אני רוצה להעלות כאן לדיון נושא שעד כמה שזכרוני מגיע טרם נדון כאן.
מבשלי בירה רבים נוהגים לכנות בירות קבועות ברשימת הבישול בשמות "מסחריים" וזה נוהג יפה בדיוק כמו עיצוב תויות מושכות.
יש דוגמאות רבות שאינני רוצה להיכנס לפרוט שלהן, חלקן ממש שמות מדליקים שעושים חשק לטעום וחלקם לדעתי בעלי טעם כל כך גרוע שיוצרים אנטי למוצר שהם מפארים.
רציתי לדעת את דעתכם, יש גבולות טעם טוב שאסור לעבור או שכל שם יכול להתקבל בהבנה.
למשל בירה בשם הישראלי המכוער או היהודי המכוער זה שם שהייתם מוכנים לחיות איתו מתנוסס על בקבוק בירה?
נניח שם כמו המרוקאי הטיפש או הפולני הקמצן , זה מתקבל? או שמה שמות כאלה ברור שיש טאבו שלא משתמשים בהם?
איפה הגבולות? שמות סקסיסתיים או מטילי סטיגמה חברתית פסולים? אפשריים?
נראה לי שהבהרתי את השאלה מספיק טוב...
אם להביע את דעתי האישית, מבשל שהיה מכנה בירה שלו בשם היהודי המכוער, הייתי מחרים את כל מוצריו לא רק את הבירה נושאת השם.
עדכון - אם לא היתי מובן, הכוונה לבירה שנמכרת לקהל הרחב ולא מופצת רק בחוג החברים