אנזימים

11 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

מישהו תהה פעם למה יש בלתת אנזימים שפעילים בטמפרטורות של 60 מעלות +?

זה לא שהדגנים חווית טמפרטורה כזאת ביום יום..

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

באמת מעניין

אגב הם פעילים עד שישים מעלות

אם תלעס דגן לא מולתת - הוא יהפוך מתוק עם הזמן כי גם לך יש אנזימים ברוק שפעילים בטמפ הגוף

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

זה שיש לי ברוק עמילאז אני יודע....אבל לפי טבלאות  של מנוחות אנזימים במאש יש לאנזימים מסויימים טווח פעילות רק מטמפרטורות גבוהות מאוד, מישהו יכול להסביר את זה? כי כנראה שאני מפספס כאן משהו.

האם יכול להיות שהטמפרטורות המצויינות בטבלאות הרבות בדיונים ברחבי האינטרנט מציינות טמפרטורות אופטימליות, שהאנזימים יכולים לפעול גם מחוץ לטווח שלהן?

 

לפי מה שהבנתי ממחקר קצר ברשת, יש הבדלים בין אלפא עמילאזים,  למשל זה שברוק שלנו שונה מזה שבלתת. אז אני לא יודע אם ההשוואה רלוונטית.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אולי בגלל זה אני מצליח עם הבירה? תמיד מקלל ויורק למאשטאן.

טפו, פספסטי מעלה ורבע.

קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

זו לא הטמפרטורה שהם פעילים בה בטבע בדגנים, אבל..

אנזימים הם חלבונים שקצב הפעולה שלהם עולה עם הטמפרטורה (עד לטמפרטורה המקסימלית שבה הם עוברים דנטורציה = נהרסים = מה שקורה לחלבון של הביצה בטמפרטורה גבוהה)

*לצמחים בטבע יש הורמונים שמזרזים את פעילות האנזימים (לדוגמא אתילן שאחראי על הבשלת פירות)

בדקו עד איזה טמפרטורה אפשר לעלות מבלי שייהרסו וזה הטווח שבו אנו מבצעים את המאש כדי להגיע לניצול מקסימלי

גם ב 30 מעלות אפשר לעשות מאש, רק שזה ייקח המון זמן (משיקולים תרמודינמיים)

זו גם הסיבה שבטמפרטורת מאש גבוהה יחסית נקבל בירה מתוקה ובעלת גוף

כשהטמפרטורה בסף הגבוה - האנזימים מתחילים לההירס ולא כל העמילן מתפרק. נשאר עמילן = גוף וכן סוכר שהשמרים לא ינצלו ולכן הבירה תישאר מתוקה

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

קרן! איזה תותחית! תעשי לי מאש

קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

רק אם תעשה לי טאן!

:)

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

תודה קרן.

איזי, מעדות של החבר'ה בדוגפיש הד שהכינו צ'יצ'ה- מאש עם רוק משאיר.....טעם של רוק, אז הייתי מוותר.Tongue out

Uriel KaBeer's picture
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/07/2010

+1 

בטבע  יש כפי שקרן כבר כתבה זרזים נוספים ואחרים ויש גם את הזמן של הטבע,

אנחנו מנצלים מצבים אופטימליים בשביל לזרז הליכים שבטבע לקוח להם כמה ימים

הרי נבט ששותלים באדמה לא גדל בשניות וגם לא בשעות לעץ גדול...

Ka-Beer a Nano HomeBrewry

ננו מבשלה ביתית בצפון השומרון

Uriel Sondervan - urison

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אוראל? מה +1? גם אתה רוצה מאש מקרן?

Uriel KaBeer's picture
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/07/2010

ה +1 התייחס להסבר של קרן לגבי פעילות האנזימים.

אני חושב שעןם המאש אני מסתדר, למרות שעזרה מחברים טובים תמיד מתקבלת בברכה.

אני משער רק שבכדי לקבל את העזרה אני צריך למצוא מקום אחר בשביל לבשל בו...

Ka-Beer a Nano HomeBrewry

ננו מבשלה ביתית בצפון השומרון

Uriel Sondervan - urison

קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

+7

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!