Hobgoblin Clone
זה CLONE של בירה בשם HOBGOBLIN של מבשלת WYCHWOOD מאנגליה.
בישלתי הבוקר לראושנה. אדווח רשמים במהשך.
יופי נועם, זרקת לנו מתכון. ספר מה איתו....מוצלח?
נראה טוב, תשמור בקבוק
בירה מעולה! מקווה מאד שתצא דומה למקור ואוכל סוף סוף להכין בעצמי :)
נראה טוב, אל תשכח שאני תמיד זמין לטעימות
מזכיר את המתכון של orfy ...
הבחור , ככה אומרים ב homebrewtalk , יודע מה הוא עושה
נכון. אני מתנצל, המתכון כמובן הוא המתכון של ORFY ולא שלי.
לא מאמין שזה יצליח
90% מהטעם המיוחד בטח מגיע משמרים מיוחדים. DANSTAR לא יעשה את הטריק.
אבל נקווה ונתפלל לטוב,
סיינט
מישהוא יודע לתאר במה שונה Styrian Golding מ Fuggles?
טמבלון!!!!
אחד זה סוג של לתת, השני סוג של שמרים!
סיינט
סיינט הקשקשן,
השאלה היא למי שיודע,זאת אומרת לא אליך...
Fuggle זו למעשה משפחת זני כשות ועל משפחה זו נמנים בין השאר American Fuggle, English Fuggle וגם זן מאוחר יותר שפותח מאותה משפחה...Styrian Goldings (ולמרות השם, אין לו קשר למשפחת Goldings). בגלל הקרבה המשפחתית ה-Styrian Goldings הוא בעל מאפיינים דומים מאוד ל-Fuggle ויכול להוות תחליף טוב לו. הבדל אחד משמעותי הוא ש% ה-AA ב-Styrian Goldings גבוה מזה שב-Fuggle וכן נעשה בו שימוש גם לביטרינג בעוד ב-Fuggle בד"כ נעשה שימוש רק בשלבים מאוחרים בבישול וב-Dry Hopping.
ולעניין המתכון - נראה לי שהשימוש בשני סוגי הכשות ביחד נועד להכניס מורכבות וגיוון לפרופיל הכשות תוך שמירה על המאפיינים של ה-Fuggle (משהו כמו שירה של שני זמרים ששרים את אותו קול בניגוד לשירה בשני קולות)
בפרק האחרון של בפודקאסט Can you Brew It המשימה של החברים הייתה ליצור קלון של הבירה הנ"ל.
זה המתכון שיצא להם:
Jamils Hobgoblin clone Extra Special/Strong Bitter (English Pale Ale)
Recipe Specs
----------------
Batch Size (L): 22.7
Total Grain (kg): 4.770
Total Hops (g): 108.00
Original Gravity (OG): 1.046 (°P): 11.4
Final Gravity (FG): 1.011 (°P): 2.8
Alcohol by Volume (ABV): 4.53 %
Colour (SRM): 14.7 (EBC): 29.0
Bitterness (IBU): 37.7 (Average)
Brewhouse Efficiency (%): 70
Boil Time (Minutes): 60
Grain Bill
----------------
4.290 kg Pale Ale Malt (89.94%)
0.360 kg Crystal 80 (7.55%)
0.100 kg Chocolate (2.1%)
0.020 kg Cane Sugar (0.42%)
Hop Bill
----------------
14.0 g East Kent Golding Pellet (4.75% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (0.6 g/L)
14.0 g Fuggles Pellet (5% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (0.6 g/L)
16.0 g Cascade Pellet (5.75% Alpha) @ 15 Minutes (Boil) (0.7 g/L)
64.0 g Styrian Golding Pellet (5.25% Alpha) @ 15 Minutes (Boil) (2.8 g/L)
Misc Bill
----------------
Single step Infusion at 66°C for 60 Minutes.
Fermented at 18°C and raise to 20°C
תודה נועם, לא פשוט לכתוב את כל הפרטים משמיעה... למיטב זכרוני הם הגיעו בתוכנית ל-EBC גבוה יותר - משהו בסביבות ה-50-55 לא? (ערכים שגם אני לא הצלחתי להגיע אליהם עם ה-grain bill הזה)
מישהו יודע מה הצבע של הבירה הזאת (במונחי EBC/SRM)?
דגן,
ג'מיל אומר SRM=15.5 לפי נוסחת Morey.
נועם
פרסמת בסוף רשמים מהבישול של המתכון המקורי בשירשור? לא ראיתי אותם כאן
בעז
צודק, לא פרסמתי.
עכשיו אני כבר לא זוכר פרטים. אבל כנראה שהבירה לא הייתה להיט אחרת הייתי זוכר.
ראיתי אותם על המדף בחנות ולא יכולתי להתאפק: