תסיסה

Offline

Location

מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/27/2017

שלום,

 

הכנתי בירה לפי מתכון אם קצת שינויים קלים ביותר. 

לתת נוזלי בהיר 3 קילו, Invert Sugar חצי קילו,

united kindom- pale chocolate 0.1g

german - caraamber 0.4g

united kingdom - crytal rye 0.25g

german - carabelge 0.4g

 hallertau hersbrucker 60 

saaz 60

30g 60 דקות בישול

30g 15 דקות בישול

שמרים Fermenis-T-58

original gravity 1.066

כרגע ה-gravity  עומד על 1.018

כרגע אני שבועיים אחרי ששמתי את השמרים. ומאז שבדקתי ביום ראשון היה ירידה. מ1.022

השאלה שלי היא כזאת, כאשר אני טועם את הבירה יש הרגשה של טסיסה. (גזוז כזה של סודה סטרים :-)). זה אומר גם שהשמרים עדיין עובדים ? ואם אני מחליט לבקבק במצב הנוכחי זה בסדר או לתת לזה להמשיך עד?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לירן, מה שאתה מרגיש על הלשון זה פד"ח שמומס בבירה מהתסיסה. בהחלט טבעי.
הדרך הוודאית לדעת אם התסיסה התסיימה היא למדוד גרביטי בהפרש של יומיים. אם אין ירידה במשך יומיים אזי התסיסה הסתימה ואפשר לבקבק.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט