איך את/אתה מאוור / מחמצן את התירוש לפני הגשת השמרים?

מנער את מיכל התסיסה ברבאק
42% (11 votes)
בוחש את התירוש עם מקצף או מערבל צבע
27% (7 votes)
מחמצן את התירוש עם חמצן טהור ואבן אויר
8% (2 votes)
מאוורר את התירוש בעזרת משאבת אקווריום, פילטר ואבן אויר
8% (2 votes)
איוורור? חמצון? מה זה בכלל?
15% (4 votes)
Total votes: 26
אור וורנר's picture

Location

כפר סבא
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/07/2012
שאלה בנוגע לאיוורר התירוש

אני מבשל לעצמי תירוש ואז מוהל אותו במים במיכל התסיסה עד למשקל הסגולי המתאים לי.

בתהליך הערבוב עם המים אני בוחש את הכל ומאמין שככה אני עוזר לו לקבל חמצן טוב. השאלה אם זה עובד בגלל שיש רזרבות בשמרים, או בגלל שזה באמת עובד.

 

חוץ מזה, על סמך מה שקראתי מהלינקים ששלחתם, נראה כי יותר חשוב לערבב את התירוש בשלב התסיסה ולנקות אותו מגז מיותר, מאשר לערבב אותו בהתחלה והכניס חמצן. למישהו יש דיעה בנושא כדי להחכים אותי?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
תשובה

א. ברוך הבא אור.

ב. למה אתה מתכוון כשאתה כותב "אני מבשל לעצמי תירוש ואז מוהל אותו במים" ? אני מניח אתה מתכוון לבישול מרכז לתת. אם אכן כך, אז אתה "מבשל מרכז בנפח חלקי" ומשלים את יתרת הנוזל במים ישירות למיכל התסיסה. עד כאן תהליך מקובל (פחות ממולץ, אבל בהחלט מקובל). לשאלתך אבל, זה עובד גם כי ערבלת פנימה חמצן וגם (ואולי בעיקר) כי בשמרים היבשים היצרן אכן דואג לרזרבות מספקות. בשמרים נוזליים או בתרבית ממוחזרת (מתסיסה קודמת) יש הרבה פחות רזרבות.

ג. באופן כללי אסור לערבב את התירוש בזמן התסיסה. (יש מקרים יוצאי דופן, אבל באופן כללי, לא). כן לערבב היטב ולחמצן טוב טוב לפני ובעת זריעת השמרים. אבל לא אחרי כן. זה בבישול בירה. בהכנת משקאות אחרים (יין, MEAD) יש מתודות אחרות שעיקרן הוא אכן שיחרור גזים מיותרים מהנוזל התוסס. לא בבירה.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
אור וורנר's picture

Location

כפר סבא
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/07/2012
לא רק רכז, גם מגרעינים. אבל

לא רק רכז, גם מגרעינים. אבל לא גרעינים בלבד.

טוב לדעת שאסור לערבב תירוש בזמן התסיסה. אני שוקל להתחיל למחזר שמרים מבישול לבישול, ככה שמוטב שאתחיל להזרים חמצן לפני.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
כמה מחשבות בעקבות הסקר

אז ראשית לכל אלו שסימנו את האופציה האחרונה "איוורור? חמצון? מה זה בכלל?"

חמצן חשוב מאד לבריאות ולהתפתחות השמרים בתחילת התסיסה. פאלמר מסביר את זה טוב יותר: http://www.howtobrew.com/section1/chapter6-9-2.html

(מה שכן, שמרים יבשים נוטים להיות סלחניים יותר לחוסר חמצן מאשר שמרים נוזליים. זאת מכיוון שהיצרן דואג לצייד אותם ברזרבות של חומרי הזנה לפני הייבוש [לינק]).

לאלו מאיתנו שמנערים את המיכל - "ניצחנו". אנחנו הרוב. Laughing. אבל ברצינות, זו כנראה לא שיטה גרועה כ"כ. מחקר בנוגע לשיטות אפקטיביות לאיוורור תירוש.

למחמצנים בעזרת משאבה ואבן אויר או חמצן טהור ואבן אויר, האם תוכלו לפרט את הציוד הדרש ומאין ניתן להשיג אותו (מבלי לשדוד ניידת טיפול נמרץ...).

ולסיום, שווה כנראה לבדוק גם את האופציה של שמן זית: מאמר במגזין BYO בנוגע לשימוש בשמן זית כתחליף לאיוורור התירוש.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
חסרה אופציית שמן זית
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
הגב' היפה מwhite labs לא התרשמה כ"כ מהשיטה הזו

.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
נכון, אבל לה יש חמצן זמין

 

וחוץ מזה מובטח לך אחד שיסמן את האופציה הזאת, אני

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
השתכנעתי

אבל אם אני מוסיף אופציה לסקר זה מאפס את ההצבעות אז נקח בחשבון את הצבעתך ללא שינוי הסקר. Laughing

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט