Hobgoblin Clone

25 תגובות [לתגובה האחרונה]
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
Hobgoblin Clone
Extra Special/Strong Bitter (English Pale Ale)
Recipe Specs
----------------
Batch Size (L):           25.0
Total Grain (kg):         5.855
Total Hops (g):           96.00
Original Gravity (OG):    1.055  (°P): 13.6
Final Gravity (FG):       1.014  (°P): 3.6
Alcohol by Volume (ABV):  5.40 %
Colour (SRM):             16.7   (EBC): 32.9
Bitterness (IBU):         29.6   (Average)
Brewhouse Efficiency (%): 75
Boil Time (Minutes):      60
Grain Bill
----------------
5.200 kg Pale Ale Malt (88.81%)
0.270 kg Caramunich II (4.61%)
0.220 kg Carapils (Dextrine) (3.76%)
0.165 kg Carafa II malt (2.82%)
Hop Bill
----------------
16.0 g Fuggles Pellet (4.5% Alpha) @ 60 Minutes (First Wort) (0.6 g/L)
16.0 g Styrian Golding Pellet (5% Alpha) @ 60 Minutes (First Wort) (0.6 g/L)
16.0 g Fuggles Pellet (4.5% Alpha) @ 30 Minutes (Boil) (0.6 g/L)
16.0 g Styrian Golding Pellet (5% Alpha) @ 30 Minutes (Boil) (0.6 g/L)
16.0 g Fuggles Pellet (4.5% Alpha) @ 0 Minutes (Boil) (0.6 g/L)
16.0 g Styrian Golding Pellet (5% Alpha) @ 0 Minutes (Boil) (0.6 g/L)
Misc Bill
----------------
7.5 g Irish Moss @ 15 Minutes (Boil)
7.5 g Yeast Nutrient @ 15 Minutes (Boil)
Single step Infusion at 69°C for 60 Minutes.
Fermented at 18°C with Danstar Windsor
Recipe Generated with BrewMate
בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זה CLONE של בירה בשם HOBGOBLIN של מבשלת WYCHWOOD מאנגליה.

בישלתי הבוקר לראושנה. אדווח רשמים במהשך.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יופי נועם, זרקת לנו מתכון. ספר מה איתו....מוצלח? 

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

נראה טוב, תשמור בקבוק

יואב

מקס's picture
Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/05/2011

בירה מעולה! מקווה מאד שתצא דומה למקור ואוכל סוף סוף להכין בעצמי :)

רון_ב - ronstar's picture

Location

עמק זבולון 35
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/06/2010

נראה טוב, אל תשכח שאני תמיד זמין לטעימות Laughing

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מזכיר את המתכון של orfy ...

הבחור , ככה אומרים ב homebrewtalk , יודע מה הוא עושה

 
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נכון. אני מתנצל, המתכון כמובן הוא המתכון של ORFY ולא שלי. 


...אמר רבי אלעזר אמר רבי חנינא: כל האומר דבר בשם אומרו מביא גאולה לעולם.


בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

לא מאמין שזה יצליח Frown

90% מהטעם המיוחד בטח מגיע משמרים מיוחדים. DANSTAR לא יעשה את הטריק.

אבל נקווה ונתפלל לטוב,

סיינט

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

מישהוא יודע לתאר במה שונה Styrian Golding מ Fuggles?


Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

טמבלון!!!!

אחד זה סוג של לתת, השני סוג של שמרים!

סיינט

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

סיינט הקשקשן,

השאלה היא למי שיודע,זאת אומרת לא אליך...


דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

Fuggle זו למעשה משפחת זני כשות ועל משפחה זו נמנים בין השאר American Fuggle, English Fuggle וגם זן מאוחר יותר שפותח מאותה משפחה...Styrian Goldings (ולמרות השם, אין לו קשר למשפחת Goldings). בגלל הקרבה המשפחתית ה-Styrian Goldings הוא בעל מאפיינים דומים מאוד ל-Fuggle ויכול להוות תחליף טוב לו. הבדל אחד משמעותי הוא ש% ה-AA ב-Styrian Goldings גבוה מזה שב-Fuggle וכן נעשה בו שימוש גם לביטרינג בעוד ב-Fuggle בד"כ נעשה שימוש רק בשלבים מאוחרים בבישול וב-Dry Hopping.

ולעניין המתכון - נראה לי שהשימוש בשני סוגי הכשות ביחד נועד להכניס מורכבות וגיוון לפרופיל הכשות תוך שמירה על המאפיינים של ה-Fuggle (משהו כמו שירה של שני זמרים ששרים את אותו קול בניגוד לשירה בשני קולות)

 

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

תודה דגן


Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

שיט!!! טעיתי!!

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רק אני מריח ריח של עור וזיעת סוסים?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בפרק האחרון של בפודקאסט Can you Brew It המשימה של החברים הייתה ליצור קלון של הבירה הנ"ל.

זה המתכון שיצא להם:

 

 

 

Jamils Hobgoblin clone Extra Special/Strong Bitter (English Pale Ale)

 

Recipe Specs

----------------

Batch Size (L):           22.7

Total Grain (kg):         4.770

Total Hops (g):           108.00

Original Gravity (OG):    1.046  (°P): 11.4

Final Gravity (FG):       1.011  (°P): 2.8

Alcohol by Volume (ABV):  4.53 %

Colour (SRM):             14.7   (EBC): 29.0

Bitterness (IBU):         37.7   (Average)

Brewhouse Efficiency (%): 70

Boil Time (Minutes):      60

 

Grain Bill

----------------

4.290 kg Pale Ale Malt (89.94%)

0.360 kg Crystal 80 (7.55%)

0.100 kg Chocolate (2.1%)

0.020 kg Cane Sugar (0.42%)

 

Hop Bill

----------------

14.0 g East Kent Golding Pellet (4.75% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (0.6 g/L)

14.0 g Fuggles Pellet (5% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (0.6 g/L)

16.0 g Cascade Pellet (5.75% Alpha) @ 15 Minutes (Boil) (0.7 g/L)

64.0 g Styrian Golding Pellet (5.25% Alpha) @ 15 Minutes (Boil) (2.8 g/L)

 

Misc Bill

----------------

 

Single step Infusion at 66°C for 60 Minutes.

Fermented at 18°C and raise to 20°C  

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תודה נועם, לא פשוט לכתוב את כל הפרטים משמיעה... למיטב זכרוני הם הגיעו בתוכנית ל-EBC גבוה יותר - משהו בסביבות ה-50-55 לא? (ערכים שגם אני לא הצלחתי להגיע אליהם עם ה-grain bill הזה)

מישהו יודע מה הצבע של הבירה הזאת (במונחי EBC/SRM)?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

דגן,

ג'מיל אומר SRM=15.5 לפי נוסחת Morey.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

שמרים?

סיינט

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

המבשלה לא נתנה פרטים לגבי השמרים. הם משתמשים ב"שמרי הבית".

צוות התוכנית השתמש בשמרי WLP023 מבית White Labs

עוד פרטים: מאש ב67 מעלות למשך שעה.

תסיסה התחילה בטמפ' של 16 מעלות ועלתה לטמפ' של 20 מעלות במשך שלושה ימים.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אוקיי, אז הבעיה היא בשמיעה שלי ולא במתכון.

בעז - שלושת החתולים's picture

Location

קרית ביאליק
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/17/2011

נועם

פרסמת בסוף רשמים מהבישול של המתכון המקורי בשירשור? לא ראיתי אותם כאן

בעז

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

צודק, לא פרסמתי.

עכשיו אני כבר לא זוכר פרטים. אבל כנראה שהבירה לא הייתה להיט אחרת הייתי זוכר.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ראיתי אותם על המדף בחנות ולא יכולתי להתאפק:

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

איזה תוויות מגניבות!

אבל אם הובגובלין זה סוג (טעם) של בירה ולא מבשלה. אז איך קוראים למבשלה? קוראים לה WITCHWOOD ויש לה אתר מגניב!

סיינט