לעשות בירה מגרעינים - המשך

10 תגובות [לתגובה האחרונה]
דודבירה ©'s picture
תאריך הצטרפות לפורום: 04/20/2011

ביקרתי היום בחנות ביפו, לא רוצה להזכיר את השם כי אני חושב שאסור פה פרסומת. ראיתי שם הרבה גרעינים בצבעים שונים, זתומרת לא כחול וירוק אבל כל מיני גוונים של חום. מאוד היתי רוצה לדעת מה עושים איתם. המוכר היה נחמד אבל מאוד עסוק ולא רציתי להפריעה לו.

תודה למי שיעזור לי. חיפשתי בגוגל ולא מצאתי כלום. תודה על העזרה. תשתדלו להיות נחמדים אלי ולא חשדנים. 

דוד

אין כמו בירה מושלמת למצב רוח טוב!

Offline

Location

טבנקין
בת ים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/24/2011

  דוד שבת שלום לך

  הגוונים החומים שראיתה על החיטה, היא תוצאה של זמן הקליה של הגרענים,

זה משפיע על טעם וצבע הבירה.                מקווה שלא טעיתי

                                         אחלה שבת שיהיה לך

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אשי התכוון לשעורה, עץ אורן זול, אההה? :)

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

http://www.onebeer.net/grainchart.html

הנה טבלה שאולי תבהיר יותר את העניינים.

הגרעינים מתחלקים לקבוצות של-לתת בסיס, שממנו מביאים את רוב הסוכרים והאנזימים הדרושים ליצירת תירוש שיהפוך בהמשך לבירה.

לתתים מיוחדים-לתתים קלויים בדרגות שונות שמוסיפים תכונות שונות לתירוש, כגון מתיקות מסויימת, צבע, טעמי קלייה, שינוי בחומציות ועוד.

הצבע של הלתת בטבלה מדורג לפי מעלות lovibind שזוהי שיטת מדידה מסויימת, בגדול, יותר לוביבונד-צבע כהה יותר.

מסבירים כאן גם על הטעמים שכל לתת נותן ובאיזה בירות מומלץ להשתמש בכל סוג.

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אגב, הגרביטי (G) בטבלה מייצג את הגרביטי ש-1 פאונד גרעינים (454 גרם) ייתן ב-1 גלון מים (3.78 ליטר).

 

דודבירה ©'s picture
תאריך הצטרפות לפורום: 04/20/2011

שמואל תודה על הקישור אבל הכל באנגלית אין משהוא בעברית שאוכל להבין וללמוד ממנו?

אם תסביר מה זה גרבטי רק אם זה חשוב ולא קשה. למה צריך בישראל לדעת כמה זה גלון?

הבנתי שאם אני רוצה בירה שחורה כמו נשר אז אני צריך גרעינים כמה שיותר שחורים.

תודה רבה מראש

אין כמו בירה מושלמת למצב רוח טוב!

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רק תיזהר שלא ימכרו לך את הגרעינים השחורים שעושים מהם קולה.

עודד

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

אוקי אני לא אתרגם את כל הקישור, ולא ידוע לי על המידע הזה בעברית, אבל האנגלית שם ממש בסיסית.

בכל אופן, כשמבשלים בירה מגרעיני לתת, צריכים פרופורציה גדולה יחסית של "לתת בסיס" שהוא לתת בהיר שמכיל עמילנים ואנזימים שיפרקו את העמילנים שבלתת בהמשך התהליך(וזה על רגל אחת כי אם לא אז זה כבר יהיה שרשור שנוגע בכל הנושאים כאן ובשביל זה יש את כל שאר הפורום).

בוא נתן דוגמה כדי שיהיה לך יותר קל להבין, תוכל להכין בירה שכל הסוכרים שלה באים מלתת בסיס עם 4-6 קילו לתת ל20 ליטר בירה נטו בסוף.

יש לתתים שהם יותר כהים ונותנים טעמי קרמל בגלל הקליה שלהם, אבל הקליה הורסת את האנזימים-אי אפשר להכין בירה רק מגרעינים כאלו והם צריכים להצטרף ללתת הבסיס.

יש לתתים ממש קלויים שנותנים טעמי קפה וקליה חדה וצבע שחור ממש, את אלו גם מוסיפים בפרופורציה קטנה יותר.

גרביטי הכוונה לצפיפות של התירוש, או במילים אחרות-תכולת הסוכרים שבנוזל שיהפוך בהמשך לבירה, ככל שהגרביטי גבוה יותר, כך יש יותר סוכרים בנוזל ופוטנציאלית נוכל להפיק ממנו יותר אלכוהול.

גרביטי זה דבר שאתה אמור לחשב גם בתור מבשל בירה מתרכיזים למיניהם.

נ.ב, אתה לא צריך לדעת כמה זה גלון, זה רק יעזור לך להבין פרופורציות באתרים אמריקאים למשל. ובכל זאת, אם אני לא טועה גלון הוא 3.9 ליטרים.

לפי דעתי חשוב שתפשפש ברשת בשביל הדברים הבסיסיים האלו כי אתה באמת גולש לדברים שיוצא האוויר מלהסביר אותם, מה שכן אם תרצה להצטרף לבישול פעם בשביל לסגור את הקצוות הקטנות אני אשמח לארח אותך, אז תשלח הודעה בפרטי.

דודבירה ©'s picture
תאריך הצטרפות לפורום: 04/20/2011

שמואל, באמת תודה רבה. אני לא בטוח שהבנתי כל מה שכתבת וכתבת המון, אבל אני אנסה לעשות את הבירה הבאה מגרעינים, ניראה כבר מה יהיה. אני עושה את זה בסיר הרגיל (8 ליטר) שיש לי, נכון?

אין כמו בירה מושלמת למצב רוח טוב!

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

דודבירה,

   אתה הדרך!!! אתה כמו הפורסט גאמפ של בישול הבירה!

ארוץ איתך לאן שתלך (או אשתה מה שתשתה)!

שלך,

דודבירס

נ.ב.: שווה לשלם 10 יורו לשעה ל T-MOBILE בשבילך!

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

אני גם מתחיל לחשוב שאתה בדוי דוד :) אם לא, הראה פניך ב brew party .