בירת חיטה בסגנון השכפולים לבירת אייל Samuel Adams Summer Ale

אין תגובות
tsvikagreener's picture
Offline

Location

נס ציונה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/04/2011

אז האפילוג יבוא תחילה: צבע זהוב מעט עכור, ריח טוב וקליל, ראש הקצף גבוה ועמיד לאורך זמן, טעם עדין

תחילה רציתי לעשות בירת חיטה עם פילפל כמו של הגופרס (קינאת בשלנים תרבה בירות טעימות...)

אבל כשהייתי בחנות של גדי טעמתי גרגר אחד מגרגרי גן העדן ואהבתי, חריף כמו פילפל עם טעם מרוחק של זנגביל - אז לקחתי

והיות וכבר החלטתי ללכת על בירת חיטה, סרבתי להצעה הנכונה של גדי ללכת על משהו בלגי שכולל גם גרגרי גן עדן

בבית התיעצתי עם מיסטר גוגל ומצאתי כדלקמן: בירת חיטה + גרגרי גן עדן + גירוד קליפת לימון =~ סמואל אדמס סאמר אייל

בקיצור נימרץ:

1. מבוסס על המרכיבים למיבשול בירת חיטה גרמנית גירסת all grains (בירדי) 20 ליטרים:

1.1. כשות (150 גרם) מסוג Tettnang 4.1%

1.2. גרגרי גן עדן (30 גרם)

1.3. גרד עדין של קליפת לימון (שטופה היטב לסילוק ציפוי הדונג) שכבה צהובה חיצונית (30 גרם) 

1.4. שורש ליקוריץ (10 גרם)

2. הכנת תירוש בירה בתוך צדנית בשיטת BIAB

2.1. את הגרעינים הרחפתי בתוך 17 ליטרים של מי ברז בטמפ' 70 מע"צ

2.2. כל רבע שעה העברתי 3 ליטרים מהברז שבתחתית חזרה לתוך הצדנית

2.3. אם הטמפ' ירדה מתחת ל-65 מע"צ, חיממתי 1.7 ליטר מהברז בקומקום חשמלי עד לפני הרתחה

2.4. סיימתי כאשר הגעתי מעל ל-BRIX הרצוי (לקח כשעה וחצי)

2.5. רוקנתי לדלי פנוי ונקי

2.6. חיממתי עוד 5 ליטרים של מים לטמפ' של 75 מע"צ ושטפתי את הגרעינים שנשארו בשק

2.7 רוקנתי את הצדנית תוף סחיטה ידנית של שק הבד (תוספת של עוד 15 דקות)

2.8. ס"כ קיבלתי כ-19 ליטר עם 14% סוכרים (BRIX=14)

3. בישול

3.1. אני מבשל באוטוקלאב...אז תעשו כמו שאתם עושים

3.1. כשות למשך 60 דקות

3.2. ליקוריץ למשך 60 דקות

3.3. גרגרי גן עדן 15 דקות

3.4. גרד קליפת לימון 15 דקות

3.5. קירור בתוך אמבט מים לטמפ' סביבה

4. זריעת שמרים מסוג WB-06 פרמנטיס

4.1. סטרטר רטוב משמרים יבשים בתנאים ארוביים עד שרואים במקרוסקופ שהם מתחילים להתחלק Budding 

4.2. זריעה לתוך מיכלי זכוכית וערבוב אגרסיבי אחרון להכנסת חמצן

4.3. תסיסה למשך 10 ימים בטמפ' של 24-26 מע"צ

ביומיים הראשונים התסיסה מאוד פעילה ויש ריח טוב של לימון, אח"כ התסיסה דועכת ואיתה הריח הטוב...

5. תסיסה שניה בבקבוקים (גיזוז)

5.1. הוספת סוכר 150 גרם לתוך 18 ליטר (יש פחת בהעברות), אני עושה תמיסה ממים והסוכר שמוסיפים ומשלים את הנפח חזרה. את התמיסה אני מעקר באוטוקלאב (אפשר גם הרתחה) ונותן להתקרר...

5.2. ביקבוק בעזרת חבר טוב, מה שנישאר ולא בוקבק - שותים! מרגישים גיזוז מהתסיסה הראשונית

5.3. תסיסה שניה priming בבקבוקים למשך 10 ימים בטמפ' של 24-26 מע"צ






צביקה