בישול hefeweizen

34 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

הרצליה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/25/2010

שלום לכולם

רציתי לשתף אתכם בבישול בירת חיטה. זה פעם שנייה

שבזמן קירור התירוש מופיעים ענני "לא יודע מה" בסיר.

הבירה מהבישול הקודם יצאה טעימה ויחסית צלולה.

דרך אגב הקירור לוקח 25 דקות.

גם לכם זה קורה ?

מהבישול הקודם
Image00003.jpg
Image00002.jpg
Image00001.jpg
עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זה בסדר, תרגע. Laughing

עודד

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

העננים האלו הם הצטברות של חלקיקים מהקליפות של הלתת וחלקים מהכשות, זה בסדר ונורמאלי.

בהנתן מספיק זמן המשקע ירד לתחתית מיכל התסיסה ואפשר להמנע ממנו ע"י סיפון מעליו או ניקוז הבירה מברז שממוקם מעל המשקע במיכל התסיסה.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מה שאתה רואה צף בתירוש המקורר נקרא cold break, אלה פרוטאינים שמתגבשים בקרור מהיר בלבד. כדאי לעשות ווירפול כדי שיתרכזו במרכז הסיר ולא יעשו את הדרך אל תוך מיכל התסיסה. כך תקבל בירה צלולה יותר.

Offline

Location

הרצליה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/25/2010

תודה על התשובות,

עכשיו הבנתי.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא הבנתי למה הטוסטר מחובר למערכת הבישול.

Offline

Location

הרצליה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/25/2010

לטוסטר חשיבות רבה. איתו מכינים פרוסה עם ריבה לילדה

שמתלוננת על "הריח המסריח של הבירה של אבא"

כשהיא אוכלת היא לא מתלוננת!

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

Wink לא חשבתי אחרת. 

חג שמח.

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ווירפול מבוצע בד"כ בבירה חמה לפני הקירור כך שהוא לא בא לטפל בתרחיפי ה-cold break.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

דגן, מאיפה הבאת את היציאה הזאת?

נחשוב רגע יחדיו (רק מי שמסוגל) , בזמן הבישול לא ניתן לעשות ווירפול, הבועות של הרתיחה עושות סמטוחה בסיר, עם כיבוי אש השאיפה לקרר מהר ככל האפשר ולכן הקרור מתחיל מיד עם כיבוי אש, אז מתי עושים ווירפול? את הווירפול עושים בד בבד עם הקרור ובהחלט, הקולד ברייק מצטבר במרכז הסיר להר לתפארת.

מה הטעם לעשות ווירפול ואח"כ לקרר, הרי כל הטראב יתפזר חזרה בסיר.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אז איך עושים זאת ב-CFC?

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שחר, מה קורה?

מסחררים דרך  הצ'לר חזרה לסיר הבישול להורדת טמפ' ולווירפול בערך 20 דק' ורק אח"כ מפנים את התירוש במקום חזרה לסיר אל מיכל התסיסה.

אבל אצל הבחור זה לא המצב, הוא משתמש בצ'ילר טבול.

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עמנואל, לשם מה ההחזרה של התירוש הקר לסיר?

למה לא לעשות ווירפול, להמתין לשקיעה ורק לאחר מכן להוציא ולקרר את התירוש בדרכו החוצה.

 

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בתהליך הסחרור אני מבצע 3 פעולות במקביל, מחטא את הצ'ילר (החיטוי החל עוד קצת קודם), ווירפול ומוריד את הטמפ' של כל נפח הבישול מ- 100 מעלות לסביבות ה- 60 וכל זה בתוך כ- 10 דק'.

לאחר מכן הורדת הטמפ' של התירוש לטמפ' הגשת שמרים היא קלה ומילוי מיכל התסיסה עורך עוד 10 דק'.

 

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ווירפול כולל שני שלבים: 1) סיחרור אקטיבי של התירוש החם (באמצעות משאבה, משוט או כל דרך אחרת) ו-2) הפסקת הסיחרור האקטיבי (התירוש ממשיך להסתובב ומאיט לאט לאט) ושקיעה של הטראב לעוגה במרכז הסיר. אני מבין שאתה מסחרר את הווירפול עם משאבה, נכון? למשך כמה זמן אתה מסחרר (הבנתי 10 דקות, נכון?) וכמה זמן אתה נותן לטראב לשקוע ולנוח לאחר מכן?

מכיוון שאתה משתמש ב-CFC צינור ולא פלטות, נראה שסכנת הסתימה של הצ'ילר בשלב החיטוי פחות מהותית. ב-plate chiller הסיכון גדול הרבה יותר כמו ששחר ציין.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אצלי אין שלב 2 . הבירה תמיד צלולה ואין שום סיבה לשנות את התהליך. 

שלב 2 מיותר. דחיה מיותרת של הקרור. קצב יציאת התירוש מהסיר מספיק נמוך ומאפשר לטראב לשקוע אם בכלל, גם כך רוב הטראב מרוכז בתחתית הסיר בגלל משקלו הסגולי הגדול משמעותית ביחס לתירוש. 

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ביקרתי בכמה מבשלות "קטנות", פגשתי כמה ברו-מאסטרים גדולים וקראתי כמה מאמרים וספרים שחולקים עליך.

אבל אם אתה אומר שמיותר - כנראה שמיותר.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

צר לי שאתה לוקה בהבנת הנקרא, תקרא שוב את שכתבתי. לא משווים פיל לנמלה. את זה אני אומר לך בצורות שונות כבר זמן רב ואתה מסרב להפנים.

בישול ביתי איננו שקול לבישול במבשלה גדולה (גם לא בינונית). הצעתי לך מספר פעמים לרכוש ידע פורמלי לפני שאתה נגש לבישול בקנה מידה גדול. לא לומדים את המקצוע באינטרנט.

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

)-:

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

Whirlpooling is a means of gathering most of the break and hops into the center of the pot to better enable the siphon to draw off clear wort from the side. Rapidly stir the wort in a circular manner. Continue stirring until all the liquid is moving and a whirlpool forms. Stop stirring and let the whirlpool slow down and settle for 10 minutes or so. The whirlpooling action will form a pile in the center of the pot, leaving the edge relatively clear. The siphon won't clog as quickly now if it draws from the side of the pot

 

John Palmer, How To Brew

 


Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מי זה הפלמר הזה? 

יש לי פה עדים רבים מאוד שהשתתפו איתי בבישול וראו במו עיניהם את גבעת הטראב המדהימה נישאת במרכז הסיר.

כנראה שערבוב עם כפית מצריך המתנה.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בתחילת התהליך אתה מושך תירוש רותח מלא בטרוב לתוך ה-CFC?

אולי כדאי לתת איזה ערבוב עם משוט לפני הפעלת המשאבה כדי להקטין את כמות הטרוב שנכנסת לCFC

בפלייט-צ'ילר נראה לי שזה אפילו יותר קריטי

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אין סתימות במערכת שלי. 

מהערכת שמתוכננת נכון עובדת ללא תקלות.

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

עמנואל,

אני מבין שזה עובד לך ואני לא אתוכח עם עובדות אבל!

קודם כל זה שאתה מחטא את הצ'ילר עם הבירה החמה זה לא הכי חכם אני עשיתי זאת גם לי לא היו שום בעיות עם זה אני מסכים.

עוד דבר ששוב אני לא מנסה להגיד לך תשנה את זה אבל, זה שאתה מוריד את התירוש ל60 מעלות ורק אז מתחיל בקירור האקטיבי והכנסה למיכל תסיסה גם שם את התירוש שלך בסכנה יותר גדולה לזיהום, 60 מעלות זה מושלם להמון בקטריות להתחיל לתכנן ולשרטט מבני מגורים.

אני לא אומר שזה גורם אני אומר שזה מגדיל את הסיכון, כשהתירוש עצמו עומד על 80 מעלות ומעלה הסכנה לזיהום בקטריות הוא הרבה יותר נמוך קיים אבל נמוך.

לדעתי אין שום מניע לעשות ווירפול לתירוש כל עוד הוא חם לתת לו 20 דקות להתיישב ולהרגע למשוך את התירוש עם כמה שפחות משקעים כל עוד הטמפרטורה עומדת על מעל 80 מעלות אתה דיי בטוח.

וכן דרך הסחרור של הווירפול שתיארת מסוכנת הרבה יותר לפלייט צ'ילרים.

דן.

 

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

דן, אני מודה לך מקרב לב על הנסיון ללמד אותי לבשל. אולי תממש את הנסיון הפנטסטי הזה בתחרות לונגשוט הקרובה? נראה אם זה המפתח להצלחה?

אז מה אתה אומר, אני לא עובד בצורה חכמה???? איפה למדת לבשל חכם יותר? על יד הנחל?

אני לא מחטא שום צ'ילר עם בירה חמה, אני מחטא עם תירוש רותח. אני לא חושב שזה כל כך חכם לבשל תירוש מבירה. 

ההגיון שבהחזרת תירוש קר לסיר הבישול הוא הורדת הטמפ' של כל נפח הבישול ללא המתנה של תירוש חם בסיר לתורו להתקרר בצ'ילר. פרק זמן זה מנוצל גם לצורך יצירת ווירפול יעיל מאוד. התוצאה, תירוש קר והר של טראב מתנשא במרכז הסיר ותירוש קר וצלול במיכל התסיסה. וכל זה ללא פתיחת מכסה סיר הבישול (BK). אלה עובדות מוצקות :)

 

 

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

טוב אז בוקר טוב שוב,

כנראה שגם אצלך הבנת הנקרא לא תמיד נכנסת לתוקפה,

אמרתי שאני לא מתכוון ללמד אותך לבשל ושאני לא מתכוון להתווכח עם העובדות שלך שעובדות.

אני אומר שלחטא את הצ'ילר עם תירוש או בירה אתה מוזמן להפסיק להתפס לקטנות כי אתה יודע יפה מאוד למה התכוונתי, זה לא הרעיון הכי חכם,

לא אמרתי שזה לא עובד, וכן יש דרכים יותר טובות לעשות את זה ויותר בטוחות מאשר להשתמש בתירוש החם כדי לחטא את הצ'ילר,בשביל זה יש חומרי חיטוי ומיים רותחים.

וכמו שאתה תמיד אומר לי עמנואל אל תקח את זה בצורה אישית אף אחד פה לא ניסה לערער על יכולות הבישול שלך וכל מה שנכתב פה זה רק בצורה טובה ולנסות לעזור אחד לשני ולתת עצות, ואף אחד לא אמור להפגע מזה או להרגיש שמישהו פה מנסה ללמד אותו לבשל או משהו כזה או אחר.

שיהיה חג שמח

דן :)

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

חבל שאתה לא כל כך מבין על מה אתה מדבר.

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

פתחת דיון אני אשמח אם תסביר את עצמך...

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מעניין. באיזה שלב/מיכל מבצעים את הווירפול?

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אני עושה את הווירפול בתוך סיר הבישול תוך כדי הקירור. אני מעביר את התירוש החם דרך הצי'לר, מקרר אותו ואז מחזיר אותו חזרה קר לסיר הבישול, ובכך מקרר את כלל הנוזל. תו"כ אני גם מריץ ווירפול

If you don't stand for something

You will fall from anything

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נכון.

דגן מכוון למערכת אחרת. במבשלות המקצועיות את הווירפול מבצעים במיכל מיוחד לעניין. אבל לא הוא ולא אנחנו בסרט הזה.

השאלה היתה ברמה של מבשל ביתי ודגן סוחב את הדיון למקומות תאורטיים שגם הוא לא מכיר בפועל.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עמנואל,

מהכרותי הקצרה עם המערכת של דגן, אני יכול לאמר שהוא יודע מה הוא אומר.

ווירלפול בסיר תוך כדי תחילת קירור בעזרת ג'קט מובנה בסיר ואז הזרמה של התירוש לplate chiller ומשם למיכל התסיסה.

 

דגן, תקן אותי אם טעיתי.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נועם, ומה אני אמרתי? בדיוק כפי שתארת. "וירלפול בסיר תוך כדי תחילת קירור"

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

 

 

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

דן, זה מעניין