הערב ארוע ייחודי,
התחרות היחידה שגינס העולמית נותנת לו חסות. זה אתגר הסטאוט הישראלי
בהצלחה לכל המתחרים !
תהנו לצערי עקב סיבות אישיות לא אוכל לבלות עמכם היום
אוריאל
הערב ארוע ייחודי,
התחרות היחידה שגינס העולמית נותנת לו חסות. זה אתגר הסטאוט הישראלי
בהצלחה לכל המתחרים !
תהנו לצערי עקב סיבות אישיות לא אוכל לבלות עמכם היום
אוריאל
תודה, אוריאל.
ברוך השב אלינו.
בהצלחה לכולם
בהצלחה רבה לכל המשתתפים ובהנאה רבה לכל המתארחים.
לצערי גם הערב אני מקורקע - אבל אהייה אתכם ברוחי.
בהצלחה לכולם!
בהצלחה לכולם !!!
בהצלחה לכם...!
תודה רבה. לי זה הצליח. מאחל גם לאחרים לבשל בירה טובה ולזכות בתחרויות. זה כייף אמיתי.
אם זה אומר שזכית, אז את ה"בהצלחה" צריך להפוך למברוק!
מקום I בפורטר
מקום I סטאוט אתגרי
עמנואל ידידי!
ראשית ברכות על הזכייה הכפולה כל הכבוד!!
מסורת יפה אתה בונה לעצמך, זכייה בכל אחת משלושת אתגרי הסטאוט שהיו בארץ - תקן אותי אם אני טועה.
אכן בהחלט גם הפעם בירות מוצלחות ביותר יצאו תחת ידיך
לצערי, לא יצא לי להגיע,
מברוק לזוכים !!!
עמנואל, אחת מהזוכות זו זו עם הנעלים האדומות ?
כן, רובסט פורטר
ברכות לזוכים מקרב חובבי ציון
עמנואל ואוריאל
יש לכם אחלה בירות - ועכשיו יש לכם גם תעודות להוכיח את זה.
מברוק!
וגם לרם גורה (גובירה) על הזכייה הגדולה
וואלה - גם לגובירה כמובן
חשוב להזכיר גם את מרטין שאמי, שזכה גם הוא בפורטר מקום שלישי.
תודה רבה,
בהחלט מפתיע, ונותן הרגשה טובה.
כיוון שמסיבות משפחתיות בריאותיות נאלצתי להעדר מהארוע,
הוחלט שמחר אני אשתף בחגיגה את מה שלא נמזג היום - ולכן
ניתן יהיה מחר לשתות את הפורטר שזכתה במקום השני אצל גדי בבירדי
אוריאל
מזל טוב לE.Z ולגובירה!
למרות שלמזל אין חלק בזה, אלא הבירה פשוט טובה!
היה ממש כיף לראות את החבר'ה ולשתות כמה בירות מצויינות(לצערי לא יצא לשתות את כולן)
היה ארוע קצר אבל מהנה, ומלא בירות טובות.
כבוד וברכות לרם עמנואל אוריאל ומרטין
כ ל ה כ ב ו ד!
תודה למברכים
היה ארוע עליז שהתחיל באזעקת "צבע אדום" ובמופע חי של כיפת ברזל דבר שלא הפריע לשמחה, והמשיך בהרבה בירה.
חבל שלא היו הרבה אורחים אבל היה ארוע יפה.
זכיתי במקום 1 בסטאוט ובבירה הטובה בתחרות כולה.
רם
ברכות לזוכים :)
מצטרף לברכות .
שאפו לזוכים .
מי מהזוכים יפרגן לנו מתכון מנצח? שנלמד כולנו מהמאסטרים.
פורטר מקום שני:
25 ליטר
4 קילו Pale malt
1.5 Caramunic 3
1.3 ק"ג carafa 2
0.5 ק"ג carafa 3
0.12 ק"ג carafa 1
מאש ב 66 מעלות, ל 90 דקות
בישול ל 90 דקות עם
45 גרם Pearle
15 דקות אחונות
18 גרם Styrian Goldings
שמרי 04
בהצלחה
ושבת שלום
בתמורה לפירגון ממך אפרגן לך חזרה מתכון מנצח. לא נותנים, לא מקבלים.
ועוד דבר חשוב מאוד, מתכון מנצח לא עושה בירה מנצחת. זה המבשל שעושה אותה. אה, וצריך לקרר מהר ככל האפשר :)
האמת שמה שאותי מעניין הם טיפים אמיתיים ממבשלים שהצלחתם מוכחת לגבי פרוצדורות חשבות בבישול שלהבנתי הם הם המפתח להצלחה בבישול בירה: תהליכי סניטציה ומשטר תסיסה.
ולגבי הקירור, אני לא חולק עליך עד שלא נערוך פעם ניסוי SIDE BY SIDE.
לא חושב שיש לי איזה סוד שעוד לא דיברתי עליו פה בפורום. אולי רק לציין יותר בשביל המבשלים הצעירים שגם אם מבשלים בירה מעולה אבל אורזים אותה בבקבוקים מטונפים, התוצאה תהיה גרועה.
יש גם את הטאצ' , זה דבר שלומדים מנסיון ואי אפשר לבטא אותו במילים.
אם כבר נכנסו לזה,
מה לדעתכם ה"מתכון" לבירה מנצחת בתחרות?
המרכיבים, המבשל או אולי מזל.
על פניו נראה לי שמזל משחק את התפקיד הכי גדול, אבל זה לא מסתדר עם העקביות של הזוכים בתחרויות.
רועי, החלוקה היא כזאת:
0% מזל
30% מתכון
70% מבשל
הידד לזוכים!
לרם, לעמנואל, לאוריאל.
כל הכבוד, ובהחלט יש כבוד.
Brew Type: All Grain | Date: 10/09/2010 |
Style: Robust Porter | Brewer: Emanuel Zaidman |
Batch Size: 25.00 L | Assistant Brewer: |
Boil Volume: 32.07 L | Boil Time: 60 min |
Brewhouse Efficiency: 70.00 % | Equipment: EZ Beer Brewery rig |
Actual Efficiency: 69.95 % |
Taste Rating (50 possible points): 35.0
Amount | Item | Type | % or IBU |
---|---|---|---|
5.60 kg | Pale Malt (2 Row) UK (3.0 SRM) | Grain | 73.60 % |
0.90 kg | Munich II (Weyermann) (8.5 SRM) | Grain | 11.83 % |
0.59 kg | Caramunich II (Weyermann) (63.0 SRM) | Grain | 7.80 % |
0.32 kg | Carafa II (Weyermann) (415.0 SRM) | Grain | 4.16 % |
0.20 kg | Carafa III (Weyermann) (525.0 SRM) | Grain | 2.60 % |
63.00 gm | Goldings, East Kent [5.10 %] (60 min) | Hops | 37.5 IBU |
28.00 gm | Fuggles [4.20 %] (15 min) (Aroma Hop-Steep) | Hops | - |
28.00 gm | Goldings, East Kent [5.10 %] (0 min) (Aroma Hop-Steep) | Hops | - |
1 Pkgs | SafAle 05 (Fermentis #05) | Yeast-Ale |
Estimated Original Gravity: 1.064 SG (1.048-1.065 SG) | Measured Original Gravity: 1.064 SG |
Estimated Final Gravity: 1.018 SG (1.012-1.016 SG) | Measured Final Gravity: 1.015 SG |
Estimated Color: 34.9 SRM (22.0-35.0 SRM) | Color [Color] |
Bitterness: 37.5 IBU (25.0-55.0 IBU) | Alpha Acid Units: 11.3 AAU |
Estimated Alcohol by Volume: 5.96 % (4.80-6.50 %) | Actual Alcohol by Volume: 6.40 % |
Actual Calories: 609 cal/l |
Name: Single Infusion, Full Body | Mash Tun Weight: 4.72 kg |
Mash Grain Weight: 7.61 kg | Mash PH: 5.4 PH |
Grain Temperature: 22.2 C | Sparge Temperature: 75.6 C |
Sparge Water: 11.89 L | Adjust Temp for Equipment: FALSE |
Name | Description | Step Temp | Step Time |
---|---|---|---|
Mash In | Add 19.86 L of water at 74.7 C | 68.0 C | 45 min |
Mash Out | Add 7.94 L of water at 97.2 C | 75.6 C | 10 min |
Mash Notes
Simple single infusion mash for use with most modern well modified grains (about 95% of the time).
Carbonation Type: Corn Sugar | Carbonation Volumes: 2.4 (1.8-2.5 vols) |
Estimated Priming Weight: 154.4 gm | Temperature at Bottling: 20.0 C |
Primer Used: 155 | Age for: 4.0 Weeks |
Storage Temperature: 11.1 C |
Notes
sg at boiler 1.055 (13.5P)
NICE!
כמו שכתבתי למרטין, שאפו לכולם על הזכיות! חובבי ציון kick ass!
איזי ואוריאל, תודה על השיתוף של המתכון!
עמנואל,
בכמה שמרים השתמשת למתכון זה?
לא נעלבתי
מרטין, אני רוכש לך המון כבוד. הפורטר המעושנת מעולה.
ברכות לרם, עמנואל, אוריאל ומרטין על הזכיות!!
כבוד!
שאלה לכל המתמודדים, ולאו דווקא לזוכים:
האם קיבלתם פידבק מהשופטים - מה שנקרא score sheet ?
מבחינתי, הסיבה העיקרית להגשת בירה לתחרות כלשהיא היא קבלת הפידבק המקצועי מצוות השיפוט בכדי ללמוד ולהשתפר.
בשנה שעברה, רק לאחר בקשה מיוחדת הועברו לידי דפי השיפוט וגם מהם לא הצלחתי ללמוד יותר מידי. בקיצור, מבחינת פידבק לא יצאתי שבע רצון.
האם השנה היה שיפור?
אני קבלתי את טפסי השיפוט ללא שום בעייה. כבר ביום שישי בברדי
לכל מי שמעוניין הטפסים נמצאים בברדי, רק צריך לבקש אותם.
אף אחד לא מונע ממך לקבל את הטפסים שלך חזרה.
מבחינת הטופס אז מסתבר שזה מאוד תלוי בשופט,
מתוך שלושת הטפסים אחד באמת לא ממש מועיל כי חוץ ממספרים לא כתוב כלום.
הסבר לטובת מי שלא ראה טופס שיפוט: הטופס מורכב ממספר כותרות עם מספר בסוגרים סמוך לכותרת, המספר מהווה את הציון המכסימלי שהבירה יכולה לקבל תחת הכותרת הנתונה
שופט משקיע יכתוב ציון והסבר למה הוא כתב את הציון המדובר, שופט שפחות אכפת לו יכתוב רק ציון.
בשני הטפסים הנוספים יש הרבה מאוד פרטים כלומר חוות הדעת של השופט כתובה בצורה ברורה מאוד.
אוריאל
טפסי השיפוט שאני רשמתי היו די מפורטים, לגבי היתר- חלק יותר וחלק כוללים רק ציון
לפרוטוקול, הפורטר שלי שזכה השנה במקום הראשון הוא אותו הפורטר שהגשתי בשנה שעברה ושזכה רק במקום השני, ושתקנתי לפי ההערות בדפי השיפוט. כך אני עושה גם בבירות שאגיש ללונגשוט.
זה תהליך לימוד. ואני אומר את זה לכול המבשלים. תחרות זה כיף אבל קודם כל קרקע ללימוד. אה, אם את/ה חושב/ת לפתוח מבשלה מסחרית ולא כל כך יודע/ת לבשל, אל תגש/י לתחרות, זה עלול להרוס לך את השם באותה המידה שזאת הזדמנות לפרוץ לתודעה.
אז בעצם חבל שיש כ"כ מעט תחרויות, אחרת עקומת השיפור שלי יכולה הייתה להיות מהירה יותר.
עמנואל, האם אתה מרוצה מרמת הפידבק שקיבלת?
ואני שואל, מדוע יש לבקש את דפי השיפוט במיוחד, האין זה טרוויאלי שיש לשלוח אותם לכל מתמודד?
אם הבנתי נכון, בתחרויות BJCP מקבל כל מתמודד דף שיפוט יחיד עבור על בירה שהוגשה - ולא דף שיפוט מכל שופט. השופטים מרכזים את הערותיהם והציון לדף יחיד. סוג של הגיוני.
בארה"ב קבלת דפי השיפוט כבר חלק מהפרוטוקול. אנחנו בחיתולים. לאט לאט גם פה יכנס. צריך להיות אופטימיים.
אני מרוצה מאוד מרמת הפידבק שקיבלתי ולא רק בדפי השיפוט , גם מהקהל שטעם את הבירה וביקש עוד. שני דברים מנותרלים שם, מחסום הכסף ומחסום "לא נעים לי".
הפידבק הכי מגניב היה של בחור שחשד שאני דופק את הקהל ושהבאתי בירה שתאריך התוקף שלה פג. הראה לי את תאריך הביקבוק על התוית........ישראלים חשדניים.