בירה חמוצה

39 תגובות [לתגובה האחרונה]
אבי ריזי's picture
Offline

Location

קרית מוצקין
גרושקביץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/23/2011

 

ליפני שבוע בגמר תסיסה טעמנו את הבירה היתה טעימה. היום פתחתי בקבוק והטעם חמוץ
למה? האם יש להמתין עוד מספר שבועות? או לשפוך ולבשל מחדש?
3 בישולים קודמים שלי היו מוצלחים!!!

 

A.R

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

חמוץ = מקולקל.

פתח עוד בקבוק אולי מקור הזיהום בבקבוק. זרוק את הבקבוקים הירוקים הם לא שיקיים.

אבי ריזי's picture
Offline

Location

קרית מוצקין
גרושקביץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/23/2011

פתחתי חמוץ

A.R

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תשפוך ותעשה חדש. חשוב להקפיד על נקיון. ולא להשתמש בקרח לקרור התירוש.

או תביא לברו פארטי לחלק לחברה, הרוב יגידו שטעימה.

אבי ריזי's picture
Offline

Location

קרית מוצקין
גרושקביץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/23/2011

למה לא קרח? המים מורתחים

בתום שבוע של תסיסה בירה היתה טעימה

A.R

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ובתום שבועיים מקולקלת

אבי ריזי's picture
Offline

Location

קרית מוצקין
גרושקביץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/23/2011

פתחתי בקבוק היום אחרי שבוע

A.R

מקס's picture
Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/05/2011

אדרבא.

אני גם קלקלתי בירה עם קרח. תשקיע במחליף חום פשוט. עניין של 200 שקל (כמו 25 שקיות מיסטר אייס) ומוריד מאד את הסיכוי לזיהומים.

אבי ריזי's picture
Offline

Location

קרית מוצקין
גרושקביץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/23/2011

לא משתמש במיסטר אייס. היכן אפשר לקנות מחליף חום?

A.R

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נו? אתה מתחרה של דודבירה? שבוע ועוד שבוע זה שבועיים, לא?

אבי ריזי's picture
Offline

Location

קרית מוצקין
גרושקביץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/23/2011

עבר רק שבוע מהבקבוק

A.R

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שבוע תסיסה (טעימה) + שבוע ביקבוק (מקולקלת) = שבועיים 

זה כמה זמן שהבקטריות צריכות כדי להראות לשמרים מי בעל הבית.

אבי ריזי's picture
Offline

Location

קרית מוצקין
גרושקביץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/23/2011

הבנתי. ואיך אתה מקרר

A.R

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כמו כמעט כולם, צ'ילר. אצלי זרימה נגדית אחרים טבילה.

מקס's picture
Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/05/2011

באסה. 

קורה לכולם, אל תיקח את זה קשה.

בבאצ' הבא תקפיד יותר על ניקיון והוא יצא נהדר.

אבי ריזי's picture
Offline

Location

קרית מוצקין
גרושקביץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/23/2011

ורחצתי את כל הציוד עם אלכוהול

A.R

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גם אם תרחץ במי חמצן ואח"כ תכניס מקור זיהום (קרח או מי ברז או סתאם גרגיר אבק) אתה מסתכן בזיהום הבירה.

אבי ריזי's picture
Offline

Location

קרית מוצקין
גרושקביץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/23/2011

מה בקשר למים מינרלים.

A.R

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מים מינרלים = מי ברז

כנראה ללא כלור או כלורמין. וללא מתכות כבדות. אבל עם בקטריה פה ושם.

מה הקושי להרתיח סיר מים ערב קודם לבישול? רצוי לא להתפתה ולפתוח את הסיר כדי לראות אם המים עוד שם.

Offline

Location

טבנקין
בת ים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/24/2011

       עמנואל שבוע טוב לך

      עכשיו אני יכל לצחוק  חחחחחחחחחחחחח

     תאמין לי הוא יבדוק אם נישארו לו המים במיכל

      מזה צחקתי על מה שאמרת לו

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

Laughing

אבי ריזי's picture
Offline

Location

קרית מוצקין
גרושקביץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/23/2011

שלום איזי!

יש אנשים שאומרים לא לשפוך את הבירה אלה לחקות עוד שבוע ואחרי זה לשים בקרור לעוד מספר שבועות.

אז לשפוך או להמתין.

A.R

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אבי,

ראשית, ברוך הבא.

ולגבי הבירה, אלא אם אתה ממש צריך את הבקבוקים, איזו סיבה יש לך למהר ולשפוך את הבירה. מה יש לך להפסיד? שים כמה בקבוקים באחורי המקרר ותשכח מהם לחודש חודשיים. אם גם אז הם בלתי ניתנים לשתיה. תשפוך.

אני אישית שפכתי כבר כמה בטצ'ים שלא עלו יפה ומצד שני אחת הבירות הראשונות שלי הייתה לי מאד לא טעימה אחרי שבוע תסיסה בבקבוקים אבל הייתה מאד מאד טעימה כעבור חצי שנה נוספת.

אגב, לחיך הבלתי מנוסה לא תמיד קל להצביע על הסיבה ל "לא טעים". זה לא תמיד חייב להיות קלקול.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בירה מקולקלת לא משתפרת עם הזמן רק מתקלקלת יותר. תביא לברופארטי בקבוק וניתן לדגן לטעום.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בירה מקולקלת לא משתפרת. בהחלט.

אבל לא כל בירה שנטעמת אולי לא טעימה אחרי שבוע היא בהכרח מקולקלת.

 

אגב, הצוות שלי הולך לבשל בברו פארטי Flanders Red Ale

זו בירה חמוצה. האם זה אומר שהיא בהגדרה מקולקלת? כנראה שכן. Laughing 

 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מסכים עם  נועם.

בירת החיטה שלי ביום הביקבוק היתה נוראית, צרבה בפה כאילו הכנסתי בה חומצה. אחרי שבוע בבקבוק אני יכול להעיד שאני לא טעמתי עוד בירת חיטה כל כך מוצלחת. לא מסחרית ולא אחרת (שלי או של אחרים).

אבי ריזי's picture
Offline

Location

קרית מוצקין
גרושקביץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/23/2011

ביום שישי באיזה שעה מתחילה החגיגה

A.R

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בשנה שעברה הגיע מבשל (שלא אזכיר את שמו מטעמים מובנים) עם דגימה בכוס לבדיקת גרביטי, היום הוא מרצה דגול לענייני בישול בירה. כך שאל תתבייש לבוא עם הדגימה.

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

Sealed.....

יואב

אבי ריזי's picture
Offline

Location

קרית מוצקין
גרושקביץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/23/2011

לא מתכון להיות מרצה!! מספיק לי הלהבים שלי

באיזה שעה מתחילה המסיבה??

0546635156

A.R

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

איזה להבים? זה מתחיל להיות מעניין.

אבי ריזי's picture
Offline

Location

קרית מוצקין
גרושקביץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/23/2011

אני עובד בהנדסת איכות

בפעל ליצור להבים למטוסים,טורבינות גז

A.R

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מכירת חולצות וכניראה עוד הפתעות החל משעה 9:00

תביא לנו כמה להבים פסולים מדרגות לחץ גבוה למחזיקי מפתחות. גם אני הייתי תקופה בתחום של טורבינות גז/סילוניות ולכן יש לי סימפטיה לאלמנטים ההנדסיים הנפלאים האלה.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

האירוע:               מסיבת   בישול   הבירה   הביתית   השנייה   של מועדון יוצרי הבירה "חובבי ציון"

 

תאריך:                יום שישי,  7/5/2010

 

מקום:                  על הדשא ליד מועדון בית אורי, קיבוץ גן שמואל (מפה(

 

שעת התחלה:        9:00 בבוקר – הדלקת אש!

 

סיום משוער:        15:00 בצהריים

 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
אבי ריזי's picture
Offline

Location

קרית מוצקין
גרושקביץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/23/2011

אולי יהיו לי כמה שעות. אז נגיע.

A.R

אבי ריזי's picture
Offline

Location

קרית מוצקין
גרושקביץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/23/2011

אני לא רוצה להגיב.

A.R

אילן - BeerBeer's picture

Location

צורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/23/2010

אני משתמש תמיד בקרח ומי ברז לקירור התירוש ולא נגרם זיהום.

אני שומר (כמעט) מכל באטצ' בקבוק ופותח אותו אחרי שנה בה נשמר בטמפרטורת החדר
עד עתה לא היה בקבוק שהחמיץ אחרי שנה.

זה לא אומר שלא יכול להגרם זיהום ממי ברז או מקרח, אבל רק רציתי לציין את זה כדי שתדע לנסות לחפש את הזיהום אולי במקור אחר
ולא לחזור על טעות שתזהם לך באטצ' נוסף.

אבי ריזי's picture
Offline

Location

קרית מוצקין
גרושקביץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/23/2011

תודה!!היכן המבשלה שלך אני יגיע עם בקבוק שתתן חות דעת

A.R

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

מציע לחכות

אטם אתה בא למסיבת בישול - תביא לנו לטעום בבקשה

אבי ריזי's picture
Offline

Location

קרית מוצקין
גרושקביץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/23/2011

שחר אני לא יכול להגיע

אבל אתה מוזמן אלי

054-6635156

אבי

A.R