פרופיל תסיסה

14 תגובות [לתגובה האחרונה]
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

ערב טוב וחג שמח לכולם.

אני מנסה זה זמן רב לחפש מידע באינטרנט על פרופיל תסיסה לסוגי הבירות. אני כל הזמן מוצא מתכונים שאנשים כתבו עם הצעות שלהם לפרופיל תסיסה. הקשבתי לג'יי.זי. אבל אני מחפש משהו יותר מפורט.

מלבד זה שאני אשמח על המלצות לספרים בנושא, מישהו כאן מכיר אתר אינטרנט שיש בו את המידע הזה? או שיש לו מסמך עם הפרטים?

If you don't stand for something

You will fall from anything

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זה נורא מסובך.....

17 מעלות צלסיוס! (חריגים חיטה 22 ולאגר 10)

אם לא תבין אסביר שוב.

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

בעיקרון אתה צודק. אז אני לא צריך הסבר מעמיק בנושא.

אבל אני יודע גם מאנשים מנוסים שכותבים כאן בפורום שלמשל בירות בלגיות נהוג להתסיס בקצב עולה ולהגיע עד ל- 21 או אפילו 22 מעלות בשלביפ האחרונים של התסיסה.

אם כך אני מניח שלכל סוג יש את הקטעים הקטנים שלו.

If you don't stand for something

You will fall from anything

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ממליץ לך על הספר brewing classic styles של ג'מיל ופאלמר.

לכל מתכון מצויין מה פרופיל התסיסה המומלץ לסגנון.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נכון, בכולם 17 מעלות, אפילו בחיטה..

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

למעשה 19 מעלות אבל מי סופר (:

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

למעשה נכון, 19. אמרתי 17? טעות.

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

ומה לגבי הגרסה החדשה של ג'מיל שהוא הוציא עם מגזיןBYO

 

250 Classic Clone Recipes

אני יודע שהגודל לא קובע, אבל שמה יותר מתכונים. למישהו יש ניסיון עם הספר הזה?

 

 

If you don't stand for something

You will fall from anything

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זה ישן. הספר חדש יותר.

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

ויש לי שאלה נוספת, מישהו יודע מאיזה סכום מתחילים לשלם מכס כאשר מזמינים ספרים מחו"ל?

If you don't stand for something

You will fall from anything

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא משלמים מע"מ על ספרים.

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

גם על ספרות זולה?

If you don't stand for something

You will fall from anything

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

גלעד בוקר טוב.

בגדול עמנואל צודק,

בקטן אתה צריך להכיר את השמרים שאתה משתמש בהם ומה אתה רוצה להוציא מהם ומה אתה מעדיף לא להוציא מהם, וככה אתה יכול או בעצם נדרש לשחק עם הטמפרטורות בשלבים מסויימים של התסיסה כדי להשיג את הטעמים הרצויים ולהשתדל לא להכניס טעמים וריחות שנוצרים מתסיסיה של השמרים בטמפרטורות גבוהות יותר, אבל כמו שאמרתי זה מצריך ידע ספציפי יותר והכרה מעמיקה של השמרים איתם אתה עובד.

דן :)

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גלעד

באתר היצרן יש את המידע שאתה מחפש. 

לכל זן שמרים את טווח הטמפ' המתאים לו.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

תודה רבה. בינתיים היית הכי תמציתי ולעניין

המשך פסח כשר...

If you don't stand for something

You will fall from anything