מאמר שכל מבשל בירה חייב לקרא!
בעיקרון הוא צודק, אבל זה תלוי הרבה במהות של אותו "הברז"
לא הספקתי להתעניין יותר מדי (ואפילו לא ביקרתי!) אבל במה ששמעתי מחברים זה מקום שמתכנן לתת לכל מני מבשלים מתחילים "להציג" את הבירות שלהם אצלו במשך שבוע, לקבל קצת חוות דעת (ואולי גם רווח קטן)
ואם כך העניין, אז זה כמו שמבשל חובב מציג בתערוכה.
הוא רוצה לקבל חוות דעת, להשתפשף אולי אפילו לראות אם הוא מסוגל למתג את עצמו לפני שהוא מקבל החלטה כ"כ רצינית (פתיחת מבשלה כמו של דגן/נגב).
דווקא פה הבדיחה לא במקום. אפשר להגיד על עמנואל הרבה דברים אבל לבשל בירה הוא יודע (להבדיל מכל מיני חברי פורום אחרים שטרם יצא לטעום מתוצרתם) ובמרבית המקרים בירה מצוינת. עוד כתבה שכדאי לשנן:
http://www.grape-man.com/articles.asp?NavigationID=406&ContentID=3657
גדי עצבני השבוע. מעניין למה
כן אה.
אבל בכל הרצינות, קורס/הרצאה בנושא OFF FLAVOURS זה משהו שלדעתי מאד חשוב לעבור. העניין הוא שערכת "טיפול" בבירה עולה בארה"ב כ150 דולר.
אם וכאשר יקום מועדון חברים להמבשלי בירה אחת הפעילויות החשובות תהיה ארגון הרצאה כזו.
הייתי שמח לעבור אחת גם בנושא Flavors בלי ה-Off.
אני חושב על זה כל פעם שאני רוצה להסביר במילים משהו לגבי מה שאני שותה ולא מצליח.
גל, תקרא הודעה אישית חשובה ששלחתי לך.
הפואנטה של המאמר היא בכלל לא קשורה לאותו "הברז" אלא לעובדה שבגלל גודלו הקטן של שוק בירות הבוטיק (וגם קהל היעד המצומצם שלו), כל בירת בוטיק לא ראויה שיוצאת באופן מסחרי מקלקלת לא רק לעצמה, אלא לכולנו. קוראים לזה אחריות קולקטיבית, וזו הסיבה לכך שגם מבשל חובב שיוצאת לו בירה מחורבנת לא צריך להציג אותה בתערוכה. זו גם הסיבה לתסיסה שיש פה כל פעם שמישהו מטפס גבוה מידיי. הוא לא פוגע בעצמו, הוא פוגע בכולם, וחבל.
מי ששותה בירת בוטיק מקולקלת בא אחר כך לחברים שלו ואומר "בואנה, שתיתי איזה בירה ישראלית מסריחה". לא אכפת לו מי בישל אותה. הוא לא ישתה יותר בירות בוטיק. לחלקנו זה אכפת יותר ולחלקנו זה אכפת פחות (אם בכלל).
יש אנשים שמשקיעים הרבה מאד נשמה בבירה שלהם, איזי הוא אחד מהם. בזמן הקצר שיצא לי להכיר אותו (אחרי הכסאח ההחלתי הבלתי נמנע כמובן) גיליתי אדם מגניב ומעניין שמוכן לעזור ולתרום בלי סוף, וגם אחד שיודע להכין בירה מדהימה. אין אצלו דבר כזה בירה מקולקלת. זה פשוט לא יכול לקרות בגלל הציוד והחיטוי ותשומת הלב לפרטים. כמו שצריך. בטח שמת לב שהוא גם ממתג את הבירה שלו. תחשוב כמה נזק ייגרם לו אם לא ישתו את הבירה שלו בגלל ניסיון רע עם בירות בוטיק. זה רציני אז נא לא לצחוק על הנושא!
באופן כללי, לדעתי קצת צניעות כללית לא תזיק בענף שלנו. למה ישר להתמסחר? כל אחד מבשל בירה לעצמו ולחברים. לומד, נהנה, דופק קצת תראש על הדרך. מי צריך יותר מזה?
+0.75
מקס, תודה על המילים היפות. אני יודע כיצד להתמודד עם מקרים כאלה.
נועם, התגובה שלך שקופה מאוד. יהיה לי קשה מאוד להתעלם ממנה בעתיד.
+2
למען הסר ספק.
ההודעה נכתבה כמו שכולכם (אני מניח) הבנתם.
לא יצא לי לטעום בחיי את הבירות של עמנואל, אבל הבנתי מאנשים שהן מהמשובחות ביותר שיש להציע.
אני לא מצליח למצוא דרך לערוך/למחוק את ההודעה אז אם אחד האדמינים יכול למחוק לי אותה אני אשמח מאוד, תודה
גל, נראה לי חבל'ך על הזמן... וואי וואי וואי.
תכל"ס. אני לא יודע מה איתו, אבל אני אישית לא הייתי מסתבך עם מישהו שיש לו תואר שני במשפטים.....
לפעמים אין גבול לצחוק בפורום וחבל . . . .
לך תדע מה יעלה בגורלה של יציאה שאחד חושב שהיא מצחיקה אבל המקבל אותה לא אהב . .
אני דוקא הייתי מציע לגדי לא לקחת את זה כל כך קשה, הברז הוא מקום שמיועד לתת במה למבשלים לא מקצוענים ומה לעשות - קורה.
מי שרוצה ללכת על בטוח ולא להתאכזב מזמין גולדסטר. מי שמזמין בירה לא מוכרת מראש לוקח סיכון שהחוייה לא תעמוד בציפיות. וזה כולל בירה מקולקלת פה ושם, זה יכול לקרות גם באיכסון לא נכון של שימיי.
ולמען הסר ספק - אני לא מפיץ את הבירה שלי מעבר למעגל חברים מצומצם מאוד.
Gushing בבקבוק אחד לא אומר שכל הבירה מזוהמת.
מאוד יכול להיות שהבישול והתסיסה היו טובים אבל החיטוי בסוף לא.
אז לא נכון לשפוך את כל הבישול.
חשוב מאוד ללמוד מהביקורת, שלפי דעתי לא נכתבה כביקורת בונה.
ומי שמתכוון להציג את מרכולתו חשוב שיבדוק פעמיים. בניקוי ובחיטוי.
לא משנה באמת מי המבשל חשוב ללמוד מהמקרה.
מבשלים קטנים, גדולים, פרטניים, מסחריים, מקצועיים, חובבים...
אני נתקלתי גם בלא מעט בירות "מקצועיות" בארץ שהוציאו לשוק באצ'ים מקולקלים.
לדעתי זה לא הורס לשאר האנשים, האנשים שיבואו ויגידו שתיתי בירה ישראלית בוטיק מקולקלת ואני לא רוצה לשתות עוד אחת יגידו גם אחרי בירת בוטיק נהדרת כזאת או אחרת זה יקר לי אני חוזר לגולדסטאר שלי...
כמובן שאין שום תמיכה בהוצאה לאור של בירה מקולקלת או משהו בסגנון אבל כן כמו שאמרו כשאתה הולך למקום שיש בו בירה שאנשים חובבים הכינו בבית צריך להיות מוכן שהמוצר לא בהכרח יעמוד בגודל הציפייה...
אבל מה כן חשוב לדעת ולזהות.
+1
בוא נסתכל על הצד החיובי ומכמות האנשים הנפעמים שלא מאמינים שדבר נפלא כזה הכינו בבית.
אני מציע גם להתייחס ביתר סלחנות למה שקורה עכשיו בארץ, התחום ממש בחיתוליו.
בוא נזכור שללא ההגזמה וכמות ה"ברומסטרים" שיש עכשיו בארץ, אני לא חושב שהיה מתקיים מגוון כזה בתערוכה שהייתה לנו לא מזמן.
אני אוהב את הבירה שלי, ונוהג בחמדות כלפיה D:
אבל אני מאוד שמח שיש אנשים שמצטנעים פחות וחושפים את הבירות שלהם בתערוכות אי אלו. ואם הם מצליחים גם למכור קצת אחרי הרושם הראשוני, מה טוב.
שיעור ראשון בשוק ההון
לכל אחד יש פוזיציה
אני חושב שאני אלמד על שוק ההון רק בסמסטר הבא :) אז בלי ספויילרים ... :)
אני חושב שטוב שיש מקומות כמו "הברז" ואני בטוח שתקלה אחת תישכח מהר מאוד ובעיקר אני מקווה שמי שהרס את הבירה ילמד מהטעות לבישולים הבאים ..
אי אפשר להתעלם מזה שיש גידול בעניין ובביקוש לבירות ישראליות וזה מצוין .. חלק מהמהבשלות הולכות בכיון עסקי וחלק מהחובבים מבשלים רק לעצמם ולחברים..
אני רוצה להיות בדיוק באמצע.. לבשל לעצמי ובעיקר להתעסק כתחביב אבל לנסות גם לחשוף בירה ישראלית לקהל רחב יותר שיש הזדמנויות ..
שיהיה בהצלחה לכולם ומזל"ט לעמנואל ולבחור השני שזכו בתחרות אתגר.. מקווה גם לטעום בקרוב.
לצערי, אנחנו רחוקים לא רק בביקוש או בצורך לבירות בוטיק אלא גם ברמה. טעמתי שני מותגים של בירות בוטיק
ישראליות שיצאו לשוק לאחרונה בסשן טעימה ושתיהן (טעמנו 2 סוגים מכל אחת) לא התקבלו יפה בקבוצה, בלשון המעטה.
(איך אני אנסח את זה בעדינות? פשוט לא טעימות בכלל בכלל. לא הייתי קונה אותן מכספי אבל גם אם הכסף לא היה שלי אני לא בטוח).
וחוץ מזה, אם כבר מדברים על חשיפה, אז אני חושב שהרצון לשמור על "הבוטיקיות" פוגע בחשיפה ובגדילה. נקח את עולם היין למשל:
יין בוטיק רוצה להשאר כזה כדי לתמחר את המוצרים בעשירון העליון של המחירים ולא רק קורא לעצמו ככה כדי לשמור על איכות. דובל/ א-שוף למשל הן מבשלות איכותית לכל הדעות,
למרות שהן מייצרות בירה בכמויות לא רעות בכלל ולא קוראות לעצמן בוטיק. אם המחירים יהיו שווים לכל נפש, גם במשמעות של רווח נמוך (לא הפסד, רווח נמוך!), לדעתי זה ישתלם
מאוד לטווח הרחוק. לשלם 20-40 ש"ח כניסה לפסטיבל, עוד 5 ש"ח לטעימה של 100 מ"ל עלובים ואח"כ אולי אם ישאר לך כסף לקנות בקבוק או שניים לא תורם לשום שינוי. האברג' ג'ו
עדיין ילך למקום הזול יותר אבל ככל שהפער יצטמצם לגבול הסביר, הוא יעדיף את החדש, המרענן והאיכותי. יש בזה הרבה מן המגניבות. לדעתי חצי ליטר בירת בוטיק מהחבית ב-20
ש"ח, זה מחיר שהם יכולים לעמוד בו בגבורה (היום המחירים לשליש בקושי מגרדים את ה-20 מלמעלה [אם בכלל יוצא לך להתקל בכזאת, אבל זה כבר סיפור אחר].)
פלא שבצ'כיה שותים 160 ליטר בירה לשנה, לאדם (!) כשהבירה יותר זולה מקולה? (בישראל עומדים אגב על בערך 13, נכון ללפני שנתיים בערך.)
+1
רפאל, מסכים עם כל מילה.
היום הייתי ב"פסטיבל הבירה" בזמן אמיתי.
אני יכול להגיד שטעמתי שם 6 סוגים שונים של בירה מ 6 מבשלות שונות ..
הייתי עם עוד שתי חברים שאין להם מושג בבישול או בהבנה של הטעמים שמרכיבים את הבירה והם לא הראו התלהבות בכלל בטעמי הבירות שהיו שם.
לא התלהבנו שם משום בירה, הייתה שם בירה אחת שהייתי רוצה לקנות שוב, מעבר לכך אני הרגשתי טעמי לוואי בחלק מהבירות,
אחת הייתה חמוצה במקצת.
הגעתי לשם והרגשתי פשוט שכל האירוע לא ממש מכובד.
ולכן אני מסכים עם מה שרשמת כאן,
יש התלהבות ובאז מטורף אצל המון אנשים בארץ לבשל בירה ואלי לחלקם זה קצת עלה מעל לראש.
בלי שום קשר למי שזה קרה לו כאן כי ספציפית זה יכול לקרוא גם למבשלות מקצועיות מאוד.
הנה עוד משהו להתרעם עליו בפורום זה.
הפסטיבל הזה ב"זמן אמיתי", במקרה במקרה שמעתי עליו אתמול בערך ב1 בלילה בדרכי חזרה הביתה ברדיו רשת ב' (כמדומני).
למה אף אחד לא אמר על זה משהו?
האמת שידעתי על זה רק היום שקיניתי חומרים לבירה אצל גדי ...
הוא ציין שיש פסטיבל בירה אז הלכתי לראות מה קורה שם.
אולי תחדשו לי משהו?
אנשים חסרי אחריות מוכרים את ה"בירה" שלהם ואת השם שלנו בעבור קומץ שקלים.
אני לא אזכיר כאן שמות, אבל יש מבשלים שבטוחים שהבירה שלהם היא משהו והיא אפילו לא מש...
תבשלו בבית 3 שנים תלמדו, רק אז תצאו החוצה. אולי אפילו תזכו באיזה פרס באחת התחרויות.
אל תמהרו למסחר את התחביב, זה לא כל כך פשוט.
איציק, אני שמעתי על הפסטיבל כחלק מהקשר שלי עם בית הספר לברמנים שמארח אותו, אבל
זאת הפקה של ביר-מאסטר.
אני אישית לא רואה את עצמי כמפיץ ואיש הבשורה של הפסטיבלים האלו.
כאמור, במתכונתם הנוכחית אני חושב שהם עושים ההפך ממה שהם אמורים.
בכל מקרה, אם אתה רוצה להיות up to data תוכל לעקוב כאן: http://www.beermaster.co.il/
בהצלחה!
אגב, זה מזכיר לי בדיחה:
פינגווין אחד נכנס לבר ומזמין בירה. הברמן מוזג לו את הבירה ואומר "30 שקלים, בבקשה". בזמן שהפינגווין מוציא את הארנק אומר הברמן: "אתה יודע, אף פעם לא מגיעים אלינו פינגווינים". "30 שקלים לבירה ואתה עוד מתפלא?" עונה לו הפינגווין.
זה לא שאני רוצה להשאר מעודכן עם כל האירועים של בירמסטר.
פשוט בפסטיבל השתתפו סביבות ה15 מבשלות, שאני מאמין שלפחות רבע מהם חברים פה. וחבל שלא משתפים.
ועל זה נאמר "נו באמת".
כותב המאמר המלומד (או שלא) רוצה לראות רשיון/תעודה של בשלן בירה מכל אחד שמשווק את הבירה שלו, למה דומה הדבר ?
דרישה מכל בעל קונדיטוריה שיחזק בתעודה/ רשיון של שף קונדיטור או כל מסעדן בתעודת שף.
חוץ מזה אני לא מבין איך הוא הגיע למסקנה שהבירה המקולקלת יצאה מקולקלת משערי המבשלה ולא אוחסנה בתנאים לא נאותים ע"י בעל הפאב למשל?
בקיצור המאמר הזה די הרגיז אותי.
ארז.
לגביי הפסטיבל של בירמסטר - היו שם מספר חובבי ציון בניהם אנחנו החלוץ גל'ס ועוד נראה לי .. בכל מקרה יצא לי לדבר עם החברים מהחלוץ במשך הרבה שעות ויש לי כמה הסקות בעניין.
עמנואל לגביי הדעה שלך שכדי לצאת החוצה רק לאחר זכייה בתחרות ובישול של הרבה זמן.. אני מסכים חלקית , ואסביר - קודם כל לפי התגובות על הבירה שלנו והחלוץ (כי זה מה ששמעתי כל האירוע)
אני יכול להגיד שהרוב שלהם היו מאוד חיוביות ולשמוע אנשים שחוזרים ומבקשים עוד מעלה את הביטחון וזה כיף .. דבר שני הכסף הקטן שנשאר רווח (וזו דעה שגם שמעתי מהחלוץ) מאפשר לנו הצעירים יותר
שאין להם כיס ללא הגבלה ... לרכוש עוד חומרי גלם וציוד חדש . למשל נוקיה + הפסטיבל הזה עוזר לי לקנות הרבה דברים שישפרו את הבירה עוד יותר בעתיד .
לכן לסיכום, אני מאמין שככל שיותר חובבי ציון שיש להם ידע ענקי בבישול בירה אפילו אם הם לא זוכי תחרות לונגשוט או תחרות מקצועית .. אבל יש להם בירה טובה ומושקעת ומעוניינים לנסות לצאת החוצה שיצאו.
ובסוף, זה תחביב ומי לא נהנה לשמוע ביקורת טובה (וגם בונה) על התוצרת שלו?
שי, מתי תפסיק לעשות צחוק מעצמך? אתה קורא לא נכון את המפה.