העם רצה, וביקש. הנה המתכון של הIPA מרווה שבישלנו לכבוד יום הIPA העולמי
[b]Marva IPA[/b]
Batch Size (L): 23.0
Total Grain (kg): 5.700
Total Hops (g): 125.00
Original Gravity (OG): 1.054 (°P): 13.3
Final Gravity (FG): 1.014 (°P): 3.6
Alcohol by Volume (ABV): 5.31 %
Colour (SRM): 12.5 (EBC): 24.6
Bitterness (IBU): 58.3 (Average)
Brewhouse Efficiency (%): 70
Boil Time (Minutes): 90
[b]Grain Bill[/b]
----------------
4.100 kg Pale Ale Malt (71.93%)
0.400 kg Carapils (Dextrine) (7.02%)
0.400 kg Munich II (7.02%)
0.200 kg Caraaroma (3.51%)
0.200 kg Caramunich II (3.51%)
0.200 kg Melanoidin (3.51%)
0.200 kg Wheat Malt (3.51%)
[b]Hop Bill[/b]
----------------
35.0 g Centennial Pellet (7.5% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (1.5 g/L)
20.0 g East Kent Golding Pellet (5.5% Alpha) @ 35 Minutes (Boil) (0.9 g/L)
20.0 g Perle Pellet (7.9% Alpha) @ 35 Minutes (Boil) (0.9 g/L)
20.0 g Perle Pellet (7.9% Alpha) @ 5 Minutes (Boil) (0.9 g/L)
30.0 g Centennial Pellet (7.5% Alpha) dry hoping (1.5 g)
טמפ' מאש: 67 מעלות לשעה
בחמש דקות האחרונות הוספנו חופן של עלי מרווה (מהגינה כמובן)
בדרי הופינג, בנוסף לכשות, שמנו עוד חופן של עלי מרווה.
נראה לי שיש לנו עוד 4-6 בקבוקים, אז אם מישהו באיזור הוא מוזמן להרים טלפון, אני בטוח שהם יגמרו בבישול הקרוב בחמישי.