מאמר שכל מבשל בירה חייב לקרא!

37 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 03/04/2010

בעיקרון הוא צודק, אבל זה תלוי הרבה במהות של אותו "הברז"

 

לא הספקתי להתעניין יותר מדי (ואפילו לא ביקרתי!) אבל במה ששמעתי מחברים זה מקום שמתכנן לתת לכל מני מבשלים מתחילים "להציג" את הבירות שלהם אצלו במשך שבוע, לקבל קצת חוות דעת (ואולי גם רווח קטן)

ואם כך העניין, אז זה כמו שמבשל חובב מציג בתערוכה.

הוא רוצה לקבל חוות דעת, להשתפשף אולי אפילו לראות אם הוא מסוגל למתג את עצמו לפני שהוא מקבל החלטה כ"כ רצינית (פתיחת מבשלה כמו של דגן/נגב).

 

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

דווקא פה הבדיחה לא במקום. אפשר להגיד על עמנואל הרבה דברים אבל לבשל בירה הוא יודע (להבדיל מכל מיני חברי פורום אחרים שטרם יצא לטעום מתוצרתם) ובמרבית המקרים בירה מצוינת. עוד כתבה שכדאי לשנן:

http://www.grape-man.com/articles.asp?NavigationID=406&ContentID=3657

יואב

מקס's picture
Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/05/2011

גדי עצבני השבוע. מעניין למה

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כן אה.

אבל בכל הרצינות, קורס/הרצאה בנושא OFF FLAVOURS זה משהו שלדעתי מאד חשוב לעבור. העניין הוא שערכת "טיפול" בבירה עולה בארה"ב כ150 דולר.

אם וכאשר יקום מועדון חברים להמבשלי בירה אחת הפעילויות החשובות תהיה ארגון הרצאה כזו.

 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
מקס's picture
Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/05/2011

הייתי שמח לעבור אחת גם בנושא Flavors בלי ה-Off.

אני חושב על זה כל פעם שאני רוצה להסביר במילים משהו לגבי מה שאני שותה ולא מצליח.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גל, תקרא הודעה אישית חשובה ששלחתי לך.

מקס's picture
Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/05/2011

הפואנטה של המאמר היא בכלל לא קשורה לאותו "הברז" אלא לעובדה שבגלל גודלו הקטן של שוק בירות הבוטיק (וגם קהל היעד המצומצם שלו), כל בירת בוטיק לא ראויה שיוצאת באופן מסחרי מקלקלת לא רק לעצמה, אלא לכולנו. קוראים לזה אחריות קולקטיבית, וזו הסיבה לכך שגם מבשל חובב שיוצאת לו בירה מחורבנת לא צריך להציג אותה בתערוכה. זו גם הסיבה לתסיסה שיש פה כל פעם שמישהו מטפס גבוה מידיי. הוא לא פוגע בעצמו, הוא פוגע בכולם, וחבל.

מי ששותה בירת בוטיק מקולקלת בא אחר כך לחברים שלו ואומר "בואנה, שתיתי איזה בירה ישראלית מסריחה". לא אכפת לו מי בישל אותה. הוא לא ישתה יותר בירות בוטיק. לחלקנו זה אכפת יותר ולחלקנו זה אכפת פחות (אם בכלל). 

יש אנשים שמשקיעים הרבה מאד נשמה בבירה שלהם, איזי הוא אחד מהם. בזמן הקצר שיצא לי להכיר אותו (אחרי הכסאח ההחלתי הבלתי נמנע כמובן) גיליתי אדם מגניב ומעניין שמוכן לעזור ולתרום בלי סוף, וגם אחד שיודע להכין בירה מדהימה. אין אצלו דבר כזה בירה מקולקלת. זה פשוט לא יכול לקרות בגלל הציוד והחיטוי ותשומת הלב לפרטים. כמו שצריך. בטח שמת לב שהוא גם ממתג את הבירה שלו. תחשוב כמה נזק ייגרם לו אם לא ישתו את הבירה שלו בגלל ניסיון רע עם בירות בוטיק. זה רציני אז נא לא לצחוק על הנושא!

באופן כללי, לדעתי קצת צניעות כללית לא תזיק בענף שלנו. למה ישר להתמסחר? כל אחד מבשל בירה לעצמו ולחברים. לומד, נהנה, דופק קצת תראש על הדרך. מי צריך יותר מזה?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

+0.75

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מקס, תודה על המילים היפות. אני יודע כיצד להתמודד עם מקרים כאלה.

נועם, התגובה שלך שקופה מאוד. יהיה לי קשה מאוד להתעלם ממנה בעתיד.

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

+2


Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 03/04/2010

למען הסר ספק.

 

ההודעה נכתבה כמו שכולכם (אני מניח) הבנתם.

לא יצא לי לטעום בחיי את הבירות של עמנואל, אבל הבנתי מאנשים שהן מהמשובחות ביותר שיש להציע.

 

 

אני לא מצליח למצוא דרך לערוך/למחוק את ההודעה אז אם אחד האדמינים יכול למחוק לי אותה אני אשמח מאוד, תודה

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גל, נראה לי חבל'ך על הזמן... וואי וואי וואי.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
מקס's picture
Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/05/2011

תכל"ס. אני לא יודע מה איתו, אבל אני אישית לא הייתי מסתבך עם מישהו שיש לו תואר שני במשפטים.....

JiJi's picture
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/26/2010

לפעמים אין גבול לצחוק בפורום וחבל . . . .

לך תדע מה יעלה בגורלה של יציאה שאחד חושב שהיא מצחיקה אבל המקבל אותה לא אהב . .

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני דוקא הייתי מציע לגדי לא לקחת את זה כל כך קשה, הברז הוא מקום שמיועד לתת במה למבשלים לא מקצוענים ומה לעשות - קורה.
מי שרוצה ללכת על בטוח ולא להתאכזב מזמין גולדסטר. מי שמזמין בירה לא מוכרת מראש לוקח סיכון שהחוייה לא תעמוד בציפיות. וזה כולל בירה מקולקלת פה ושם, זה יכול לקרות גם באיכסון לא נכון של שימיי.
ולמען הסר ספק - אני לא מפיץ את הבירה שלי מעבר למעגל חברים מצומצם מאוד.

עודד
אבי-De Nahona's picture

Location

ראשוןnyvale. CA
United States
תאריך הצטרפות לפורום: 03/02/2010

Gushing בבקבוק אחד לא אומר שכל הבירה מזוהמת.

מאוד יכול להיות שהבישול והתסיסה היו טובים אבל החיטוי בסוף לא.

אז לא נכון לשפוך את כל הבישול.

חשוב מאוד ללמוד מהביקורת, שלפי דעתי לא נכתבה כביקורת בונה.

ומי שמתכוון להציג את מרכולתו חשוב שיבדוק פעמיים. בניקוי ובחיטוי.

לא משנה באמת מי המבשל חשוב ללמוד מהמקרה.


אבי De Nahona

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

מבשלים קטנים, גדולים, פרטניים, מסחריים, מקצועיים, חובבים...

אני נתקלתי גם בלא מעט בירות "מקצועיות" בארץ שהוציאו לשוק באצ'ים מקולקלים.

לדעתי זה לא הורס לשאר האנשים, האנשים שיבואו ויגידו שתיתי בירה ישראלית בוטיק מקולקלת ואני לא רוצה לשתות עוד אחת יגידו גם אחרי בירת בוטיק נהדרת כזאת או אחרת זה יקר לי אני חוזר לגולדסטאר שלי...

כמובן שאין שום תמיכה בהוצאה לאור של בירה מקולקלת או משהו בסגנון אבל כן כמו שאמרו כשאתה הולך למקום שיש בו בירה שאנשים חובבים הכינו בבית צריך להיות מוכן שהמוצר לא בהכרח יעמוד בגודל הציפייה...

אבל מה כן חשוב לדעת ולזהות.

Location

Ariel
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/23/2011

+1

 

בוא נסתכל על הצד החיובי ומכמות האנשים הנפעמים שלא מאמינים שדבר נפלא כזה הכינו בבית.

 

אני מציע גם להתייחס ביתר סלחנות למה שקורה עכשיו בארץ, התחום ממש בחיתוליו.
בוא נזכור שללא ההגזמה וכמות ה"ברומסטרים" שיש עכשיו בארץ, אני לא חושב שהיה מתקיים מגוון כזה בתערוכה שהייתה לנו לא מזמן.

 

אני אוהב את הבירה שלי, ונוהג בחמדות כלפיה D:
אבל אני מאוד שמח שיש אנשים שמצטנעים פחות וחושפים את הבירות שלהם בתערוכות אי אלו. ואם הם מצליחים גם למכור קצת אחרי הרושם הראשוני, מה טוב.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שיעור ראשון בשוק ההון

 

לכל אחד יש פוזיציה

 

תאריך הצטרפות לפורום: 02/13/2011

אני חושב שאני אלמד על שוק ההון רק בסמסטר הבא :) אז בלי ספויילרים ... :) 

 

אני חושב שטוב שיש מקומות כמו "הברז" ואני בטוח שתקלה אחת תישכח מהר מאוד ובעיקר אני מקווה שמי שהרס את הבירה ילמד מהטעות לבישולים הבאים .. 

אי אפשר להתעלם מזה שיש גידול בעניין ובביקוש לבירות ישראליות וזה מצוין .. חלק מהמהבשלות הולכות בכיון עסקי וחלק מהחובבים מבשלים רק לעצמם ולחברים.. 

אני רוצה להיות בדיוק באמצע.. לבשל לעצמי ובעיקר להתעסק כתחביב אבל לנסות גם לחשוף בירה ישראלית לקהל רחב יותר שיש הזדמנויות .. 

 

שיהיה בהצלחה לכולם ומזל"ט לעמנואל ולבחור השני שזכו בתחרות אתגר.. מקווה גם לטעום בקרוב.

כי אין כמו בבית

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 08/30/2010

לצערי, אנחנו רחוקים לא רק בביקוש או בצורך לבירות בוטיק אלא גם ברמה. טעמתי שני מותגים של בירות בוטיק

ישראליות שיצאו לשוק לאחרונה בסשן טעימה ושתיהן (טעמנו 2 סוגים מכל אחת) לא התקבלו יפה בקבוצה, בלשון המעטה.

(איך אני אנסח את זה בעדינות? פשוט לא טעימות בכלל בכלל. לא הייתי קונה אותן מכספי אבל גם אם הכסף לא היה שלי אני לא בטוח).

 

וחוץ מזה, אם כבר מדברים על חשיפה, אז אני חושב שהרצון לשמור על "הבוטיקיות" פוגע בחשיפה ובגדילה. נקח את עולם היין למשל:

יין בוטיק רוצה להשאר כזה כדי לתמחר את המוצרים בעשירון העליון של המחירים ולא רק קורא לעצמו ככה כדי לשמור על איכות. דובל/ א-שוף למשל הן מבשלות איכותית לכל הדעות,

למרות שהן מייצרות בירה בכמויות לא רעות בכלל ולא קוראות לעצמן בוטיק. אם המחירים יהיו שווים לכל נפש, גם במשמעות של רווח נמוך (לא הפסד, רווח נמוך!), לדעתי זה ישתלם

מאוד לטווח הרחוק.  לשלם 20-40 ש"ח כניסה לפסטיבל, עוד 5 ש"ח לטעימה של 100 מ"ל עלובים ואח"כ אולי אם ישאר לך כסף לקנות בקבוק או שניים לא תורם לשום שינוי. האברג' ג'ו

עדיין ילך למקום הזול יותר אבל ככל שהפער יצטמצם לגבול הסביר, הוא יעדיף את החדש, המרענן והאיכותי. יש בזה הרבה מן המגניבות. לדעתי חצי ליטר בירת בוטיק מהחבית ב-20

ש"ח, זה מחיר שהם יכולים לעמוד בו בגבורה (היום המחירים לשליש בקושי מגרדים את ה-20 מלמעלה [אם בכלל יוצא לך להתקל בכזאת, אבל זה כבר סיפור אחר].)

פלא שבצ'כיה שותים 160 ליטר בירה לשנה, לאדם (!) כשהבירה יותר זולה מקולה? (בישראל עומדים אגב על בערך 13, נכון ללפני שנתיים בערך.)

רפאל

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

+1

רפאל, מסכים עם כל מילה.

Offline

Location

ramla
ramla
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/05/2010

היום הייתי ב"פסטיבל הבירה" בזמן אמיתי.

אני יכול להגיד שטעמתי שם 6 סוגים שונים של בירה מ 6 מבשלות שונות .. 

הייתי עם עוד שתי חברים שאין להם מושג בבישול או בהבנה של הטעמים שמרכיבים את הבירה והם לא הראו התלהבות בכלל בטעמי הבירות שהיו שם.

 

לא התלהבנו שם משום בירה, הייתה שם בירה אחת שהייתי רוצה לקנות שוב, מעבר לכך אני הרגשתי טעמי לוואי בחלק מהבירות, 

אחת הייתה חמוצה במקצת.

הגעתי לשם והרגשתי פשוט שכל האירוע לא ממש מכובד.

ולכן אני מסכים עם מה שרשמת כאן, 

יש התלהבות ובאז מטורף אצל המון אנשים בארץ לבשל בירה ואלי לחלקם זה קצת עלה מעל לראש.

בלי שום קשר למי שזה קרה לו כאן כי ספציפית זה יכול לקרוא גם למבשלות מקצועיות מאוד. 

Location

Ariel
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/23/2011

הנה עוד משהו להתרעם עליו בפורום זה.

הפסטיבל הזה ב"זמן אמיתי", במקרה במקרה שמעתי עליו אתמול בערך ב1 בלילה בדרכי חזרה הביתה ברדיו רשת ב' (כמדומני).

למה אף אחד לא אמר על זה משהו?

Offline

Location

ramla
ramla
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/05/2010

האמת שידעתי על זה רק היום שקיניתי חומרים לבירה אצל גדי ... 

הוא ציין שיש פסטיבל בירה אז הלכתי לראות מה קורה שם.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אולי תחדשו לי משהו?

אנשים חסרי אחריות מוכרים את ה"בירה" שלהם ואת השם שלנו בעבור קומץ שקלים.

אני לא אזכיר כאן שמות, אבל יש מבשלים שבטוחים שהבירה שלהם היא משהו והיא אפילו לא מש...

תבשלו בבית 3 שנים תלמדו, רק אז תצאו החוצה. אולי אפילו תזכו באיזה פרס באחת התחרויות.

אל תמהרו למסחר את התחביב, זה לא כל כך פשוט.

אילן - BeerBeer's picture

Location

צורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/23/2010

+1

מקס's picture
Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/05/2011

+1

נמרוד רוזנבלט's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2010

+2

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 08/30/2010

איציק, אני שמעתי על הפסטיבל כחלק מהקשר שלי עם בית הספר לברמנים שמארח אותו, אבל 

זאת הפקה של ביר-מאסטר.

אני אישית לא רואה את עצמי כמפיץ ואיש הבשורה של הפסטיבלים האלו.

כאמור, במתכונתם הנוכחית אני חושב שהם עושים ההפך ממה שהם אמורים.

בכל מקרה, אם אתה רוצה להיות up to data תוכל לעקוב כאן: http://www.beermaster.co.il/


בהצלחה!


רפאל

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 08/30/2010

אגב, זה מזכיר לי בדיחה:


פינגווין אחד נכנס לבר ומזמין בירה.

הברמן מוזג לו את הבירה ואומר "30 שקלים, בבקשה".

בזמן שהפינגווין מוציא את הארנק אומר הברמן:

"אתה יודע, אף פעם לא מגיעים אלינו פינגווינים".

"30 שקלים לבירה ואתה עוד מתפלא?" עונה לו הפינגווין.

 

Foot in mouth

רפאל

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

: ))

מקס's picture
Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/05/2011

hehehe :)

Location

Ariel
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/23/2011

זה לא שאני רוצה להשאר מעודכן עם כל האירועים של בירמסטר.

פשוט בפסטיבל השתתפו סביבות ה15 מבשלות, שאני מאמין שלפחות רבע מהם חברים פה. וחבל שלא משתפים.

ארז- בירת הכרמל's picture

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/18/2010

ועל זה נאמר "נו באמת".

כותב המאמר המלומד (או שלא) רוצה לראות רשיון/תעודה של בשלן בירה מכל אחד שמשווק את הבירה שלו, למה דומה הדבר ?

דרישה מכל בעל קונדיטוריה שיחזק בתעודה/ רשיון של שף קונדיטור או כל מסעדן בתעודת שף.

חוץ מזה אני לא מבין איך הוא הגיע למסקנה שהבירה המקולקלת יצאה מקולקלת משערי המבשלה ולא אוחסנה בתנאים לא נאותים ע"י בעל הפאב למשל?

בקיצור המאמר הזה די הרגיז אותי.

ארז.

תאריך הצטרפות לפורום: 02/13/2011

לגביי הפסטיבל של בירמסטר - היו שם מספר חובבי ציון בניהם אנחנו החלוץ גל'ס ועוד נראה לי .. בכל מקרה יצא לי לדבר עם החברים מהחלוץ במשך הרבה שעות ויש לי כמה הסקות בעניין. 

עמנואל לגביי הדעה שלך שכדי לצאת החוצה רק לאחר זכייה בתחרות ובישול של הרבה זמן.. אני מסכים חלקית , ואסביר - קודם כל לפי התגובות על הבירה שלנו והחלוץ (כי זה מה ששמעתי כל האירוע)

אני יכול להגיד שהרוב שלהם היו מאוד חיוביות ולשמוע אנשים שחוזרים ומבקשים עוד מעלה את הביטחון וזה כיף .. דבר שני הכסף הקטן שנשאר רווח (וזו דעה שגם שמעתי מהחלוץ) מאפשר לנו הצעירים יותר

שאין להם כיס ללא הגבלה ... לרכוש עוד חומרי גלם וציוד חדש . למשל נוקיה + הפסטיבל הזה עוזר לי לקנות הרבה דברים שישפרו את הבירה עוד יותר בעתיד . 

 

לכן לסיכום, אני מאמין שככל שיותר חובבי ציון שיש להם ידע ענקי בבישול בירה אפילו אם הם לא זוכי תחרות לונגשוט או תחרות מקצועית .. אבל יש להם בירה טובה ומושקעת ומעוניינים לנסות לצאת החוצה שיצאו. 

ובסוף, זה תחביב ומי לא נהנה לשמוע ביקורת טובה (וגם בונה) על התוצרת שלו?

 

 

כי אין כמו בבית

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שי, מתי תפסיק לעשות צחוק מעצמך? אתה קורא לא נכון את המפה.