הגעתי למסקנה שעד שאני לא משיג/מייצר צ'ילר נורמלי, בישול מקבצים של 20 ליטר הם בעייתיים כי זמן הקירור הוא ארוך למדי באמבט קרח - לקח לי 40 דקות לקרר את התירוש עם 9 ק"ג קרח (מה לעשות, אין מקום במקפיא).
אני לא מעוניין כרגע לקנות צ'ילר, ומעדיף לעבור למקבצים בגודל 10 ליטר - אמנם אותה טרחה, אבל ככה אולי אתנסה במבחר רחב יותר של סוגים ולא אשאר עם כמויות עודפות של בירה בבית.
רציתי לדעת האם יש השלכות להתססת כמות של 10 ליטר בירה במיכל של 25 ליטר?
למשל: חמצון - כמות האוויר הגדולה יחסית באוויר משפיעה על התסיסה?
שמרים - הוראות השימוש בשמרי fermentis אומרות ששקית מתאימה ל 20-30 ליטר. האם אני צריך להשתמש בחצי כמות? או בכל הכמות ליתר ביטחון?
תודה לעונים, ציון.