שלום לכל החברים
השבוע קיבלתי את המשלוח של הכשות החדשה.
לקח להם יותר משבועיים אבל הגיעו יפים ורעננים.
היום הם נשתלו ליד החברים שלהם שכבר מלבלבים להם בשמש.
שלום לכל החברים
השבוע קיבלתי את המשלוח של הכשות החדשה.
לקח להם יותר משבועיים אבל הגיעו יפים ורעננים.
היום הם נשתלו ליד החברים שלהם שכבר מלבלבים להם בשמש.
אני זוכר שעלו כאן המון טענות שאי אפשר לגדל כשות כמו שצריך באקלים בארץ. חקרת את העניין?
יש לזה בסיס אך עם מאמץ זה אפשרי.
הכשות דורש המון מים אז צריך להשקות בקביעות כי כאן אין גשמים משהו.
ומה שקרה אצלי למשל זה שהפרחים התייבשו על הגפן עוד לפני שהתפתחו לגמרי-צריך לדאוג להצללה ראויה שעדיין תאפשר לאור השמש להגיע לצמח.
חבל על הכסף. כשות לא יכולה לגדול בארץ. יצאו עלים ואולי פרחים עלובים.
במחיר הריזומים והמשלוחה אפשר היה לקנות כאן 5 ק"ג כשות איכותית ולבשל בירה במקום לשחק בבוץ.
עמנואל,
את אותו דבר אפשר להגיד על הרבה דברים שמבשלים ביתיים עושים:
אפשר לבשל בירה במקום לשחק בריתוך ברזלים.
אפשר לקנות כשות במקום לקנות 10 זוגות של מחברים מהירים.
אפשר לבשל בירה במקום לבזבז זמן על בניית מקררי בירה לסלון.
כל אחד לוקח את התחתביב למקום ממנו הוא שואב את ההנאה הרבה ביותר.
יש גננים, יש חשמלאים ויש רתכים.
אני יודע שפירגון זו מילה גסה, אבל בכל זאת.
אני צריך להתאפק
אני חייב להתאפק
ממש ממש חייב
.............הצלחתי
נועם,
ראשית תודה על התובנות המחכימות.
ועכשיו לתשובה, כשמרתכים ברזלים מקבלים מבשלה עובדת! מחברים מהירים הם לא תחליף לכשות, כשבונים "מקרר לסלון" מקבלים מתקן מזיגה לתפארת, אגב, כנראה הראשון בארץ ולא האחרון. אני משוכנע שיהווה השראה לאחרים שיבואו אחריו. אבל, כשמנסים לגדל כשות בארץ מקבלים קוצים. כשות לא יכולה לגדול בארץ ולתת פרחים. אם אני יודע את זה זאת לא חובתי המוסרית לציין את זה בפורום? הרי אנחנו מכירים את אחינו חובבי ציון, אם אחד קונה משהוא מיד כולם רצים אחריו.
אגב, לגבי פרגון, אני מציע שתפשפש בהתנהגותך. אני אף פעם לא חסכתי בפירגון היכן שזה מגיע. אני לא נוהג בצביעות, אינני מפרגן איפה שלדעתי הפרגון אינו מועיל למפורגן נהפוך הוא. אני גם לא נוהג לפרגן לעצמי, דבר שלא מעט פה עושים (לעצמם), כשאני רואה טעות אני צועק, "זאת טעות",יתכן ואני טועה לפעמים אבל זה כבר עניין אחר.
פירגון היא לא מילה גסה, אני הראשון שהעלה כאן שרשור שלם בנושא פירגון. בכלל לזכותי רשומים לא מעט הישגים ב"מהפכה". מי היה הראשון שדיבר כאן על התססה מבוקרת טמפ'? מי היה הראשון שהטיף לבישול מגרעינים כשכולם עבדו עם רכז, כן, גם החברים שלך מרעננה, היה קשה לשכנע אותם לנסות AG. תראה כמה ברזלים מרתכים כאן בימים אלו, אני משוכנע שיבוא יום ויפנימו שחובה לקרר את התירוש מהר ככל האפשר כדי לקבל בירה סבירה.
יום טוב.
עמנואל, זו דעתך האישית או עובדה שמבוססת על ניסיון כלשהו?
זאת דעה שלי ושהתגבשה על סמך קריאה ושיחה עם מביני עניין (אגרונום, שהוא גם מרצה לבוטניקה באוניברסיטה הפתוחה ואחר, בעל נסיון תושב רמת הגולן שם התנאים הקרובים ביותר לדרוש להצלחת הגידול ושלמרות תנאי גידול מתאימים כבייכול לא הצליח). פשוט מנות הקור בארץ אינן מספיקות להצלחת הגידול.
בנות!!!!
יש הרבה סיבות טובות לריב - זאת לא אחת מהן!!!! אם כבר לריב, תריבו עלי. אני פנויה!!
אבי,
כולנו מברכים אותך על היוזמה ומקווים שזה יצליח לך. קח בחשבון את כל החששות שהואלו כאן ותדאג לתת לכשות את הטיפול הכי טוב שניתן.
מאוד חשוב שתשתף לגבי ההתקדמות.
אני מאמינה שאם נרצה לגדל כשות בארץ, נצליח. זה עניין של פרקטיקה וטכניקה.
שחר,
לגבי האיפוק... הצלחת להגיע לשירותים או זה ברח לך לפני? אותו דבר קרה לי אתמול אחרי שאכלתי חומוס קוליפורמי... לכלכתי את הכל... טוב, עדיף שלא ארחיב...
מעורפלת
חחחחחחח גדול!
עמנואל שלום
בכלל לא נבהלתי מהביקורת שלך על דברים שבניתי וגם לא עכשיו. מביקורת, שמועברת טוב אפשר רק ללמוד.
אני לא בטוח שאני שמח שאחרים ענו בשבילי אבל לא חשוב.
כבר בנושא של הפוסט כתבתי חווית הכשות. אני די מתחבר לאדמה וזה מישם.
רק לגדל ולראות מה יצא. אם יצא הרווחתי ואם לא אז בטח לא הפסדתי.
לכל אחד יש משהו מיוחד ולי יש גם עציצי כשות.
בטח שוב יבוא הוויכוח כישות או כשות או בספרדית Homulus lupulus
בכל מקרה לא על כל דבר אני מסתכל בצורה כספית.
תמשיך להיות עמוד התווך של הפורום. חזק ואמץ
אבי, בלי קשר למשפט האחרון, אין פה בכלל עניין אישי. זה נהדר שאתה מנסה, ואת החיבור לאדמה אני מבין מאוד.
את דעתי אמרתי לא כדי להרגיז אלה לחלוק ידע שיש ברשותי היות וגם אני התעניינתי בזמנו בגידול כשות.
השיח הוא יפה וגם עם לא יתן פרחים תהנה ממנו.
היי אבי, האם הצלחת עד עכשיו להפיק פרחי כשות לבירה?
בעונה הקודמת קטפתי 15 גרם.
אני יודע נשמע מצחיק. אבל תאמינו לי שאין רבים שהריחו כשות טריה.
בתמונה דוגמא קטנה
הייתי ממליץ לך לברר לגבי גידול הירופוני עבור הצמחים. יש חנות בשם hydrogrow עם סניפים בשפיים ובת"א שמתמחה בתחום. כתובתם http://www.hydrogrow.co.il
גידול הידרופוני? אומרים שיוצאת יופי של תוצרת . לפחות של קרוב משפחה של הכשות.
יש המון סרטונים על גידול הידרופוני ביוטיוב, לפחות של המארי ג'ין
זה בדיוק השאלה הבאה שלי,
למה לא לעשות גידול הידרופוני indoor ??
תנאי מעבדה מעולים לגידול כשות ... כמו שאמרת קרוב משפחה של הכשות פורח ככה לתפארת !
הבעייתיות היא הגובהה שהכשות צריך ..
אין ספק שזה יצליח, וגם אין בעיה להקים חממה לגובה (תופס מקום בסדר גודל של מקלחון)
כן , עכשיו צריך רק איזה נורה מטורפת ... ומערכת הידרופונית להשקיע עליה .. (אפשר גם בלי)
דשן , מצע גידול , סוג של ארון או חממה קטנה סגורה ומאווררת, ותכלס אפשר להרים איזה משהו כזה ..
בא לי גם לגדל, אבל יש לי כלבה ושמעתי שזה רעיל להם בטירוף..
אם זה באיזה ארון בבית סגור אין שום סיכוי שהכלבה שלך תגיע לזה
סמוראי, הרי לך הזדמנות להיות חלוץ!
לך על זה! תקרא על גידול כשות הידרופוני, מחור החיים של הכשות, אולי אפילו תזמין את הספר מאמאזון. תשקיע במנורה, בקרי לחות וטמפרטורה ותוספי גדילה. אני בטוח שתוכל לגדל כשות ברמה בינלאומית.
אני אשמח לקרוא (ולראות תמונות)!
חוץ מזה, תמיד תוכל להקדיש פינה בחממה לקרוב המשפחה של הכשות. אתה יודע, מה לא עושים בשביל קרובי משפחה.... :)
חחחחחחחחחחחח
שמע זה נשמע ממש אחלה, הדבר היחיד שאני ממש לא שלם לגביו זה העלות של לבנות חדר\ארון כזה
ניראה לי שכל ההשקעה לא כ"כ שווה כמו שאיזי רשם למעלה אולי כבר עדיף לקנות חומרים למערכת בישול.
אחרי הכל עם מנורת נל"ג העלות של דבר כזה עלולה להגיע לאיזה 1000-1500 שקל וזה ניראה לי אפילו בלי להזמין שורשים...
אז כמה שאני אוהב את האדמה והייתי רוצה להיות חלוץ והייתי מרים משהו כזה בכיף, ניראה לי קצת יקר ודורש אחזקה גבוהה.
אלה באמת המחירים, אבל מצד שני זה ממש מגניב.
החלטה שלך. לא קל להיות חלוץ. אתה יודע, גם את אמריקה לא גילו ביום אחד