שלום חברים.
שמי לירן, מבשל צעיר, באצ' 6. מבשל אך ורק ALL GRAIN בשיטת BIAB
לאחר בישול 3 IPA - בא לי להתנסות מעט בסוגי לתת ובבירה יותר "מאלטית".
אז כמה שאלות...
1. לפי הבנתי, ב BROWN ALE מומלץ לשים דגש על הלתת והמאלטיות של הבירה. הכשות הוא שחקן משנה ומטרתו לאזן את הבירה. עד כאן בסדר?
2. האם מומלץ לשים כשות לארומה ב 10-15 דק אחרונות של הבישול. או שמומלץ לוותר ולשים דגש על המרירות בלבד?
3. לאיזה IBU מומלץ לכוון. או שהתחום הוא רחב (בכל זאת אני חובב IPA...).
4. כיוונתי לצבע 24 SRM. נשמע סביר? (עוד לא בדקתי ב BJCP).
5. איזה סוג שמרים מומלץ? מתלבט בין S04 ל S05. מכיר את שניהם. ונוטה יותר לכיוון ה S04 (ה S05 מתוקה לי מדיי ועם הרבה מאלטיות אני חושש שהבירה תהיה מתוקה מאוד).
להלן המתכון:
סיכום נתוני מתכון | ||
ערך | יחידה | |
כמות בירה מתוכננת | 20.00 | liter |
pale malt | 4.36 | Kg |
muinch malt 1 | 0.62 | Kg |
CARAAMBER | 0.75 | Kg |
CARAAROMA | 0.44 | Kg |
CARAFA (chocolate..) | 0.06 | Kg |
0 | 0.00 | Kg |
0 | 0.00 | Kg |
0 | 0.00 | Kg |
nugget 60 min | 30.00 | gr |
fuggles 10 min | 20.00 | gr |
0 | 0.00 | gr |
0 | 0.00 | gr |
us-04 | חבילה 1 | gr |
יחס בין סוגי הלתת
מקור סוכר | יחס בין סוגי הלתת |
pale malt | 70.00% |
muinch malt 1 | 10.00% |
CARAAMBER | 12.00% |
CARAAROMA | 6.00% |
CARAFA | 2.00% |
סה"כ | 100.00% |
אשמח לשמוע המלצות/הערות/הארות.
תודה, לירן