אתגר הסטאוט -בהצלחה לכוווולם

53 תגובות [לתגובה האחרונה]
Uriel KaBeer's picture
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/07/2010

הערב ארוע ייחודי,

התחרות היחידה שגינס העולמית נותנת לו חסות. זה אתגר הסטאוט הישראלי

בהצלחה לכל המתחרים !

תהנו לצערי עקב סיבות אישיות לא אוכל לבלות עמכם היום

 

אוריאל

Ka-Beer a Nano HomeBrewry

ננו מבשלה ביתית בצפון השומרון

Uriel Sondervan - urison

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תודה, אוריאל.

ברוך השב אלינו.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בהצלחה לכולם

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בהצלחה רבה לכל המשתתפים ובהנאה רבה לכל המתארחים.

לצערי גם הערב אני מקורקע - אבל אהייה אתכם ברוחי.

 

עודד
מקס's picture
Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/05/2011

בהצלחה לכולם!

רון_ב - ronstar's picture

Location

עמק זבולון 35
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/06/2010

בהצלחה לכולם !!!

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

בהצלחה לכם...!

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תודה רבה. לי זה הצליח. מאחל גם לאחרים לבשל בירה טובה ולזכות בתחרויות. זה כייף אמיתי.

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 08/30/2010

אם זה אומר שזכית, אז את ה"בהצלחה" צריך להפוך למברוק! Cool

רפאל

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מקום I בפורטר

מקום I סטאוט אתגרי

Laughing

Uriel KaBeer's picture
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/07/2010

עמנואל ידידי!

ראשית ברכות על הזכייה הכפולה כל הכבוד!!

מסורת יפה אתה בונה לעצמך, זכייה בכל אחת משלושת אתגרי הסטאוט שהיו בארץ - תקן אותי אם אני טועה.

אכן בהחלט גם הפעם בירות מוצלחות ביותר יצאו תחת ידיך

 

 

Ka-Beer a Nano HomeBrewry

ננו מבשלה ביתית בצפון השומרון

Uriel Sondervan - urison

רון_ב - ronstar's picture

Location

עמק זבולון 35
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/06/2010

לצערי, לא יצא לי להגיע,

מברוק לזוכים !!!

עמנואל, אחת מהזוכות זו זו עם הנעלים האדומות ? {#emotions_dlg.smile}

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כן, רובסט פורטר

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ברכות לזוכים מקרב חובבי ציון

עמנואל ואוריאל

יש לכם אחלה בירות - ועכשיו יש לכם גם תעודות להוכיח את זה.

מברוק!

עודד

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

וגם לרם גורה (גובירה) על הזכייה הגדולה

יואב

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

וואלה - גם לגובירה כמובן

עודד
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

חשוב להזכיר גם את מרטין שאמי, שזכה גם הוא בפורטר מקום שלישי.

Uriel KaBeer's picture
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/07/2010

תודה רבה,

בהחלט מפתיע, ונותן הרגשה טובה.

כיוון שמסיבות משפחתיות בריאותיות נאלצתי להעדר מהארוע,

הוחלט שמחר אני אשתף בחגיגה את מה שלא נמזג היום - ולכן

ניתן יהיה מחר לשתות את הפורטר שזכתה במקום השני אצל גדי בבירדי

 

אוריאל

Ka-Beer a Nano HomeBrewry

ננו מבשלה ביתית בצפון השומרון

Uriel Sondervan - urison

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

מזל טוב לE.Z ולגובירה!
למרות שלמזל אין חלק בזה, אלא הבירה פשוט טובה!

היה ממש כיף לראות את החבר'ה ולשתות כמה בירות מצויינות(לצערי לא יצא לשתות את כולן)

היה ארוע קצר אבל מהנה, ומלא בירות טובות.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כבוד וברכות לרם עמנואל אוריאל ומרטין

 

כ ל   ה כ ב ו ד! 

GuBeeRa's picture
Offline

Location

מנור 9
נס ציונה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/28/2010

תודה למברכים

היה ארוע עליז שהתחיל באזעקת "צבע אדום" ובמופע חי של כיפת ברזל דבר שלא הפריע לשמחה, והמשיך בהרבה בירה.

חבל שלא היו הרבה אורחים אבל היה ארוע יפה.

זכיתי במקום 1 בסטאוט ובבירה הטובה בתחרות כולה.

רם

Ram

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

ברכות לזוכים :)

JiJi's picture
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/26/2010

מצטרף לברכות .
שאפו לזוכים .

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מי מהזוכים יפרגן לנו מתכון מנצח? שנלמד כולנו מהמאסטרים.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Uriel KaBeer's picture
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/07/2010

פורטר מקום שני:

25 ליטר

4 קילו Pale malt

1.5 Caramunic 3

1.3 ק"ג carafa 2

0.5 ק"ג carafa 3

0.12 ק"ג carafa 1

מאש ב 66 מעלות, ל 90 דקות

בישול ל 90 דקות עם

45 גרם Pearle

15 דקות אחונות

18 גרם Styrian Goldings

שמרי 04

בהצלחה

ושבת שלום

Ka-Beer a Nano HomeBrewry

ננו מבשלה ביתית בצפון השומרון

Uriel Sondervan - urison

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בתמורה לפירגון ממך אפרגן לך חזרה מתכון מנצח. לא נותנים, לא מקבלים.

ועוד דבר חשוב מאוד, מתכון מנצח לא עושה בירה מנצחת. זה המבשל שעושה אותה. אה, וצריך לקרר מהר ככל האפשר :)

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

האמת שמה שאותי מעניין הם טיפים אמיתיים ממבשלים שהצלחתם מוכחת לגבי פרוצדורות חשבות בבישול שלהבנתי הם הם המפתח להצלחה בבישול בירה: תהליכי סניטציה ומשטר תסיסה.

 

ולגבי הקירור, אני לא חולק עליך עד שלא נערוך פעם ניסוי SIDE BY SIDE.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא חושב שיש לי איזה סוד שעוד לא דיברתי עליו פה בפורום. אולי רק לציין יותר בשביל המבשלים הצעירים שגם אם מבשלים בירה מעולה אבל אורזים אותה בבקבוקים מטונפים, התוצאה תהיה גרועה.

יש גם את הטאצ' , זה דבר שלומדים מנסיון ואי אפשר לבטא אותו במילים. 

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אם כבר נכנסו לזה,

מה לדעתכם ה"מתכון" לבירה מנצחת בתחרות?

המרכיבים, המבשל או אולי מזל.

 

על פניו נראה לי שמזל משחק את התפקיד הכי גדול, אבל זה לא מסתדר עם העקביות של הזוכים בתחרויות.

 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רועי, החלוקה היא כזאת:

0% מזל

30% מתכון

70% מבשל

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הידד לזוכים!

לרם, לעמנואל, לאוריאל.

כל הכבוד, ובהחלט יש כבוד.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מקום I בתחרות אתגר הסטאוט 2011 בקטגורית פורטר.

EZ Porter

Brew Type: All Grain Date: 10/09/2010
Style: Robust Porter Brewer: Emanuel Zaidman
Batch Size: 25.00 L Assistant Brewer:
Boil Volume: 32.07 L Boil Time: 60 min
Brewhouse Efficiency: 70.00 % Equipment: EZ Beer Brewery rig
Actual Efficiency: 69.95 %

Taste Rating (50 possible points): 35.0

Ingredients
Amount Item Type % or IBU
5.60 kg Pale Malt (2 Row) UK (3.0 SRM) Grain 73.60 %
0.90 kg Munich II (Weyermann) (8.5 SRM) Grain 11.83 %
0.59 kg Caramunich II (Weyermann) (63.0 SRM) Grain 7.80 %
0.32 kg Carafa II (Weyermann) (415.0 SRM) Grain 4.16 %
0.20 kg Carafa III (Weyermann) (525.0 SRM) Grain 2.60 %
63.00 gm Goldings, East Kent [5.10 %] (60 min) Hops 37.5 IBU
28.00 gm Fuggles [4.20 %] (15 min) (Aroma Hop-Steep) Hops -
28.00 gm Goldings, East Kent [5.10 %] (0 min) (Aroma Hop-Steep) Hops -
1 Pkgs SafAle 05 (Fermentis #05) Yeast-Ale  
Beer Profile
Estimated Original Gravity: 1.064 SG (1.048-1.065 SG) Measured Original Gravity: 1.064 SG
Estimated Final Gravity: 1.018 SG (1.012-1.016 SG) Measured Final Gravity: 1.015 SG
Estimated Color: 34.9 SRM (22.0-35.0 SRM) Color [Color]
Bitterness: 37.5 IBU (25.0-55.0 IBU) Alpha Acid Units: 11.3 AAU
Estimated Alcohol by Volume: 5.96 % (4.80-6.50 %) Actual Alcohol by Volume: 6.40 %
Actual Calories: 609 cal/l
Mash Profile
Name: Single Infusion, Full Body Mash Tun Weight: 4.72 kg
Mash Grain Weight: 7.61 kg Mash PH: 5.4 PH
Grain Temperature: 22.2 C Sparge Temperature: 75.6 C
Sparge Water: 11.89 L Adjust Temp for Equipment: FALSE
Name Description Step Temp Step Time
Mash In Add 19.86 L of water at 74.7 C 68.0 C 45 min
Mash Out Add 7.94 L of water at 97.2 C 75.6 C 10 min

Mash Notes
Simple single infusion mash for use with most modern well modified grains (about 95% of the time).

Carbonation and Storage
Carbonation Type: Corn Sugar Carbonation Volumes: 2.4 (1.8-2.5 vols)
Estimated Priming Weight: 154.4 gm Temperature at Bottling: 20.0 C
Primer Used: 155 Age for: 4.0 Weeks
Storage Temperature: 11.1 C

Notes
sg at boiler 1.055 (13.5P)

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

NICE!

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 08/30/2010

כמו שכתבתי למרטין, שאפו לכולם על הזכיות! חובבי ציון kick ass! Laughing


איזי ואוריאל, תודה על השיתוף של המתכון!

רפאל

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עמנואל,

בכמה שמרים השתמשת למתכון זה?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כתוב. 1PK

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אליבא דJZ, לבטצ' כזה דרושות כמעט 2 חבילות של שמרים יבשים. מעניין.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עשית יסטארטר

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מאיזה OG ממליצים על 2 חבילות?

 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תלוי בעוד כמה גורמים

 

http://www.wyeastlab.com/hb_pitchrate.cfm

 

mrmalty.com

 

מרטין's picture
Offline

Location

חוסן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/02/2010

לא נעלבתי

 

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מרטין, אני רוכש לך המון כבוד. הפורטר המעושנת מעולה.

מרטין's picture
Offline

Location

חוסן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/02/2010

עמנואל

ממך בטח שלא נעלבתי - רואים על הפנים שלך כשאתה שותה בירה טובה...

גם לא נעלבתי מכל מי שברך את זוכי חובבי ציון ושכח את הזוכה במקום השלישי והיוקרתי

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שוב, SORRY.

Innocent

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ברכות לרם, עמנואל, אוריאל ומרטין על הזכיות!!

כבוד!

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שאלה לכל המתמודדים, ולאו דווקא לזוכים:

האם קיבלתם פידבק מהשופטים - מה שנקרא score sheet ?

מבחינתי, הסיבה העיקרית להגשת בירה לתחרות כלשהיא היא קבלת הפידבק המקצועי מצוות השיפוט בכדי ללמוד ולהשתפר.

בשנה שעברה, רק לאחר בקשה מיוחדת הועברו לידי דפי השיפוט וגם מהם לא הצלחתי ללמוד יותר מידי. בקיצור, מבחינת פידבק לא יצאתי שבע רצון.

האם השנה היה שיפור?

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Uriel KaBeer's picture
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/07/2010

אני קבלתי את טפסי השיפוט ללא שום בעייה. כבר ביום שישי בברדי

לכל מי שמעוניין הטפסים נמצאים בברדי, רק צריך לבקש אותם.

אף אחד לא מונע ממך לקבל את הטפסים שלך חזרה.

מבחינת הטופס אז מסתבר שזה מאוד תלוי בשופט, 

מתוך שלושת הטפסים אחד באמת לא ממש מועיל כי חוץ ממספרים לא כתוב כלום. 

      הסבר לטובת מי שלא ראה טופס שיפוט: הטופס מורכב ממספר כותרות עם מספר בסוגרים סמוך לכותרת, המספר מהווה את הציון המכסימלי שהבירה יכולה לקבל תחת הכותרת הנתונה

שופט משקיע יכתוב ציון והסבר למה הוא כתב את הציון המדובר, שופט שפחות אכפת לו יכתוב רק ציון.

בשני הטפסים הנוספים יש הרבה מאוד פרטים כלומר חוות הדעת של השופט כתובה בצורה ברורה מאוד.

 

אוריאל

Ka-Beer a Nano HomeBrewry

ננו מבשלה ביתית בצפון השומרון

Uriel Sondervan - urison

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

טפסי השיפוט שאני רשמתי היו די מפורטים, לגבי היתר- חלק יותר וחלק כוללים רק ציון

יואב

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לפרוטוקול, הפורטר שלי שזכה השנה במקום הראשון הוא אותו הפורטר שהגשתי בשנה שעברה ושזכה רק במקום השני, ושתקנתי לפי ההערות בדפי השיפוט. כך אני עושה גם בבירות שאגיש ללונגשוט.

זה תהליך לימוד. ואני אומר את זה לכול המבשלים. תחרות זה כיף אבל קודם כל קרקע ללימוד. אה, אם את/ה חושב/ת לפתוח מבשלה מסחרית ולא כל כך יודע/ת לבשל, אל תגש/י לתחרות, זה עלול להרוס לך את השם באותה המידה שזאת הזדמנות לפרוץ לתודעה.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אז בעצם חבל שיש כ"כ מעט תחרויות, אחרת עקומת השיפור שלי יכולה הייתה להיות מהירה יותר.

עמנואל, האם אתה מרוצה מרמת הפידבק שקיבלת?

ואני שואל, מדוע יש לבקש את דפי השיפוט במיוחד, האין זה טרוויאלי שיש לשלוח אותם לכל מתמודד?

אם הבנתי נכון, בתחרויות BJCP מקבל כל מתמודד דף שיפוט יחיד עבור על בירה שהוגשה - ולא דף שיפוט מכל שופט. השופטים מרכזים את הערותיהם והציון לדף יחיד. סוג של הגיוני.

 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בארה"ב קבלת דפי השיפוט כבר חלק מהפרוטוקול. אנחנו בחיתולים. לאט לאט גם פה יכנס. צריך להיות אופטימיים.

אני מרוצה מאוד מרמת הפידבק שקיבלתי ולא רק בדפי השיפוט , גם מהקהל שטעם את הבירה וביקש עוד. שני דברים מנותרלים שם, מחסום הכסף ומחסום "לא נעים לי".

הפידבק הכי מגניב היה של בחור שחשד שאני דופק את הקהל ושהבאתי בירה שתאריך התוקף שלה פג. הראה לי את תאריך הביקבוק על התוית........ישראלים חשדניים.