היי,
מתקשה קצת למצוא מידע על זה.
מישהו ניסה להשתמש במרווה כתחליף לכשות? או יודע משהו על זה?
אני כמובן לא מדבר על מרווה כתבלין בנוסף לכשות.
או בכלל אם למישהו יש נסיון עם Unhopped beer אחר.
היי,
מתקשה קצת למצוא מידע על זה.
מישהו ניסה להשתמש במרווה כתחליף לכשות? או יודע משהו על זה?
אני כמובן לא מדבר על מרווה כתבלין בנוסף לכשות.
או בכלל אם למישהו יש נסיון עם Unhopped beer אחר.
אני לא בטוח שזה נחשב בירה אם אין בזה כשות אבל זה לא משנה.
אני יודע שלפני הכשות היו משתמשים בכל מיני עשבי תיבול ע"מ חשמר את הבירה אז תיאורטית זה אמור לעבוד בנוסף הרוזנבלאטים הכינו בירה עם מרווה
http://rosenblatt-brothers.blogspot.com/search/label/%D7%9E%D7%A8%D7%95%D7%95%D7%94
מחרתיים בדיוק מסתיימים השבועים תסיסה בבקבוק של ה IPA מרווה שהכנו, אוכל להגיד לך אם זה תחליף ראוי, שמתי חצי מכמות הכשות שתיכננתי לשים במקור והחלפתי אותה במרווה, אשתף אותך אם רצה אחרי הטעימה
בירה עם כשות היא המצאה "חדשה" יחסית ממבט היסטורי. בעבר היו משתמשים בתערובות תבלינים שונות שבשמן הכללי נקראו "gruit" שמטרתן היתה דומה לזו של הכשות. אני מציע שתכנס לבלוג של ה-mad fermantationist, הוא בישל לאחרונה לא מעט בירות כאלה. לדוגמא:
http://www.themadfermentationist.com/2011/03/jasmine-hibiscus-ale-tasting.html
אני תמיד חשבתי דווקא על הרעיון של שיבא כתחליף כשות. כמשאירים אותו בתה יותר מדי זמן הוא הופך את התה לממש ממש מר. מעניין אם כבר ניסו את זה.
הרעיון להשתמש במרווה נובע מכך שלתבלין בדומה לכשות יש חומרים אנטיספטיים שתורמים לשימור הבירה. הדמיון במרירות היא "מקרית". לגבי שיבא אני לא יודע אם יש בה חומרי שימור מתאימים.
יש לנו חבר אחד שמבשל עם מרווה כתחליף לכשות, רק שברח לי השם שלו..
איזי, אתה בטוח זוכר איך קוראים לו... הוא גם הציג בפסטיבל בנוקיה...
היי איציק
כן, אנחנו בישלנו בירה עם מרווה כתחליף לכשות, יצאה בירה נהדרת ונגמרו לנו כל הבקבוקים פרט לאחד ששמרנו מכל משמר בפסטיבל הבירה בנוקיה.
את הבקבוק אנו עדיין שומרים בכדי לראות את ההתפתחות של המרווה לאורך זמן (האם היא משנה מטעמיה והאם היא ממששיכה לשמור על הבירה כמו הכשות).
בסופ"ש האחרון בקבקנו באצ' חדש של הבירה (בשינויים קלים) אשר נציג אותו בלונגשוט, אתה מוזמן בחום לבוא ולטעום שם.