שמרים נוזליים בהישג יד

15 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

להלן רשימת השמרים הנוזליים שזמינים אצלי:

wlp550 Belgian Ale

wlp500 Trappist

wlp400 Belgian wit Ale

wlp 300 Hefeweizen

wlp002 English Ale

wlp820 octoberfest

wlp565 Belgian saison

wlp001 California Ale

wlp530 abbey Ale

wlp380 Hefeweizen IV

wlp013 London Ale

wlp800 Pilsner Lager

wlp004 Irish Ale

כללי החלוקה הם כאלה:

ערב יום הביקבוק אני מכריז על השמרים שיהיו זמינים לחלוקה יום לאחר הביקבוק.

אני מקצה כמות מוגבלת של שמרים לחלוקה (מספיק ל- 2-3 בצ'ים כלומר מחלק ל- 2-3 מבשלים מעונינים) היתר נכנסים לבנק השמרים שלי.

לא שומר מנות שמרים לחלוקה, לא באת לקחת, אין. הסיבה פשוטה, אין לי מספיק כלים לשמירת השמרים. אם משהוא מעוניין שאשמור לו שמרים שיתכבד להעביר אלי כלים מראש.

בקרוב מאוד (ימים ספורים), wlp001  wlp004  wlp380

 בבקשה, פניות רק בהודעה פרטית.

 חג שמח לכולם.

 

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מבחר יפה מאד

איך אתה מתכנן לאחסן את השמרים? הקפאה ? קירור? אחרי/לפני תסיסה?

 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גם בהקפאה וגם בקרור. מפזר סיכונים.

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

למקרה שמעניין מישהו, ככה אני עושה את זה

 

מכין סטרטר של 2 ליטר ממנה טרייה של שמרים

בעזרת פיפטה מעביר ממשקע השמרים ל 7-8 מבחנות של 20 מ"ל בתוספת 10% גליצרין ומקפיא

שאר הסטרטר משמש לבאצ' הנוכחי

 

בסייום תסיסה שוטף ל2-3 צנצנות ושומר בקירור, משתמש תוך חודש חודשיים. בדר"כ מכין סטרטר לפני שימוש

השיטה הזו מאפשרת באצ'ים רבים באמצעות מנה אחת של שמרים

 

 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רועי, אתה מכניס 2 ליטר נוזל למיכל תסיסה? לא עדיף לקרר (לשיקוע השמרים) ולשפוך חלק מהנוזל?

2 ליטר לבאץ של 20 ליטר זה 10%, זה די הרבה. אני יודע שלא מומלץ לעבור 5% סטארטר ביחס לנפח הבאץ.

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נתתי תאור כללי מאד.

 

בכל סטרטר לא חשוב מה הנפח אני זורק את הרוב המוחלט של הנוזל ומעביר לממיכל התסיסה רק את משקע השמרים.

 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רועי - באיזה מכשיר אתה מקפיא

 

באיזה פודקאסט ששמעתי אמרו שהמקפיאים הביתיים הם מסוג נופרוסט ווכתוצאה מכך יש תהליך של הפשרה והקפאה תמידיים בתוך המקפיא 

במיוחד בנפחים קטנים וטמP מקפיא של מינוס 20

 

החלופה היא 50% גליצירין ע"מ שהנוזל לא יקפא - אלא ישאר קר מאוד לאורך תקופת האחסנה

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שחר, להבנתי כשאומרים הקפא מתכוונים לשמירה בטמפ' מתחת לאפס. לא למעבר למצב צבירה מוצק, כי אז תאי השמרים יפגעו פיזית. לכן משתמשים שגליצרול שנקודת הקיפאון שלו נמוכה מאוד ולכן נשאר במצבו הנוזלי.

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

משתמש במקפיא הבייתי, מומלץ לעטוף את המבחנות בקוביות קרח כדי למנוע הפשרה, אני לא מקפיד על זה ועד כה לא נתקלתי בבעיה גם אחרי שנה במקפיא.

 

במינון הגליצרול שציינתי הנוזל קופא, הגליצרול מונע מקריסטרלי הקרח שנוצרים בקפיאה לקרוע את מעטפת תא השמר (משהו כזה)

 
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עמנואל,

תודה על המידע והנדיבות. אני מקווה שאוכל להשתמש בשמרים אלו בעתיד. אין כמו שמרים יד ראשונה ממהנדס/עו"ד. Smile

 

אגב, ע"פ ספרם של זינשף/וווייט, ל שימוש חוזר בשמרים מומלצת ביותר שיטת איסוף השמרים top cropping יותר מאשר שמירת העוגה מתחתית בטצ' שסיים תסיסה.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מנסיוני

 

שמרי טופ-קרופ הרבה יותר חזקים ולרוב לא דורשים שטיפה

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כרוך בפתיחת מיכל התסיסה. זה לא סכון נוסף ומיותר לזיהום?

אפשר להפנות אותי למקור מידע לגבי ביצוע טופ קרופינג? אין לי את הספר איתי כאן.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

זה מה שאני עושה:

 

24-48 שעות לאחר ההגשה - תלוי בשמרים ובמשטר התסיסה

אני מרסס את המכסה בחומר חיטוי

פותח אותו ואוסף את הקרוייזן עם כף שטוחה למיכל גדול

סוגר את מיכל התסיסה ומעביר את השמרים למיכל פוליפרופן וממלא מעל במים רתוחים מקוררים

או מעביר מנות לצנצנות קטנות

 

כל הכלים מחוטאים כמובן.

 

במידה ויש הרבה טרוב צף על הקצף - אפשר לשטוף או לקפות(skim) ולחזור על הפיולה למחרת - קרה לי רק פעם אחת בעבר

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

החביות בהן אני מתסיס מקשות על top cropping , זה אפשרי אבל כרגע זו לא אופציה.

 

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

גם אני לוקח מהעוגה בסוף התסיסה, ככל שדור השמרים ותיק יותר אני מכין סטרטר ארוך יותר ולפעמים גם פעמיים לפני שאני מוסיף לתסיסה

יואב

Uriel KaBeer's picture
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/07/2010

ראשית עמנואל - תודה רבה!

איזה מבחר מדהים ומפתה,

אלון פילוסוף בשני מפגשים לימודיים המליץ על קצירת שמרים ממיכל התסיסה בזמן ה Exponential growth phase שזה אומר 

לאחר כיום תסיסה ועד כארבעה ימים מתחילת התסיסה, וכן לקחת דגימה מהכתר שבראש התסיסה - שם השמרים הבריאים והטובים ויתר.

וכמובן יש לוודא שהכל נקי, ועבר חיטוי כנדרש - בהצלחה לקוצרים

 

Ka-Beer a Nano HomeBrewry

ננו מבשלה ביתית בצפון השומרון

Uriel Sondervan - urison