סקונדרי בחבית פחמס זה בסדר? בגלל נפח הבישול והפתח הצר של הדמיזאן שיש לי הוא לא בא בחשבון.
אשמח לשמוע דעתו של בעל נסיון.
(נכתב בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד, הפניה לגברים ונשים כאחד)
סקונדרי בחבית פחמס זה בסדר? בגלל נפח הבישול והפתח הצר של הדמיזאן שיש לי הוא לא בא בחשבון.
אשמח לשמוע דעתו של בעל נסיון.
(נכתב בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד, הפניה לגברים ונשים כאחד)
אני מניח שיש לך סיבה טובה לעשות סקונדרי.
התשובה תלוייה במטרות הסקונדרי
עמנואל,
כפי ששחר כתב, מן הסתם יש סיבה לסקונדרי המדובר.
לדעתי, אם זה משהו קצר מועד, כמו דריי הופ או שבוע שבועיים על שבבי אלון, אין מניעה להשתמש בפחמס. הבעיה תהיה ביישון ארוך יותר. הפלסטיק אינו אטום כמו זכוכית ויש מעבר גזים בדופן המיכל. זה יכול, לאורך זמן, לגרום לחימצון הבירה וקיקול מואץ.
משאלתך אני מסיק שמדובר בפירות , אז השאלה היא כמה זמן?
בהצלחה.
כן, פירות. מדובר בשבוע. גם אני חושב שאין עם זה שום בעיה.
אני לא חובב סקונדרי. עושה רק בפירות ובלאגר. צריך באמת מכסה נוסף לחבית , כך שניתן יהיה לקדוח בו חור לנשם לצורך לאגרינג.
זה מפתח אצלי מחשבה,
מה דעתכם, בסקונדרי התסיסה פחות חשובה, אפשר לעשות בחבית קונליוס ומידי יום לשחרר דרך שסתום הפריקה לחץ עודף ללא שימוש בנשם. זה עושה שכל?
אתה יכול באותה מידה לעשות סקונדרי בקורני, להשאיר את שסתום הפריקה פתוח ולהניח עליו כיסוי של נייר אלומיניום. הבקטריות לא יודעות לטפס, רק לנחות מהאויר על גבי גרגירי אבק.
אגב, גם בלאגר טרם השתכנעתי שיש צורך בסקונדרי.
אנחנו עושים סקנדרי של שבוע פלוס מינוס (בהתאם להתפתחות הטעם) בדלי סטנדרטי, אני יודע שכל עוד אתה לא יורד את היחס של 1:4 של אוויר לנוזל אתה אמור להיות סבבה (לא זוכר אם זה מגיע מכאן, ג'מיל, או פאלמר).
בכל אופן עדיין לא קיבלתי תלונות (או טעמתי בעצמי) טעמים שמאפיינים חימצון של הבירה מאף אחד שטעם את אלו ששכבו בסקנדרי- אני שם כשות פירות ותבלינים לזמנים משתנים בסקנדרי וזה סבבה.
כדי לעקוב אחרי התפתחות הטעם מומלץ לערבב קלות את הנוזל או לקחת עם "גנב יין" מנקודות שונות במיכל. ואם אתה שם פירות, ואתה מתכנן להמשיך לרוץ עם המתכון אני מציע לך לעשות עירבוב של מספר פירות כי כל פרי הוא קצת אחר, כדי לקבל טעמים יחסית אחידים. (אפילו במקדונלדס כדי להכין המבורגרים אחידים הם משתמשים בממוצע 900פרות שונות לכל המבורגר)
מתקבל בהבנה. כולנו שותים לפחות שליש לפני שכותבים פה. עפרי, שתית קצת יותר.
שאלת שאלה. קיבלת תשובה עפ"י הנסיון שלי.
לא יודע מה אתה רוצה...
יש לנו הרבה ניסיון עם פחמס, אנו עושים את התסיסה הראשונית שם. אח"כ מעבירים לדמג'ון. בדמג'ון אין בעייה ליישן את הבירה מספר חודשים אבל התקרה בפחמס היא חודש כאשר הייתי חושש להשאיר באצ' גם לאורך 3 שבועות בפחמס. כמובן שהערכה הזאת שלנו שלנו סובייקטיבית ושמגיעה מניסיון (בין השאר ניסיונות רעים).
OK אני מניח ששבוע לא יהווה בעיה. אני מחליף את האויר מעל הבירה ב- CO2 .
אם אתה כבר מחליף את האוויר בCO2 תנסה ליצור לחץ קטן בתוך הסקונדרי כמה PSI יספיקו לזה.
זה ימנע מהאויר החיצוני לחלחל לתוך המיכל וימנע התחמצנות לאורך זמן.
לא לא ולא. מהלחץ הבירה תצא החוצה דרך הפלסטיק.
אם אתה כבר מחליף את האוויר בCO2 תנסה ליצור לחץ קטן בתוך הסקונדרי כמה PSI יספיקו לזה.
זה ימנע מהאויר החיצוני לחלחל לתוך המיכל וימנע התחמצנות לאורך זמן.