מה נושא בישול הבירה למפגש הבא?

SINGLE MALT - כל אחד מבשל בירה מלתת בסיס אחד בלבד למטרה לימודית
0% (0 votes)
סגנון כללי מסויים כולל כל תת הסגנונות שלו (לדוגמא Belgian and French Ale)
0% (0 votes)
סגנון ספציפי עם מתכון מוגדר (כמו בבישול הסינרגטי הראשון)
0% (0 votes)
רעיון אחר
0% (0 votes)
Total votes: 0
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
דעתי על הסקר

לדעתי הסקר הזה מיותר. נועם, אם אתה רוצה ליזום מפגש סביב בישול לימודי מסויים פשוט תעשה את זה. אפשר לעלות לסקר שאלות בתוך היוזמה עצמה למשל מה דעתכם על בישול סינגל מאלט עם כשות אחיד או כשות שונה. הבעיה בבישול כזה היא מיעוט גרעיני בסיס, דבר שיאפשר לרבים להתחמק מלהשתתף. מה גם, שהוצאה כספית על בישול ניסיוני לא תתאים לכולם.

אני למשל מתכנן מפגש שיתקיים בסביבות חודש מרץ (ההכרזה והמשאל בקרוב), אצלי במבשלה כאשר יהיה בו בישול של סגנון מסויים. את הסגנון נבחר במשאל עם, לא עצם המפגש ולא עצם היוזמה. מי שירצה ישתתף ומי שלא, לא. 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
מצויין

בדיוק הפשרה שחשבתי להציע.

מפגש בעוד כחודשיים (תחילת/אמצע פברואר) בו נטעם בירות שבושלו מלתת בסיס יחיד - המטרה היא לימודית וכל מי שרוצה מוזמן להשתתף ולבשל או רק לבוא ולטעום (ואגב, אפשר ואף מומלץ לבשל בטצ' קטן).

מפגש נוסף בחסות איזי בחודש מרס (אולי לקראת סוף החודש?) לקראתו יבושל סגנון מסויים. סגנון בלגי יתאים מאד מכיוון שסגנון כזה (לעומת הIPA שבושל לקראת המפגש האחרון) מרוויח מאד מישון. לכן ממולץ להזדרז ולהחליט על הסגנון/מתכון ולבשל את הבירה הזו וליישן אותה לפחות חודשיים.

 

 

יש כמה וכמה סוגים של לתת בסיס. נראה לי שיכול להיות מעניין לטעום בירה שבושלה מסוג יחיד. ויש מקום לטעום גם כמה בירות של מבשלים שונים שבושלו מאותו לתת בסיס. כמובן שיהיה צורך לקבל איזו החלטה לגבי השימוש בשמרים ובכשות.

אצל גדי:

Weyermann Pilsner
Weyermann Vienna
Weyermann Munich type 1
Weyermann Munich type 2
Weyermann Beechwood Smoked
Weyermann Acidulated
Weyermann Wheat malt
Bairds Pale Ale Malt

אצל רשף:

Muntons Pale Ale Malt
Muntons Maris Otter
Muntons Lager Malt
Muntons Peated Malt
Muntons Munich Malt

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
  לרשף יש  Maris Otter? מישהו

 

לרשף יש  Maris Otter? מישהו בדק לאחרונה?

 
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
Maris Otter

כן - יש לו. לפחות היה לו לפני כמה שבועות. יש לי חצי שק אצלי אז אם אתה צריך ואין לרשף במלאי - בוא קח.

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010
אני מוכן ומזומן

לקחת על עצמי את הפייל אייל של רשף מכיוון שיש לי כבר קילו ממנו שאין ולא יהיה לו שימוש אחר!

ובנוסף להציע לעשות גם שימוש אחיד בסוג כשות אחד ידוע ומוכר fuggle ושמרי us-05.

 

 

נמרוד רוזנבלט's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2010
לתת יחיד מתכון יחיד

קראתי את שרשמתם על המפגש הסינרגטי וזה היה מאוד מעניין כי ראו את המנעד שקיים בין המבשלים על אותו המתכון בדיוק.

אני מניח שכדי להבין באמת סוג של לתת בסיס יש לנסות לפחות שלוש גרסאות שלו עם מתכון אחיד (אותם שמרים אותו הכשות), ואז יש לנסות אותו בשלוש גרסאות עם כשות שונה ועוד שלוש עם שמר שונה.

הצעתי היא לבחור סוג לתת אחד לכל 9 מבשלים כאשר כל שלישייה עושה על אותו השמר ואותו הכשות, בצורה כזו נגיע ממש להבנה לעומק!


אנו ננסה להשתתף במפגשים הבאים.


נמרוד

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010
סינגל מאלט

לדעתי פשוט אם כל אחד יבשל בירה מסוג לתת אחד הלמידה תיהיה הרבה יותר משמעותית ויהיה אפשר להבין בצורה הרבה יותר טובה את השפעת הטעם של הלתת המסויים בבירה...

מה גם מכיוון שמספר הלתתים שמהם אפשר לעשות בירה סינגל מאלט הוא לא כזה גדול אפשר כבר לסקור גם קצת שוני בטעמי שמרים...

זאת דעתי...