שאלת סקונדרי

14 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

סקונדרי בחבית פחמס זה בסדר? בגלל נפח הבישול והפתח הצר של הדמיזאן שיש לי הוא לא בא בחשבון.

אשמח לשמוע דעתו של בעל נסיון. 

 

 

 

(נכתב בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד, הפניה לגברים ונשים כאחד)

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני מניח שיש לך סיבה טובה לעשות סקונדרי.

 

התשובה תלוייה במטרות הסקונדרי

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עמנואל,

כפי ששחר כתב, מן הסתם יש סיבה לסקונדרי המדובר.

לדעתי, אם זה משהו קצר מועד, כמו דריי הופ או שבוע שבועיים על שבבי אלון, אין מניעה להשתמש בפחמס. הבעיה תהיה ביישון ארוך יותר. הפלסטיק אינו אטום כמו זכוכית ויש מעבר גזים בדופן המיכל. זה יכול, לאורך זמן, לגרום לחימצון הבירה וקיקול מואץ.

משאלתך אני מסיק שמדובר בפירות Laughing, אז השאלה היא כמה זמן?

בהצלחה.

 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כן, פירות. מדובר בשבוע. גם אני חושב שאין עם זה שום בעיה.

אני לא חובב סקונדרי. עושה רק בפירות ובלאגר. צריך באמת מכסה נוסף לחבית , כך שניתן יהיה לקדוח בו חור לנשם לצורך לאגרינג.

זה מפתח אצלי מחשבה,

מה דעתכם, בסקונדרי התסיסה פחות חשובה, אפשר לעשות בחבית קונליוס ומידי יום לשחרר דרך שסתום הפריקה לחץ עודף ללא שימוש בנשם. זה עושה שכל?

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אתה יכול באותה מידה לעשות סקונדרי בקורני, להשאיר את שסתום הפריקה פתוח ולהניח עליו כיסוי של נייר אלומיניום. הבקטריות לא יודעות לטפס, רק לנחות מהאויר על גבי גרגירי אבק.

אגב, גם בלאגר טרם השתכנעתי שיש צורך בסקונדרי.

 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
עפרי - מבשלת החלוץ's picture

Location

סמילנסקי
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/13/2010

אנחנו עושים סקנדרי של שבוע פלוס מינוס (בהתאם להתפתחות הטעם) בדלי סטנדרטי, אני יודע שכל עוד אתה לא יורד את היחס של 1:4 של אוויר לנוזל אתה אמור להיות סבבה (לא זוכר אם זה מגיע מכאן, ג'מיל, או פאלמר).

בכל אופן עדיין לא קיבלתי תלונות (או טעמתי בעצמי) טעמים שמאפיינים חימצון של הבירה מאף אחד שטעם את אלו ששכבו בסקנדרי- אני שם כשות פירות ותבלינים לזמנים משתנים בסקנדרי וזה סבבה.

כדי לעקוב אחרי התפתחות הטעם מומלץ לערבב קלות את הנוזל או לקחת עם "גנב יין" מנקודות שונות במיכל. ואם אתה שם פירות, ואתה מתכנן להמשיך לרוץ עם המתכון אני מציע לך לעשות עירבוב של מספר פירות כי כל פרי הוא קצת אחר, כדי לקבל טעמים יחסית אחידים. (אפילו  במקדונלדס כדי להכין המבורגרים אחידים הם משתמשים בממוצע 900פרות שונות לכל המבורגר)

אם לא נעמוד על המדבר - לא תעמוד תל-אביב. קיומו של הנגב הוא אולי ממשי יותר מקיומה של תל-אביב - בן גוריון בהחלט ידע על מה הוא מדבר. מבשלת החלוץ

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מתקבל בהבנה. כולנו שותים לפחות שליש לפני שכותבים פה. עפרי, שתית קצת יותר.

עפרי - מבשלת החלוץ's picture

Location

סמילנסקי
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/13/2010

שאלת שאלה. קיבלת תשובה עפ"י הנסיון שלי.

לא יודע מה אתה רוצה... 

אם לא נעמוד על המדבר - לא תעמוד תל-אביב. קיומו של הנגב הוא אולי ממשי יותר מקיומה של תל-אביב - בן גוריון בהחלט ידע על מה הוא מדבר. מבשלת החלוץ

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני חושב שהוא נעלב שהשווית את הבירה שלו למקדונלדז

עודד
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

חשבתי להעיר על הטעויות בתשובה שלך אחת לאחת אבל התייאשתי, כולה טעות אחת גדולה.

בשביל להעביר את הבירה לסקונדרי צריך סיבה מספיק טובה.

נמרוד רוזנבלט's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2010

יש לנו הרבה ניסיון עם פחמס, אנו עושים את התסיסה הראשונית שם. אח"כ מעבירים לדמג'ון. בדמג'ון אין בעייה ליישן את הבירה מספר חודשים אבל התקרה בפחמס היא חודש כאשר הייתי חושש להשאיר באצ' גם לאורך 3 שבועות בפחמס. כמובן שהערכה הזאת שלנו שלנו סובייקטיבית ושמגיעה מניסיון (בין השאר ניסיונות רעים).

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

OK  אני מניח ששבוע לא יהווה בעיה. אני מחליף את האויר מעל הבירה ב- CO2 .

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

אם אתה כבר מחליף את האוויר בCO2 תנסה ליצור לחץ קטן בתוך הסקונדרי כמה PSI יספיקו לזה.

זה ימנע מהאויר החיצוני לחלחל לתוך המיכל וימנע התחמצנות לאורך זמן.

Theres nothing like a good brew

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא לא ולא. מהלחץ הבירה תצא החוצה דרך הפלסטיק.

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

אם אתה כבר מחליף את האוויר בCO2 תנסה ליצור לחץ קטן בתוך הסקונדרי כמה PSI יספיקו לזה.

זה ימנע מהאויר החיצוני לחלחל לתוך המיכל וימנע התחמצנות לאורך זמן.

Theres nothing like a good brew