SMASH שחוררררררררר

5 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

המתכון 100% rosted barley

EKG @60

כמה ק"ג גרעינים אני צריך כדי לקבל בסופו של דבר בירה עם ABV של בערך 4%?

אילן - BeerBeer's picture

Location

צורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/23/2010

בלי לתת בסיס בכלל? למעשה בלי לתת בכלל.
אפשר לעשות מאש רק עם Roasted Barley?

לפי BYO זה לא טריוויאלי:

http://www.byo.com/stories/article/indices/34-grains/1592-using-roasted-barley-tips-from-the-pros

Roasted barley has an acidifying effect on the mash. Because of this, brewers tend to treat the mash with calcium carbonate to keep the pH in the proper range. The proper mash pH is about 5.2–5.5 for almost all beers. Stouts, due to the dark grains, will tend to be on the lower end.    

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני מניח שעמנואל העלה את השרשור בכדי להתחיל דיון, אז אני זורם עם זה.

אילן, בעיית הpH היא הבעיה הקטנה. בRoasted Barley אין אנזימים שימירו את העמילנים לסוכרים.

גם ווירמאן, בעת יצור ה sinamar מייצרים בעצם בירה (כי הם חייבים למלא אחר חוקי ה Reinheitsgebot). הם רוצים לייצר תמצית צבע ששששחחחוווררר (3000~ Lovibond) ובכל זאת אינם משתמשים בRoasted Barley בלבד.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

למיטב זכרוני הם משתמשים ב 100% carafa special , אתה זוכר אחרת?

 
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
אילן - BeerBeer's picture

Location

צורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/23/2010

גם אני חשבתי כך, ובגלל זה קראתי את המאמר ב - BYO

הם דווקא אמרו ש:

Roasted barley has many of the same characteristics of black malt, though it is far more complex. It actually has some starch that can be converted during the mash, thus impacting the specific gravity. Roasted barley will also lend to the sweetness of a beer.

לא היה ברור לי האם יש עמילנים שיכולים להיות מומרים לסוכרים בהינתן אנזימים של לתת בסיס אחר, או ש - Roasted Barley בפני עצמו במאש יביא איתו אנזימים.
מכיוון שזה Barley ולא לתת אני מניח שאין בו אנזימים, אבל זה היקש תיאורטי בלבד.