התססת חצי בץ' - 10 ליטר בירה במיכל של 25 ליטר

15 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

פתח תקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/11/2011

הגעתי למסקנה שעד שאני לא משיג/מייצר צ'ילר נורמלי, בישול מקבצים של 20 ליטר הם בעייתיים כי זמן הקירור הוא ארוך למדי באמבט קרח - לקח לי 40 דקות לקרר את התירוש עם 9 ק"ג קרח (מה לעשות, אין מקום במקפיא).

אני לא מעוניין כרגע לקנות צ'ילר, ומעדיף לעבור למקבצים בגודל 10 ליטר - אמנם אותה טרחה, אבל ככה אולי אתנסה במבחר רחב יותר של סוגים ולא אשאר עם כמויות עודפות של בירה בבית.

רציתי לדעת האם יש השלכות להתססת כמות של 10 ליטר בירה במיכל של 25 ליטר?

למשל: חמצון - כמות האוויר הגדולה יחסית באוויר משפיעה על התסיסה?

שמרים - הוראות השימוש בשמרי fermentis אומרות ששקית מתאימה ל 20-30 ליטר. האם אני צריך להשתמש בחצי כמות? או בכל הכמות ליתר ביטחון?

תודה לעונים, ציון.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אין השלכות וכן, חצי שקית.

בשלבי התסיסה הראשונים חמצן זה טוב. אח"כ כבר יש שכבת CO2 שכידוע כבד מהאויר וחוצץ בין הבירה לאויר.

מקס's picture
Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/05/2011

+1

אבל: שים לב שעם 10 ליטר בתסיסה יהיה לך פחות מ-8 ליטר ליטר בבקבוקים. ואז תחשוב שיש לך שבוע ממש מחורבן בעבודה ויש לך רק 8 ליטר בירה במקרר...

Offline

Location

אורנית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/29/2010

חצי שקית יהיה טוב. גם שקית יהיה טוב. בעבר עשיתי חצאי בצ'ים עם חצי שקית, עברתי לשקית אחרי שחצי שקית ששמרתי זמן רב מדי (כנראה) לא תפקדה כראוי.

אם מבשלים ברכז אכן אין בעיה להשלים בקרח ומיים קרים. אני משתמש במיים שהרתחתי מראש ומשלים ל-20 ליטר. לא נתקלתי בשום בעיית זיהום. לא סומך על מיסטר אייס.

אמיר

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

וכמובן יש את האלטרנטיבה של no-chill.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כבר עדיף 40 דקות, לא?

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בהנחה שמבשל עם רכז, יכול לבשל 10 ליטר ולדלל עם 9 קג קרח, אין עם זה שום בעיה.

 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אה, בזה אני לא מבין. קרח לא יזהם את הבירה??? אני קורע את התחת על שמירת הנקיון וככה חופשי זורקים לסיר קרח????

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אם מתעקשים אפשר להכין קרח ממים רתוחים/מסוננים

לדעתי גם ממי ברז יהיה בסדר.

 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אז למה היו פה כל כך הרבה שירשורים על חומרי חיטוי למיניהם ויוד לסוגיו?

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זיהומים מגיעים מכל מיני מקומות, לדעתי מי הברז שלנו הם לא המקור העיקרי אם בכלל.

בתחילת הדרך בישלתי 8 ליטר ודיללתי ל 20 עם מי ברז, נתקלתי באפס זיהומים.

רבים אחרים מחטאים ואחכ שוטפים עם מי ברז וגם זה בדר"כ בסדר

 

מי שרוצה ללכת על הצד הבטוח שירתיח ויקרר.

 
מקס's picture
Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/05/2011

גם אני מדלל עם מי ברז ולא נתקלתי בזיהומים (אני מאשים בזה את הכלור במים, אבל כל אחד והתירוץ שלו). יש לי בירות בנות חצי שנה שמחזיקות יפה וממשיכות להשתבח.

מה שכן, בבישול הראשון שלי השתמשתי בקרח של Mr.Ice לקירור התירוש והבירה הזדהמה. יכול להיות שזה היה בגלל שהשקית היתה מלוכלכת...

אם מקפיאים מי ברז יש להקפיד שלפחות הכלי שמקפיאים בו יהיה מחוטא.

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 03/04/2010

השתמשתי במיסטר אייס ב20+ בישולים, אף לא זיהום אחד.

מקס's picture
Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/05/2011

באיזה תחנת דלק אתה קונה אותו? אני אקנה שם גם

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

בעניין השגת צ'ילר

בינתיים עד שאשיג מחול צ'יל נורמלי

קניתי ב-200 שח 20 מטר צינור נחושת מים 3/8 וכופפתי אותו סביב דלי

ואני מזרים מי ברז רגילים בטמפ 16-20 מעלות לקירור הבירה

אני מקרר 24 ליטר בירה ב-12 דקות.

אחרי שאקנה צ'ילר, את הכויל הזה אני אטבול במי קרח ובכך אני יכול לקרר את מי הברז קודם לכניסתם לצילר של התירוש ובכך

לחסוך מים וזמן, כך שאין בזבוז כסף על בניית כויל מצינור נחושת.

מהניסיון שלי

עדיף להשקיע בצילר פשוט כזה, אפילו יד שניה ממישהו שנה צ'ילר על פני בישול 10 ליטרים שזה בזבוב

משום שבאותה עלות של זמן והקעה ניתן להוציא 20-24 ליטרים של בירה טעימה וקרה.

עוד יום ונוכל לטעום ממנה.........

Theres nothing like a good brew

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

תשקיע בצילר מצינור נחושת, 10-15 מטר + מתאמים וחיבורים סה"כ כ-200 ש"ח. מקצר את זמן הקירור לכ-15 עד 20 דק'. ותקנח עם 'איייס בומב' 4 ליטר מים שהוקפאו (אני מקפיא אותם גם עם טיפה יוד לשם חיטוי גם ככה מתנדף). קירור כך מסיר הרבה דאגה וטרחה. ממליץ.