תופעה מעניינת

2 תגובות [לתגובה האחרונה]
דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

ביום שלישי פתחתי בקבוק 500 CC של בירת חיטה ומזגתי לי רק חצי בקבוק

ושמתי פקק גומי על הבקבוק והכנסתי למקרר

היום כששתיתי את שארית הבירה היה לךץ מאוד גבוהה בבקבוק.

הטעם לא התשננה ולא חמוץ

האם למישהו יש הסבר למה כנראה יש יותר גזים בבקבוק כאשר הוא חצי ריק על פני בקבוק מלא?

האם כאשר הבקבוק מלא הגזים בבירה וכאשר הוא חצי ריק הם עוברים לאויר שבתוך הבקבוק?

 

Theres nothing like a good brew

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זה חדש לך? 

תמיד יש שיווי משקל בלחצים. הCO2 משתחרר מהבירה לחלל שמעליה. עד שהלחצים משתווים. הלחץ בבירה והלחץ שמעל. חשבת שהגז ישאר בבירה?

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

שמרים רגישים ללחץ, כשהבקבוק מלא, הלחץ בבקבוק עולה יותר מהר כתוצאה מהגזים בבקבוק וזה משפיע על פעילות השמרים כשהבקבוק חצי ריק יש יותר זמן עד שמגיעים לאותו לחץ ולכן היווצרות גזים יותר מהירה (הגזים קודם כל משתחררים לחלל של הבקבוק ואז בגלל שהלחץ עולה וגם בגלל דיפוזיה הם עוברים לבירה...אהה וגם הטמפ' משפיעה). בגלל זה גם חשוב למלא את הבקבוקים כמו שצריך בעת מילוי, אם אני לא טועה מומלץ לנשאיר כ 5 ס''מ מלמעלה.

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery