ניסוי מים מעניין

46 תגובות [לתגובה האחרונה]
תאריך הצטרפות לפורום: 02/13/2011

היי , 

הנה דיון שאני חושב שיעניין את כולכם .. אני עדיין לא עשיתי שום "טיפול" למים הגבעתיימים ואני מבין שחלקכם מנסים לשנות ולשפר את המים . 

הרי ידוע שמים זה מרכיב עיקרי מאוד בייצור הבירה , אפילו בשיחה עם מר ואן דם מאלכסנדר הבנו שהם מטפלים במים ונראה לי גם פאבו עושים שינויים . 

השבוע קיבלנו אימייל מבחור בשם עמיקם שהוא חוקר מים באוניברסיטה הפתוחה . 


האימייל : 

 

ני עובד/מטפל במים בדרך לא קונבנציונלית שאינה כוללת סינון טיהור שימוש בכימיקלים ושאר מריעין בישין שפוגעים במים.

אני משביח אותם דרך מעבר בשדות אנרגטיים לרבות כאלה הנוצרים מצלילים אוברטוניים המופקים באמצעות קערות טיבטיות.
לדעתי שימוש במים אלה לשם הכנת בירה עשוי לשפר את טעמה ואיכותה של הבירה"

 

כרגע יש לנו 20 ליטר מים מיוחדים כאלה .. אני מודה שאני טיפה ספקן ! אבל הניסוי בעיצומו . 

חשבתי על IPA לארח את הניסוי ... מה דעתכם? האם שווה לנסות סגנון אחר ? 

 

מבטיח לעדכן על התוצאה + לשמור בקבוק למעוניינים וגם אני אנסה לבקש את דוח הרכב המים כדי שנוכל באמת לדעת מה שונה שם  . 

בהצלחה!

כי אין כמו בבית

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אם אתה רוצה לערוך ניסוי שגם תוכל ללמוד ממנו אני ממילץ על SIDE BY SIDE.

לבשל את אותו המתכון פעמיים. להתסיס באותם תנאים ואז לטעום ולראות אם יש הבדלים.

 

 

ד"א,

הבחור "חוקר מים באוניברסיטה הפתוחה" אבל מטפל במים "דרך מעבר בשדות אנרגטיים לרבות כאלה הנוצרים מצלילים אוברטוניים המופקים באמצעות קערות טיבטיות".

לדעתי הוא לא יסתפק בבירה. הוא על חומרים חזקים יותר.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כבוד המנכ"ל, אתה מוכיח שוב שאינך מבין דבר וחצי דבר בכל הקשור לבישול בירה בכלל ולנושא המים בפרט.

כל הדיון סביב איכות המים בכלל לא קשור לנקיונם. מדובר בהרכב המינרלי של המים שברמת חומציות מסויימת (PH=5.2) גורם ליעילות מקסימלית של המאש, תנאים אופטימליים לפעולת האנזימים בהופכם את האמילן לסוכר. מי הברז בגבעתיים נקיים מספיק גם ללא שום טיפול.

לדוגמא, מים שעברו תהליך של אוסמוזה הפוכה (RO) הם נקיים בהגדרה. מים אלו אינם מתאימים כלל לבישול בירה. לצורך המאש חייבים להשיב להם מלחים.

מציא לך שוב, תקרא, תלמד, אל תקפוץ מעל לפופיק.

עדכון - בדיקה טלפונית שעשיתי כרגע בפקולטה למדעי הטבע באו"פ לא ידוע על מחקר כזה שתואר בתחילת השירשור. אולי אחד הסטודנטים כותב עבודה סמינריונית בנושא אבל לא מחקר של האוניברסיטה.

לי זה נשמע שרלטני לגמרי. מהכרותי מדובר באוניברסיטה רצינית.

 

תאריך הצטרפות לפורום: 02/13/2011

עמנואל שאתה אומר לא מבין דבר וחצי דבר בעניין הבירה .. אתה באמת חושב שנעים להמשיך לקרוא ולשתף ?  אבל בגלל שאני הספקתי להכיר קצת את סגנון כתיבתך ואני רוצה להאמין שאתה מתכוון לטוב

אני אתעלם מהתקיפות ואגש למרכז העניין שאתה אומר   :  קראתי לא מעט על מים בבירה ומה שכתבת אינו חדש לי - אני לא התכוונתי לנקיון המים אלא להרכב המלחים בהם למקרה שפירשת לא נכון. 

אכן אני אלך על side by side ואנסה להשיג את דו"ח המים. 

אם כבר .. אתם לקחתם את דו"ח המים מהעירייה לנסות להבין את הרכב המלחים שם?

 

 

כי אין כמו בבית

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

התגובה שלך פתטית. לא פרשתי כלום. אני לא מתפלא שאתה מאמין שביכולם של צלחות תאילנדיות להביא את המים לרמת החומציות הדרושה. תמשיך כך, בטוח שתגיע רחוק.

בכתיבתי אני מתכוון בדיוק למה שאני כותב. אל תתן פרושים שונים.

שאלה - נניח שבמים לפני הטיפול היו X מלחים שונים ומשונים. ומצלחות הבלגיות עשו וווווווווו ועוד כל מיני צלילים, ואחרי זה נהיו מלחים אחרים ממש כמו שצריך  5.2 פי אץ'! לאיפה הלכו המלחים הלא רצויים? התאדו באויר? נדבקו לדפנות הצלחת היפנית?

 

תאריך הצטרפות לפורום: 02/13/2011

צודק זה לא מדעי .. ובאמת שאני גם צחקתי ששמעתי את התיאור .. אבל זה ניסוי . ונשמע מעניין  (וגם משעשע) אז אני אלך איתו . 

אבל זה לא סיבה להשתלח באנשים כל הזמן .. למה ליצור את האנטי הזה לפורום הנ"ל ואליך? אני לא מבין תאינטרס. 

סתכל בפרטי.

 

 

 

כי אין כמו בבית

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כי זה פורום שמתיימר להיות רציני ולא קירקס. אם יהיהקירקס ישארו רק הליצנים.

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

שי,

ניסוי בהגדרתו הינו תהליך מדעי שנועד לבחון השפעה של X על Y. עצם ההגדרה שלך למה שאתה מתכנן לעשות כניסוי הוא מטעה בעיני כי הצלחות המעופפות שלך לא עשו כלום למים (חוץ מאולי כאב ראש). אני לא חושב שאתה צריך לבצע שינויים למים של גבעתיים שהם ככל הנראה מי מוביל שהם נקיים מבחינה ביולוגית. תבין שאם תעביר את המים במסנן RO לשמל תצטרך להוסיף מלחים חזרה למים ע"מ להיות ב- pH המתאים (אם זה מעניין אותך פורסם פה בעבר רשימה של התאמת פרופיל מלחים במים לסגנונות בירה שונים).

במאמר מוסגר, אם אלכסנדר ופאבו מסננים את המי בישול, זה סיבה טובה למה לא לעשות את זה.....

יואב

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יואב, נעזוב את העובדה שחזרת  על מה שכתבתי ואני לא אוהב לקרא שטויות :)

משפט הסיום לא אופייני לך, יותר מתאים לי. אבל קלעת לדעתי בול.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שאלה:

האם הרכב המלחים והמינרלים במים משפיע רק על הpH או שיש לו השפעה נוספת על טעמי הכשות בבירה או על טעמי השמרים שישארו בבירה?

אם הבנתי נכון יש פרופילי מים שמדגישים כשותיות לעומת פרופילים אחרים שמדגישים מאלטיות. האמנם?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נועם, זה נכון. היחס בין כלוריד וסופלט ישפיעו על טעמי הבירה כלל הדגשת טעמים מאלטיים.

תקשיב לפודקאסט של ג'אמיל בנושא מים. יש כמה כאלה והם חשובים מאוד להבנת הנושא.

ראה כאן, זה לא קשור אלי למרות השם הדומה משהו...

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני נכשלתי בכימיה בתיכון. האמת שכל העסק הזה מלחיץ אותי.

הבעיה העיקרית היא שאני לא מצליח לקבל דו"ח מים מהתאגיד המקומי. מה גם שהבנתי שאין לזה ערך כי המים יכולים להגיע מכמה מקורות (תרתי משמע).

כנראה שהדרך היחידה לשלוט לחלוטין במים היא להתחיל עם מי RO, אבל זה לא לעניין מבחינתי.

אז כמו שאמרת עמנואל, pH הוא מדיד בקלות יחסית, ואפשר לתקן מינרלים כדי לאזן pH, את שאר המינרלים אני אעזוב בשקט בשלב זה.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הצלחות או כל דבר שהמים נוגעים בו עשויות להשפיע כמו שפעם זרקו מטבע נחושת למים

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 08/30/2010

יואב,

+1 לגמרי!

רפאל

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

Laughing איזה כיף לחזור ממסע ארוך ומפרך ולגלות שכולם עדיין עושים כיף פה!!!

 

שי,

   למרות שאני מאמין שאם לא מתעללים בארנב או קוף ניסוי הוא לא ניסוי, אני אזרום איתך. רק תסביר לי כמה דברים שלא בטוח שהבנתי - הנה הרשימה:

* הבנתי שיש לך 20 ליטר מים מטופלים. המים האלו הגיעו ממך וטופלו על ידי החוקר (כשאתה היית בחדר) והוחזרו אליך? חשוב שהמקור יהיה זהה אחרת אתה לא בודק כלום. חשוב גם לוודא שהוא לא סתם נתן לך מי עדן או משהו דומה.

* שים לב ש 20 ליטר יספיקו לחצי בי'ץ. תתארגן בהתאם.

* מה בדיוק השינוי שהחוקר טוען שהוא גורם למים? שינוי מולקולרי של מלחים? למה הוא טוען שזה יכול להשפיע על טעם הבירה?

* מה בדיוק הוא עושה? הוא מנגן מוזיקה או מפעיל שדה אקוסטי בתדרים מסויימים? הוא בכלל שולט על התדרים? אם כן, איזה תדרים?

* עוד נקודה לשים לב אליה. אם אתה מנסה שמרים שונים על אותו ביץ ה SIDE BY SIDE עובד אחלה. כשמדובר במאש או בבישול (כמו במקרה כאן) אין סיכוי שתחזור פעמים על אותה תוצאה. מכאן שהניסוי הוא בעל סיכון גבוה ביותר.

 

טוב, אני מתארגן לעוד מסע ארוך ומפרך. מאחל לך הצלחה ומקווה לחזור פחות או יותר לזמן שתתחיל לטעום את הבקבוקים ולסכם תוצאות. שים לב לסמן את הבקבוקים!

חג שמח לך ולכוווולםםם!

מרקו.

תאריך הצטרפות לפורום: 02/13/2011

פשוט קיבלנו אימייל עם ההסבר שציינתי .. ביקשתי ממנו עוד מידע לגביי התהליך ואני מחכה לשמוע ולקבל את כל הפרטים.

המים הגיעו ממנו .. אין לי שום דרך לוודא שזה לא מי עדן או משו.. (ולמה לו? :) 

בהצלחה במסע!

כי אין כמו בבית

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שי - אתה רוצה שאני אשלח אליך רב שיברך את הבירה?

עודד

Location

Ariel
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/23/2011

אם זה רב שיכול לברך את הבירה כך שתהיה כשל"פ אז אני חושב שתסגור פינה לכמה חבר'ה פה :)

תאריך הצטרפות לפורום: 02/13/2011

אני בהחלט לא יודע מה התוצאות של שימוש במים הזה עדיין ואני חייב לבדוק אם מרגישים באיזה שינוי .. גם אם זה לא מדעי  וזה נשמע מצחיק זה מעניין אותי. 

לגביי הרב - בכיף . 

 

כי אין כמו בבית

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 08/30/2010

לאורך שנים, אנשים שמייצרים אלוכוהול מייחסים חשיבות לטיב המים בתהליך הייצור כדי לשבח את המוצר הסופי (מי קרחונים, נהר קדום, מעיין נסתר וכו') בעיקר

כפונקציה של טעם סופי- משמע, ככל שהמים "איכותיים יותר", המוצר הסופי איכותי יותר. האם באמת יש השפעה של טעם המים על המוצר הסופי? קטונתי מלהגיד. להנחתי כן,

בסופו של דבר, המים הם הרכיב העיקרי בבירה. האם אתה יכול להרגיש את ההבדלים בטעם? גם יכול להיות (לא מדבר פה על נושא הPH, שזה נושא בפני עצמו).


אני אישית הייתי מפחד לשתות מים ממקור זר, בעיקר מהפחד שיכולים בנקל להוסיף לשם כל מיני חומרים אחרים. אולי עמיקם הזה, עורך ניסוי של טיהור מי שפכים והפיכתם למי

שתייה ופשוט אף אחד לא רוצה לנסות אז הוא המציא סיפור כיסוי אחר? אבל זה רק אני והפרנויות שלי Embarassed

בכל מקרה, בהצלחה!

רפאל

קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

חושבת שלא צריך להגזים ולהיסחף..

ברור שיש הבדלים בטעם של המים, אבל בכל זאת..

אם אכין לי כוס מיץ פטל מהמים בירושלים ומהמים בתל אביב - מישהו באמת יוכל להבחין בהבדל בטעם???

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

מקס's picture
Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/05/2011

כנראה שכן.

בין תל אבי לטברייה, לדוגמה, בטוח!

אני מבצע ניסוי שבו אני מכין שני בטצ'ים זהים. לראשון אני משמיע מוצאט בזמן התסיסה ולשני מטאל שוודי. יש לי נציג בלתי נראה שמפקח על הנושא (מאת אורן זריף בע"מ)

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 08/30/2010

אז זהו, שדווקא למים בירושלים יש ממש טעם אחר מהמים למשל ב..חדרה! אבל, מפה ועד להבדיל בהבדלים בטעם הבירה כתוצאה משימוש בשני

מקורות מים שונים ע"י אותו מבשל, זו כבר שאלה של טעם אישי ויכולת הבחנה מאוד מאוד דקה. אאל"ט שמולץ או רם סיפרו פה פעם שהם מערבבים חצי מים מהברז

וחצי מים מינרלים כי הם לא אוהבים את הטעם שמתקבל רק עם מים מהברז. לעומתם, יש מליון אחרים שכן משתמשים רק במים מהברז או מהונדסים כאלו ואחרים. 

את יודעת מה, זה כמו להגיד מה ההבדל בין מים מינרלים למים מהברז. הרי הכל זה מים.



בקיצור, עוברים לסקוטלנד. השמועה אומרת שיש שם אחלה מים. גם מהברז.

רפאל

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אירלנד, אירלנד.

 

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 08/30/2010

לא יודע לגביי אירלנד (טוב, האמת שאני כן יודע) אבל אני התכוונתי למים הסקוטיים האלו, נו, בצבע חום, עם 40% אלכוהול ובניחוח כבול Cool

רפאל

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

+1

אם כי גם לאירלנדים יש להציע בעניין זה.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הבאתי מסקוטלנד כמה בקבוקי סינגל מאלט, לא מתאימים אפילו לחיטוי.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עזוב עמנואל,

חבל שיתפוס אצלך מקום במחסן, 

אני מוכן לעשות אתך טרייד. יוד לחיטוי תמורת סינגל מאלט סקוטי שלא מחטא טוב.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

אם בחיטוי עסקנו, אז אני בכל זאת מעדיפה את ה"יוד" החום מאירלנד

מי קופץ אליי לגמוע כוסית של בושמילס?

Foot in mouth

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

דותן's picture
Offline

Location

חרש משה
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/24/2010

טיפה לפני שכולנו סקפטיים (אני מודה שגם אני) אולי לא מדובר על שינוי במלחים אלא במשהו עדין יותר.

ישנו מחקר רציני למדי של ד"ר אימוטו על זה שמים מתגבשים בצורות שונות כיחד למה שמשמיעים להם..

אולי הבחור הזה מלמעלה משאמין שיהיה לזה השפעה כלשהיא על הטעם של הבירה (מסופקני) , בכל מקרה זו נראית לי הכוונה.

 

סירטון חמוד ביוטיוב עם ד"ר אימוטו (למי שיש סבלנות)

http://www.youtube.com/watch?v=rZDOPQRdxJM&feature=related

 

שבת שלום.

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

שי, אם לא מנסים לא מצליחים! מה כבר יש להפסיד? כסף? זמן? גם כל הסקפטים והמנגחים כאן בפורום למדו מהניסיון ועשו ניסויים על מנת להגיע למה שהגיעו וההצלחות הגדולות ביותר הגיעו בכלל בטעות. אל תיתן להם לדכא אותך, לטעמי זה ההפך הגמור ממטרת הפורום כאמצעי לשיתוף, למידה והפריה הדדית. ישר כוח! כשיהיו רשמים. אשמח עם תעדכן!

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ברור שהנסיון לא יכשל. מה כבר אפשר לכלכל עוד?

Offline

Location

פתח תקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/11/2011

בכל הנוגע להרכב המים -

יצרתי לפני מספר חודשים קשר עם תאגיד המים המקומי (מית"ב - פתח תקווה). באתר האינטרנט לא היה הרבה מידע, והמוקדנית לא הבינה מה אני רוצה, אך בסוף הגעתי לדוברת והיא הבטיחה שיחזרו אלי ואכן חזרו. הטענה שלהם היא שלמרות כל מה שמפורט בסקר השש שנתי, בעייתי לוודא מה הרכב המים בברז מכיוון שהמים עשויים להגיע מבארות שונות לסירוגין. מי שזה ממש חשוב לו, מוטב שייקח את המים למעבדה ויברר, או שיסנן אותם וירכיב להם פרופיל מלחים לפי צרכי המתכון.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

סינון לא מספיק צריך RO

Offline

Location

Tel Aviv
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/22/2011

בוקר טוב לכולם !

בעניין הבחור (ספק מדען) היפני - זה סיפור ממש ישן... עוד ראיתי את זה בטלויזיה לפני 15 שנים. בכל המקרה זה מצוץ מהאצבע. אני לא יודע מי הוא ומה הוא

אבל אין שום פרסום בעניין באף עיתון מדעי שמכבד את עצמו. גם חוקרים בתחום הפיזיקלי של גבישי קרח וחלבונים שנקשרים לקרח (Anti Freeze Proteins)

לא מכירים את הסיפור שלו.

בקיצור, בתור רעיון שהמחשבות שלנו משפיעות על מצבנו הפיזיולוגי הכל טוב ויפה, אבל לקחת את זה ולהגיד שהמחשבות שלנו משפיעות על התנהגות מולקולות מים... 

כמובן שכל זה לא בא לומר שום דבר על הניסוי של המים והבירה, בעניין הזה אין לי מושג :)


עדי

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ואני חשבתי בברו פארטי לנסות לחמם מים במחשבה. עם כל המשתתפים היו מרכזים מאמץ מנטלי אולי היינו מצליחים להרתיח מים במחשבה.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זה גם יכול לחסוך זמן!

נניח שאני יוצא ממודיעין לכיוון גן שמואל כ45 דקות לפני מועד התחלת הבישול כאשר ברכב יש 25 ליטר מי ברז בתוך ג'ריקן,

אם אני לבד, אני יכול להביא את המים לטמפ' של כ30 מעלות בכח המחשבה במהלך הנסיעה (אם אתרכז מאד ולא יהיו הסחות דעת). אם יהיו איתי ברכב עןד 2 אנשים שיתאמנו על חימום מים בהשראה מוחית כמה ימים קודם לכן, יתכן ונוכל לחמם את המים עד לטמפ' המאש כבר בזמן הנסיעה וכך נוכל להתחיל במאש מיד כשנגיע!

 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
אילן - BeerBeer's picture

Location

צורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/23/2010

תכניס את המים לרדיאטור של המכונית והם יתחממו בזמן הנסיעה...

מקס's picture
Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/05/2011

ואם הוא יבשל איתם תצא לו בירה עם ארומות של מוסך. יש מצב שזה ילך טוב עם פורטר.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מנסיוני צריך בערך 10 מעלות מעל המאש. הגרעינים והכלי מורידים קצת את הטמפ'

מוטי - pepo's picture
Offline

Location

התאנה
צלפון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/26/2011

שלום לכולם

עברתי על השירשור בהחלט גרמתם לי לחייך אחלה

מניסיון אישי שלי אני משתמש במ"ע סינון תלת שלבית שבעצם מסירה טעמי לוואי

וחלקיקים מהמים, הרמה הממוצעת של PH בארצנו נעה בין 5.5 שזה הנמוך

ל 8 מה שכן טוב ומתאים מאד להפעלת אנזימים בהליך היצור של הבירה

אכן לא מומלץ מ"ע אוסמוזה או דומות המסירות מינרלים מהמים , טוב לנטרל טעמי לואי

שמאד אופיינים לצנרת ומ"ע מיים עתיקות ועתירות אבנית ע"י פילטור מכני ופחם פשוט ולא יותר  

הבירה מתקבלת ללא טעמי לוואי ואחרים מהמים  

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

פפו שלום לך,

אני מתרשם שאתה מבין במים אבל לא מבין במים ביצור בירה.

לצורך הפעלה מיטבית של האנזימים בשלב המאש דרושה רמת חומצית של 5.2. מים ב- PH של 8 הם בסיסיים מדי ואינם מתאימים.

מערכת אוסמוזה מומלצת מאוד אבל חייבים לקחת בחשבון שצריך להחזיר מלחים ומינרלים אחרים למים בהתאם לסוג המים שמבקשים לדמות בבירה (בהתאם לסגנון). אני לא בטוח שהמבשלים בארץ יודעים לעבוד עם המלחים או שהם זמינים.

אפשרות נוספת וזאת האפשרות שאני בחרתי, סינון המים בפילטר פחם פעיל והוספת באפר למאש כדי להביא את החומציות לרמת 5.2 סו פאר זה עובד מזויין.

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

5.2 זו החומציות הרצוייה למאש לא למים

 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נכון, טעות שלי. את בדיקת החומציות אני עושה כשהגרעינים כבר במים.

 

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אתה בטח מתכוון 5.5- 5.8

כי 8 נשמע לי גבוה מידי למים

עודד
מוטי - pepo's picture
Offline

Location

התאנה
צלפון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/26/2011

מבין או לא מבין זו לא השאלה ואל ימהר לישפוט

מבחן התוצאה הוא הקובע .. מדידה שערכתי מעמידה את רמת PH

אצלנו באזור לטרון על 7.2 לאחר סינון במערכת תלת שלבית יורד ל 6 לערך

בסופו של תהליך התוצאה בהחלט משביעת רצון וללא פגמי טעם לוואי

אותי זה מספק , אני מאמין שאפשר לשפוך על הנושא ערימות של אותיות 

והדיון כאן בהחלט פתוח , תמיד טוב ללמוד עוד  

 

Laughing   

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

Laughingרק ניסיתי לחמם את הגיזרה. זה שאתה שומר על פסון מוצא חן בעיני.