לאחר תקופה ארוכה של תכנון ובניה השלמתי את בניית המבשלה, עם קבלת המעמד שלה (בעל מסגריה שסגר הציע לי לעשות את העבודה בעלות סימלית)
מבשלת הרמס די סטנדרטית שני סירים של 50 ליטר וסיר 30 של המחליף חום שאני ממלא ב 17 ליטר
מה שבכל זאת רציתי לציין ולשתף הם השימוש בברז בתחתית הסירים כלפי מטה, עצה של דרור (sparrow) , שהתגלתה כיעילה מאוד - העלתה מאוד את ניצולת המבשלה ומאפשרת ניקוי קל ונח בלי להפוך סירים או להזיזם ממקומם.
הדבר השני הוא לוח הפיקוד. מכיוון שלא הייתי בטוח שיהיה תלת הפאזי איפה שאני מבשל תמיד זמין ורציתי לשמור לי את האופציה לקחת את סיר הבישול ולתפעל אותו גם במקומות אחרים על חד פאזי, קופסת הבקרה מורכבת על שני מעגלים נפרדים בינהם בורר מפסק אחד. תלת פאזי וחד פאזי. במחליף החום גו"ח של 3000, בסיר הבישול שני גופים, אחד של 3200 אחד של 2000, שניתן להפעיל את שניהם ביחד או רק את גו"ח שמחובר לPID ולו בורר עוצמה. במקרה של עבודה על חד פאזי, לא ניתן להפעיל גו"חים במקביל, אלא כ"א בנפרד, ובסיר בישול ניתן להפעיל רק את הגו"ח עם הPID. במקרה של הפעלה בתלת פאזי כל הגופים יכולים לפעול במקביל. זה מאפשר לי לחמם מים למאש של בצ 40 ליטר ב 15-20 דק'. להביא לרתיחה לוקח פרק זמן דומה, מאפשח חימום מים במקביל לספארג במידת הצורך, ובכלל, חוסך המון זמן.אני ממליץ מאוד!
למי שיש שאלה אשמח לעזור!
בהזדמנות זו אני רוצה גם לומר תודה לכל אלה שחלקו ידע וזמן ועזרו לי בתכנון!
ברונשטיינר!
אלון הכוזרי!
דרור!
דניאל הלמן - האסאדו יצא פגז!!
סוג'יי שמש!
רונסטאר!
ארז מטירת הכרמל!
רועי!
וכמובן האחד והיחיד בעז לנר!