טמפרטורה במיכל תסיסה משני

אין תגובות
תמיר באני's picture

Location

בת-ים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/22/2013

אהלן.

 

הדעות שמצאתי לגבי הנושא די חלוקות.

 

יש לי מקרר תסיסה ואת התסיסה אני עושה בצורה מבוקרת.

בזמן האחרון יש לי קצת צוואר בקבוק של המתנה בין בישולים, כיוון שאני מתסיס כל בירה שאני מבשל לפחות שבועיים, ומהשבוע השני במיכל תסיסה נפרד.

 

על פי הבנתי, מירב (או כל) הטעמים, האסטרים, הפנולים וסוגי האלכוהול שנוצרים בבירה נוצרים בlag time עד התחלת התסיסה ובתחילתה האירובית.

משמע, בהנחה ובכל השבוע הראשון המיכל היה בטמפרטורה נמוכה ומבוקרת - הטעמים התקבעו ולא אמורים להיות מושפעים יותר.

 

עם זאת, נוצר אצלי צורך כרגע להוציא בשבוע השני (ולאחר העברה למיכל שני) את מיכל התסיסה אל מחוץ למקרר, לטמפרטורת החדר (שעומדת אצלי כרגע על 27+), לצרכים שונים בכל בירה - דריי הופ, הבשלה והצללה ויישון בשבבי עץ.

 

האם בכל זאת יש צד שלילי בלעשות זאת בטמפרטורה כזו מה בלית ברירה?

אני מניח שבירה שתיושן בעץ, תהיה בחוץ בטמפרטורה שכזו לפחות שבועיים.

 

אשמח לדעותיכם.