מבשול ביתי הוא המבשול של בירה, יין, סאקי, תֶמֵד, סיידר, פֶּרי (משקה אלכוהולי המוכן מאגסים) ומשקאות נוספים דרך תסיסה כוהלית בנפח קטן, כתחביב לצריכה עצמית, חלוקה בחינם במפגשים חברתיים, תחרויות מבשול חובבניות ושימושים לא מסחריים אחרים. ניתן למבשל גם משקאות אלכוהוליים וגם לא אלכוהוליים.
מבשול ברמה הביתית נעשה כבר אלפי שנים אבל היה כפוף לאיסורים ורגולציה. האיסור למבשול ביתי הוסר בבריטניה ב-1963, באוסטרליה בעקבות תביעה ב-1972 ובארה"ב
ב-1978 למרות שלמדינות בודדות נותרה הזכות להעביר חוקים משלהם הנוגעים להגבלת הייצור.
החוקיות של מבשול ביתי משתנה בין מדינה למדינה ויש כאלו שאף מגבילות את הכמות שאדם יכול למבשל באופן חוקי.
בישראל מבשול בירה חוקי, אך אסור למוכרו לאחר מבלי רשיון יצרן והיתר לשווק משקאות אלכוהוליים.
http://en.wikipedia.org/wiki/Homebrewing