לתת בסיס

לתת בסיס הוא גרעינים של דגן, לרוב שעורה שלאחר שעברו תהליך הנבטה שנעצרה ע"י יבוש בלבד ולא קליה. לתת בסיס מהווה את רוב תערובות הדגנים של

מרבית הבירות. לתת הבסיס מהווה את מקור הסוכר העיקרי של כלל הבירות.

 

סוכר קיים בכל הלתתים, זה לא מדוייק.

חשיבות לתת הבסיס היא בכך שהוא לא עובר תהליך של קלייה ולכן האנזימים הקימים בו (עמילאזות, האחראים על פירוק הסוכרים המורכבים לסוכרים פשוטים) לא נהרסים ויכולים לשמש לתהליך ההמרה (mash).

קרן