אנרציית חום

5 תגובות [לתגובה האחרונה]
מוטי - pepo's picture
Offline

Location

התאנה
צלפון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/26/2011

אני מאמין שכל אחד בתורו בעת הבישול נתקל בתופעה של חום זוחל מעלה לאחר סגירת מתג החשמל / גז

מה שנקרא בשפת העם חום זוחל , כמובן שחלקנו השכיל כם להבין שכדי להגיע ל 67 מעלות לדוגמא

יש לדומם כבר ב 65 או אף לפני

מה שאני בא בעצם לחדד ולנסות להבין כאן , עם מעבר גם שלי לבישול בחשמל זה :

במערכת גופים המבוקרת ע"י בקר טמ"פ ו ssr (מגען/קונטקטור טרנזיסטורי) האם מעצם הגדרה של

טווחי עבודה של התחלת חימום ב 64 מעלות עד הפסקה ב 65 מעלות אצליח להגיע לטמפרטורת מטרה

(לכל מי שתוהה זו רק דוגמה עקרונית לגבי המספרים המופיעים) או שיש דרך חכמה יותר לבצע את הערכת הסטיה

ולהגדיר אותה למערכת שתדע לפצות בהתאם ???? גם אם הדבר כרוך בהוספת רכיב בקרה

 

   

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

פפו! פפו! פפו!

חום זוחל בעורקיי! אבל שאי.זי. יענה לך יותר טוב ממני!

בכל אופן, תשכח מהSSR הוא רכיב לא רלוונטי להבנת הבעייה. תתרכז במהות ה PID ומה כל אות נותנת לך. לבסוף תבין את משמעותו של בחשיין הטמפרטורה שתפקידו לסגור את לולאת הבקרה.

תלמד קצת את הנושא ואז תתקן את השאלה שלך. בלי להתכוון לפגוע בך, שאלתך לא כל כך ניתנת לתשובה בגלל השגיאות הרבות שמופיעות בתוכה. תעשה קצת שיעורי בית ואשמח לעזור לך אחרי זה (אם דודבירה מסכים)

לילה טוב,

דודבירס

 

מוטי - pepo's picture
Offline

Location

התאנה
צלפון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/26/2011

תפנה למקורות אשמח להבין את עיקרון הלולאה,אפשר לומר שחיפשתי משהו בנושא

לא הצלחתי למצא הסברים מסודרים אשמח אם תאיר את עייני

אל דאגה פפו לא נעלב ככך מהר שגיאות בכתיב או בכתב .. ? Sealed  

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תתחיל בחיפוש המונח PID כאן בפורום. תמצא לא מעט דיונים בנושא.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני דווקא הייתי ממליץ להתחיל בספר פיזיקה של כיתה ז' בפרק שמדבר על אנרגיה וחוק שימור האנרגיה.

פפו, בבקר טמפ' אתה קובע את טמפ' המטרה והוא לומד את התנהגות המערכת ומביא  אותה למטרה. אתה לא צריך לדאוג לאובר שוט וכד'. 

אין כזה דבר זחילת טמפ'. מהסיבה הפשוטה שאנרגיה לא נוצרת יש מאין. אם אתה מבחין בזחילה לאחר כיבוי החשמל לגוף חימום או כיבוי הלהבה זה רק בגלל זמני התגובה של מד הטמפר' או פיזור חום לא אחיד בכלי הבישול שמתקדם למצב של שיווי משקל טרמי בכלי כולו. ברגע שמפסיקים להוסיף אנרגיה קרי חום למערכת אין יותר תוספת קרי אין זחילת חום.

קפיש?

מקס's picture
Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/05/2011

בקר PID אמור לפתור את בעיית החום הזוחל. זה בדיוק הרכיב שיודע לדומם מראש וכ"ו.

יש כמה שיטות לעבוד עם הדבר הזה. תחפש PID controller בגוגל ותנסה להבין מה מתאים למערכת שלך.