מה דעתכם להוסיף או מיותר?
הוספת כשות למיכל תסיסה
מי? מתי? איך?
על מה אתה מדבר? DRY HOPPING ?
הוספתי 5 גרם פרחים מיובשים בישביל הארומה
מספיק!!!!!!
זה הדימיוני השלישי (אלמן, דודבירה, אבי)!!! לא יכול להיות שהוא טועה בכל ה "ק" ושואל שאלות נוסח דודבירה.
כמה שתולים כאלו יש כבר????
מה שמדאים אותי שדודבירה ו אבי הם היחידים הנראים נורמליים פה.
בכל אופן, אני גם הולך לפתוח לי כמה דימיונים בקרוב. יהיה שמח!
סיינט
בכל"מ הכל בהשראתך :)
אתה חושב שאתה נולדתה עם ידע לעשות בירה?
כבד אנשים ואל תזלזל !! לא מכובד . פורום נוצר בשביל לשאול ולא בישביל להקניט.
שאלתי כי לא ידעתי אני חדש בעסק רק 3 חודשים
RDWHAHB
ידע מוצאים בספרים, לא בפורומים.
פורומים נועדו להתייעצות והחלפת רעיונות.
אבי היקר,
כפי שכתבתי לך בפרטי. אין בעייה עם ידע. כל ידע מבורך ומותר לשאול כל דבר.
באמת חשבתי שאתה עוד המצאה כמו דודבירה ואלמן אבל כנראה הפעם טעיתי.
ברוך הבא. תשים לב לדברים הבאים:
* כמו שאמר מקס, אל תבוא לפה ללמוד. תלמד לבד מספרים או מהחומרים הרבים שנמצאים באינטרנט.
* יש פה חברים שיעזרו לך אבל אל תתיחס אלינו כאל מורות.
* תעלה רעיונות.
* תנסה להשתתף בשירשורים אפילו אם אתה לא יודע. תחפש תשובה, תלמד את הנושא, תחשוב, תנתח, תתרום.
* שים לב לדיקדוק ולשפה. אם יש לך בעיות איות תכתוב את תגובתך בWORD ותעתיק אותם לשירשור לאחר תיקונים. קשה להתיחס ברצינות להודעות עם הרבה שגיאות כתיב.
* הכי חשוב, תבוא כל יום ראשון למיסה (יש בירה חינם)
סיינט
צריך להוסיף פורום נוסף של "מתחילים", בו אפשר יהיה לדון על מושגים וטכניקות בסיסיות.
דעתי נחה...
לשם הלמידה של השותפים בפורום:
דעתי היא אחת, מתוך הניסיון: להוסיף!
כל הבירות, אותן אני מבשל, מקבלות השבחה של כשות למיכל התסיסה כאשר זו מעטה. מדובר בכ-20-30 גרם ל-באטצ' (20 ליטר)(DH-Dry Hopping). באופן כללי, אני עושה DH במעבר מהפריימרי לסקנדרי.
הוספת כשות מעשירה את טעם וארומה הבירה בטעמי הכשות אותה אני מוסיף, אך לא מוסיפה מרירות רבה. הוספת כשות בתחילת התסיסה מיותרת מאחר ורוב הטעמים והארומות נפלטים החוצה במהלך התסיסה.