מעבר לall grain ושאלה על מאש טן

4 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 09/20/2015

הי שמי ניר חייל קרבי בן 20 מבשל מתחיל יחסית. בישלתי 5 בישולים מרכז וגרעינים עד עכשיו ועכשיו ה6 בתסיסה 

אני רוצה לעבור לבישול all garmin קראתי הרבה באינטרנט ורציתי לדעת האם יש אפשרות/ מישהו כבר בנה false bottem לצידנית 35 ליטר ויכול להסביר לי איך עושים את זה (בגדול מתכנן לעשות fly sparge, אבל להתחיל אולי בבאץ׳ ספארג עד שאשלוט בכל התהליך

המערכת שאני מתכנן תיהיה בישול על גז ( יש לי כלב גז ככה שאוכל להרתיח מים מהר), צידנית 35 למאש (יש לי כבר את

הצידנית רק צריך לסדר לה מערכת), ושתי סירים נירוסטה 35 ליטר וצילר זרימה נגדית לקירור 

אני יודע שיש לי עוד הרבה לקרוא וללמוד אבל עם יהיה אפשר לקבל איזה חוות דעת על הציוד עם משהו חסר וכו אשמח 

תודה רבה

Guy's picture
Guy
Offline

Location

באר יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/02/2013

היי ניר.

אספר לך מה אני עשיתי כשעברתי לALLGRAIN, אולי תאמץ . זה די פשוט. לשיקולך :

אני עושה מאש בציידנית עם שק BIAB. במקרה הזה אתה לא צריך  FALSE BOTTOM . שגם לא מחייב לעשות ספארג'. 

ציידנית שלי 40 ליטר שמתאימה בול לבישול של 20 - 25 ליטר סופי ללא ספארג'.

פשוט פותח ברז ומעביר לסיר  לרתיחה ובישול.

מערכת לא מתוחכמת מדי , פשוט וקל.

בהצלחה  Wink

 

 

 

 

 

מבשלת הבאר

 

Location

אילת
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/30/2015

אתה יכול בבקשה לתאר את  התהליך שלך של  BIAB ולמה בעצם לא צריך לבצע ספארג' 

איך אתה ממצא את כל הסוכרים .

 

 

יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

היי ניר ברוך הבא. 
באתר beergeeks.co.il אתה יכול למצוא חומרים רבים העוסקים בשאלות שהעלית. 
-
לפני מעבר לאולגריין אני תמיד ממליץ לאנשים לבדוק עם עצמם מה הצרכים האמיתיים והרצונות שלהם כמבשלי בירה, ורק אז להחליט איזו שיטת בישול הכי מתאימה להם (רכז (ואיזה)/ רכז+ גרעינים/ אולגריין) ובאיזו מערכת (בישול בנפח חלקי/ מלא/ מאש טן/ BIAB/ קירור (ואיזה) / נוצ'יל/ גז/ חשמל) וכמובן מה גמישות המערכת הרצויה מבחינת נפח. 
אחרי שיהיו לך תשובות לשאלות האלה- כמובן שכדאי להכניס לחישוב גם את הרצונות שלך כאדם בעל תחביב- מה רמת ההתעסקות שאתה רוצה, כמה אתה אוהב להיכנס לעומק הקורה, כמה אתה מעוניין להתעסק עם ציוד, האם מעוניין לבנות ושחלק מתחביב הבירה בכלל יהיה ה-DIY של הדברים... שיקולים לא פחות חשובים מהשיקולים הטכניים :)

לעניות דעתי רק כשיהיו לך עם עצמך תשובות לשאלות האלה תדע הרבה יותר טוב למה אתה זקוק ותוכל לא לבזבז זמן, כסף והתייגעות מיותרת. 

באופן פרקטי- אני חושב שמבחינת נוחות שימוש ועלות- הסינון בשק מוכיח את עצמו שוב ושוב. גם בבישול קלאסי בשלושה כלים, ולא רק ב-BIAB. הייתי ממליץ לך להתחיל ככה וכך גם לא תצטרך לשנות שום דבר בצידנית שלך והיא תישאר צידנית. אחרי שתשלוט בתהליך האולגריין והבירות יצאו טובות ולשביעות רצונך- זה הזמן להתחיל לעבוד על המערכת. כי בשורה התחתונה אתה שותה את הבירה, לא את הציוד. 

האם כל מה שכתבתי פה זה מה שאני עשיתי? לא. עשיתי בדיוק הפוך. לכן אני כותב את זה. 

בכל מקרה- מדריך לבניית המאש טן שלנו עם מערכת יניקה מניפולד אתה יכול לראות באתר. 

בהצלחה! 

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

100%