בישול ב 10 ליטר

אין תגובות

Location

קיבוץ בית הערבה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/27/2013

שלום לכולם,

החלטתי לנסות לבשל ב 10 ליטר. מכיוון ש 20 ליטר זה הרבה בירה (במידה ולא יוצא טעים וגם בגלל הגיוון).

לכן, קניתי מיכלי תסיסה 12 ליטר והחלטתי לבשל ב10 ליטר.

אני מבשל רכז + גרעינים.

בישלתי 2 מתכונים. אחד סטאות והשני ipa.

את כל המתכונים הכנתי עם חצי מהכמות הרגילה - דהיינו - 1.5 ק"ג רכז ,1 ק"ג גרעינים , כשות 45 גר' לכל מתכון.

בתוצאה הסופית יצא בסטאות og 1.061 וב IPA 1.046. על פניו הכל רגיל.

הוספתי שמרים (ואולי פה הטעות ) 11 גר' לכל בישול. פה לא חילקתי לחצי למרות חצי מהכמות.

שמתי את הדליים איפה שני שם בד"כ (מכולת תקשורת עם טמפרטורה קבועה של 19 -19.5 מעלות ).

למחרת נכנסתי למכולה לבדוק אם יש תסיסה וראתי את הדבר הבא:

התוכן של הדלי של הסטאות נשפך החוצה דרך הנשם ואילו בדלי של הIPA אין סימני תסיסה. הנשם לא זז.

מוזר לי מאוד .

אשמח אם תוכלו לעזור להסביר וליעץ - ואולי בכלל לא ניתן לבשל 10 ליטר? אם כן, איך עושים זאת נכון.

תודה מראש וחג שמח!