חוות דעת על מתכון ל BROWN ALE

אין תגובות
Offline

Location

גורדון 47
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/01/2014

שלום חברים.

שמי לירן, מבשל צעיר, באצ' 6. מבשל אך ורק ALL GRAIN בשיטת BIAB

לאחר בישול 3 IPA -  בא לי להתנסות מעט בסוגי לתת ובבירה יותר "מאלטית".

 

אז כמה שאלות...

1. לפי הבנתי, ב BROWN ALE מומלץ לשים דגש על הלתת והמאלטיות של הבירה. הכשות הוא שחקן משנה ומטרתו לאזן את הבירה. עד כאן בסדר?

2. האם מומלץ לשים כשות לארומה ב 10-15 דק אחרונות של הבישול. או שמומלץ לוותר ולשים דגש על המרירות בלבד?

3. לאיזה IBU מומלץ לכוון. או שהתחום הוא רחב (בכל זאת אני חובב IPA...).

4. כיוונתי לצבע 24 SRM. נשמע סביר? (עוד לא בדקתי ב BJCP).

5. איזה סוג שמרים מומלץ? מתלבט בין S04 ל S05. מכיר את שניהם. ונוטה יותר לכיוון ה S04 (ה S05 מתוקה לי מדיי ועם הרבה מאלטיות אני חושש שהבירה תהיה מתוקה מאוד).

 

להלן המתכון:

 

סיכום נתוני מתכון
  ערך יחידה
כמות בירה  מתוכננת 20.00 liter
     
pale malt 4.36 Kg
muinch malt 1 0.62 Kg
CARAAMBER 0.75 Kg
CARAAROMA  0.44 Kg
CARAFA (chocolate..) 0.06 Kg
0 0.00 Kg
0 0.00 Kg
0 0.00 Kg
nugget 60 min 30.00 gr
fuggles 10 min 20.00 gr
0 0.00 gr
0 0.00 gr
us-04 חבילה 1 gr

 

יחס בין סוגי הלתת

מקור סוכר יחס בין סוגי הלתת
pale malt 70.00%
muinch malt 1 10.00%
CARAAMBER 12.00%
CARAAROMA 6.00%
CARAFA 2.00%
   
   
   
סה"כ 100.00%

 

אשמח לשמוע המלצות/הערות/הארות.

תודה, לירן

 

 

 

לירן