בטצ' כפול

15 תגובות [לתגובה האחרונה]
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני מתכנן בישול כפול הערב. במקום הכמות הרגילה שלי של 25 ליטר, אני אבשל כ40 ליטר. המטרה היא למלא 2 קגים (או קג אחד ועוד בקבוקים).

התסיסה תבוצע בשני מיכלי פחמס 30.

האם יש משהו שעלי לקחת בחשבון בבואי להגדיל את הכמויות? ז"א, המחשב יודע להגדיל את המתכון באופן פרופורצינלי לנפח הבישול (כשות ולתת) אבל האם עלי להגדיל את כמות האייריש מוס או מזין השמרים?

האם ניצולת הכשות לא תשתנה ובעצם כמות הכשות לא גדלה בצורה פרופורציולית?

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הכל גודל פרופורציונית. כולל השמרים.

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אותי מעניין איך/האם השק יתמודד עם 20+ קג של לתת רטוב.

לגבי השאלות , למיטב ידעתי הכל צריך לגדול פי 2 , כולל מזין שמרים ואייריש מוס.

 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא כפול כי הנפח אינו כפול. כפול 1.6

ניצולת הכשות היא פונקציה של הגרביטי בסיר הבישול ולא הנפח.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רועי,

לגבי השק - ובכן הרעיון עלה בעת בישול הרובאסט פורטר שנכנסה לחבית. שם הלתת עבור בטצ' רגיל היה במשקל של כ8 ק"ג. אז אמנם הנצילות נפגעה והייתה נמוכה מזו שאני מקבל בד"כ אבל השק התמודד בקלות עם הלתת הרטוב.

היום אני אנסה לבשל MILD שבו משקל הלתת בכמות הכפולה גם קרוב ל8 ק"ג.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

הזמן גם יגדל....

יואב

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זה נכון. היתרון בחשמל הוא שלא חייבים לעמוד לידו בזמן שהוא עובד. כיוונתי שעון שיפעיל את החימום כשעה לפני שאני מגיע. (שעון אמיתי, לא מערכת D.I.K.L.A. 2.0).

אבל בסה"כ כללי, הזמן הכולל של ה brewday לא יגדל פי 1.6 Laughing

 

עדכון: זה עבד טוב מידי . כשהגעתי לסיר המים כבר רתחו. הייתי צריך להוסיף כ25 ליטר מי ברז בכדי להוריד את הטמפ' למאש.

לא נורא. המאש התחיל...

לאחר סיום המאש קיבלתי מ7750 גרם לתת, 55 ליטר של תירוש בגרביטי של 1040. 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אהה, 8 קילו גם אני ניסתי , לדעתי זה קרוב לגבול של התפרים והבד.

דווח כשתנסה משקלים גדולים יותר.

 

בכדי לא לוותר על ספארג' אני מתכנן לטבול את השק אחרי המאש בסיר מים חמים, מעניין באטצ' ספראג הפוך.

 
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בהחלט שיטה בדוקה ומוכרת.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

כאש מכפילים את הכמות, הזמן שלוח למערכת להגיע לטמפ כמעט משתלש.

יש לקחת את מקדמי הזמנים החדשים בחשבון

בישול באצ' חוקח שעתיים וחצי נטו

בישול בץ' כפול יכול לקחת 6.5-7 שעות ולא 5.

בהצלחה

Theres nothing like a good brew

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

דניאל, אני רוצה להבין, איך מבשלים בץ' בשעתיים וחצי? אם אני מבשל בזמן כפול אני מרוצה. הרי רק המאש והבישול הכי קצרים נמשכים שעתיים. קירור עוד 15 דק'

ויירפול עוד 15 דק' ואיפה טחינת גרעינים, הספרג' חימום המים חיטוי מיכל תסיסה מדידות גרביטי ונקיונות? איך אתה עושה את זה? 

אצלי בישול קצר נמשך 5 שעות ובישול ארוך 7 שעות.

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

רשמתי שהזמנים הם נטו, כלומר:

2.5 שעות נטו הם 1 שעת מאש 0.5 שעה סינון 1 שעת בישול

לכל אחד יש זמן ברוטו שונה: זמן חימום מים, זמן העברה בין מיכלים, טחינת גרעינים , זמן התארגנות וכו'

 

Theres nothing like a good brew

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מה זה סינון?

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אתה טוען שזמן הנטו משתנה כפונקציה של הנפח? כלומר לבשל באטצ' של 1000 ליטר יקח שבועיים

 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זמן הבישול נטו אינו תלוי בנפח הבישול.

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כמובן. אני מנסה להבין למה דניאל התכוון