לאגר

 

לאגר (Lager)

בירות מסוג לאגר הן הבירות הפופולאריות ביותר בעולם. בירה מסוג זה מותססת באמצעות שמרי תסיסה תחתית (Bottom Fermentation), ובטמפרטורה נמוכה יחסית: 7 עד 12 מעלות צלזיוס. בירת הלאגר, מקורה במרכז אירופה, ושמה מגיע מן המילה הגרמנית Lagern - לאחסן, והסיבה לכך נעוצה בעובדה כי הבירות מאוחסנות לאחר סיום תהליך ההכנה בטמפרטורה נמוכה של כ-0 עד 4 מעלות צלזיוס לתקופה של כשבוע עד שבועיים, מה שמקנה לה בהירות וצלילות. אחוז האלכוהול בבירות מסוג זה נע בדרך כלל בין 3% ל-7% אלכוהול.

 

מתוך אתר http://www.alco-pedia.co.il

עריכה: 04/09/2011 09:09