למה? האם יש להמתין עוד מספר שבועות? או לשפוך ולבשל מחדש?
למה? האם יש להמתין עוד מספר שבועות? או לשפוך ולבשל מחדש?
חמוץ = מקולקל.
פתח עוד בקבוק אולי מקור הזיהום בבקבוק. זרוק את הבקבוקים הירוקים הם לא שיקיים.
פתחתי חמוץ
תשפוך ותעשה חדש. חשוב להקפיד על נקיון. ולא להשתמש בקרח לקרור התירוש.
או תביא לברו פארטי לחלק לחברה, הרוב יגידו שטעימה.
למה לא קרח? המים מורתחים
בתום שבוע של תסיסה בירה היתה טעימה
ובתום שבועיים מקולקלת
פתחתי בקבוק היום אחרי שבוע
אדרבא.
אני גם קלקלתי בירה עם קרח. תשקיע במחליף חום פשוט. עניין של 200 שקל (כמו 25 שקיות מיסטר אייס) ומוריד מאד את הסיכוי לזיהומים.
לא משתמש במיסטר אייס. היכן אפשר לקנות מחליף חום?
נו? אתה מתחרה של דודבירה? שבוע ועוד שבוע זה שבועיים, לא?
עבר רק שבוע מהבקבוק
באסה.
קורה לכולם, אל תיקח את זה קשה.
בבאצ' הבא תקפיד יותר על ניקיון והוא יצא נהדר.
ורחצתי את כל הציוד עם אלכוהול
גם אם תרחץ במי חמצן ואח"כ תכניס מקור זיהום (קרח או מי ברז או סתאם גרגיר אבק) אתה מסתכן בזיהום הבירה.
מה בקשר למים מינרלים.
מים מינרלים = מי ברז
כנראה ללא כלור או כלורמין. וללא מתכות כבדות. אבל עם בקטריה פה ושם.
מה הקושי להרתיח סיר מים ערב קודם לבישול? רצוי לא להתפתה ולפתוח את הסיר כדי לראות אם המים עוד שם.
עמנואל שבוע טוב לך
עכשיו אני יכל לצחוק חחחחחחחחחחחחח
תאמין לי הוא יבדוק אם נישארו לו המים במיכל
מזה צחקתי על מה שאמרת לו
שלום איזי!
יש אנשים שאומרים לא לשפוך את הבירה אלה לחקות עוד שבוע ואחרי זה לשים בקרור לעוד מספר שבועות.
אז לשפוך או להמתין.
אבי,
ראשית, ברוך הבא.
ולגבי הבירה, אלא אם אתה ממש צריך את הבקבוקים, איזו סיבה יש לך למהר ולשפוך את הבירה. מה יש לך להפסיד? שים כמה בקבוקים באחורי המקרר ותשכח מהם לחודש חודשיים. אם גם אז הם בלתי ניתנים לשתיה. תשפוך.
אני אישית שפכתי כבר כמה בטצ'ים שלא עלו יפה ומצד שני אחת הבירות הראשונות שלי הייתה לי מאד לא טעימה אחרי שבוע תסיסה בבקבוקים אבל הייתה מאד מאד טעימה כעבור חצי שנה נוספת.
אגב, לחיך הבלתי מנוסה לא תמיד קל להצביע על הסיבה ל "לא טעים". זה לא תמיד חייב להיות קלקול.
בירה מקולקלת לא משתפרת עם הזמן רק מתקלקלת יותר. תביא לברופארטי בקבוק וניתן לדגן לטעום.
בירה מקולקלת לא משתפרת. בהחלט.
אבל לא כל בירה שנטעמת אולי לא טעימה אחרי שבוע היא בהכרח מקולקלת.
אגב, הצוות שלי הולך לבשל בברו פארטי Flanders Red Ale
זו בירה חמוצה. האם זה אומר שהיא בהגדרה מקולקלת? כנראה שכן.
מסכים עם נועם.
בירת החיטה שלי ביום הביקבוק היתה נוראית, צרבה בפה כאילו הכנסתי בה חומצה. אחרי שבוע בבקבוק אני יכול להעיד שאני לא טעמתי עוד בירת חיטה כל כך מוצלחת. לא מסחרית ולא אחרת (שלי או של אחרים).
ביום שישי באיזה שעה מתחילה החגיגה
בשנה שעברה הגיע מבשל (שלא אזכיר את שמו מטעמים מובנים) עם דגימה בכוס לבדיקת גרביטי, היום הוא מרצה דגול לענייני בישול בירה. כך שאל תתבייש לבוא עם הדגימה.
.....
לא מתכון להיות מרצה!! מספיק לי הלהבים שלי
באיזה שעה מתחילה המסיבה??
0546635156
איזה להבים? זה מתחיל להיות מעניין.
אני עובד בהנדסת איכות
בפעל ליצור להבים למטוסים,טורבינות גז
מכירת חולצות וכניראה עוד הפתעות החל משעה 9:00
תביא לנו כמה להבים פסולים מדרגות לחץ גבוה למחזיקי מפתחות. גם אני הייתי תקופה בתחום של טורבינות גז/סילוניות ולכן יש לי סימפטיה לאלמנטים ההנדסיים הנפלאים האלה.
האירוע: מסיבת בישול הבירה הביתית השנייה של מועדון יוצרי הבירה "חובבי ציון"
תאריך: יום שישי, 7/5/2010
מקום: על הדשא ליד מועדון בית אורי, קיבוץ גן שמואל (מפה(
שעת התחלה: 9:00 בבוקר – הדלקת אש!
סיום משוער: 15:00 בצהריים
אולי יהיו לי כמה שעות. אז נגיע.
אני לא רוצה להגיב.
אני משתמש תמיד בקרח ומי ברז לקירור התירוש ולא נגרם זיהום.
אני שומר (כמעט) מכל באטצ' בקבוק ופותח אותו אחרי שנה בה נשמר בטמפרטורת החדר
עד עתה לא היה בקבוק שהחמיץ אחרי שנה.
זה לא אומר שלא יכול להגרם זיהום ממי ברז או מקרח, אבל רק רציתי לציין את זה כדי שתדע לנסות לחפש את הזיהום אולי במקור אחר
ולא לחזור על טעות שתזהם לך באטצ' נוסף.
תודה!!היכן המבשלה שלך אני יגיע עם בקבוק שתתן חות דעת
מציע לחכות
אטם אתה בא למסיבת בישול - תביא לנו לטעום בבקשה
שחר אני לא יכול להגיע
אבל אתה מוזמן אלי
054-6635156
אבי