מיכל תסיסה

43 תגובות [לתגובה האחרונה]
מוטי - pepo's picture
Offline

Location

התאנה
צלפון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/26/2011

שבת שלום לכולם

באופן אישי אני לא מתסיס במיכלי פלסטיק , זה זמן רב שאני מחפש פתרון הולם לדמיג'נים הכבדים והלא נוחים

מבדיקה שערכתי הגעתי למסקנה שהמיכלים עם הקונוס אלה המיועדים לבירה יקרים להחריד

מה שכן חשבתי וזו בעצם השאלה שאני מעלה כאן בפורום ... הרי נכון שתחתית קונית עדיפה לניקוז המשקעים אבל ישנה אופציה נוספת

לקחת בעצם מיכל רגיל כדוגמת זה שבתמונה , במקרה מיכל של 100 ליטר עם יציאה נמוכה בתחתית

ובעצם להוסיף לו יציאה נוספת נניח 100 מ"מ מעל זו הקיימת , כך שבעצם מה שיבוצע זה ניקוז המשקע מהברז התחתון

תוך כדי בדיקה מעת לעת בברז העליון עד שיצא משם נוזל ללא משקע ופתרנו את הבעיה

טוב אז בהנחה שיש במקרה הזה מיכל בקוטר של 420 מ"מ בקיבולת 100 ליטר מה לדעתכם אמור להיות המיקום של הברז הנוסף

ובכלל דעה לגבי התססה בצורה זו במיכלי נירוסטה   

Offline

Location

טבנקין
בת ים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/24/2011

    מוטי שלום

    הכל ענין של ניסיון, גובה הברז הגוסף צריך להיות חצי ס''מ מעל המשקע שנאסף בתחתית המיכל 

    לכן אל תמהר לקדוח חור. תעשה כמה בישולים ואז תדע בדיוק היכן לקדוח חור נוסף.

    אשי

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

להוצאת הבירה, מרכז הקדח 3 ס"מ מהבסיס.

לא תוכל לנקז שמרים כי הבסיס שטוח ולא קוני.

אם טוב לפלסטיק יותר טוב לנירוסטה. אחלה מיכל תסיסה בהנחה כמובן שאתה יכול לאטום אותו.

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

את המשקע לא תוכל לנקז מהברז שבתמונה, הוא גבוה מדי.

מיותר לקדוח פתח נוסף, תשתמש בקיים לניקוז הבירה, את משקע השמרים לא תוכל לנקז בלי פתח ותחתית קונית.

 
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

חברים!

   אתם לא הבנתם את פפו ופפו לא יודע למה משתמשים במיכלים קוניים.

 

פפו,

   המיכל הקוני לא נועד לנקז (לנקות) את שמרים כדי שהבירה תהיה צלולה יותר או נקייה יותר. הצורה הקונית של המיכל נועדה לאפשר סלקציה של השמרים שמבשל מנוסה ישתמש לביץ' הבא בהתאם לפלוקולנטיות שלהם או במילים אחרות, בהתאם לשכבה שבה נמצאים.

ניתן ללמוד הרבה על הנושא באינטרנט.

סיינט

מוטי - pepo's picture
Offline

Location

התאנה
צלפון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/26/2011

בכל מקרה הכוונה היא להזרים נוזל נקי לאחר התסיסה ושהשמרים ילכו לאן שמיעדים אותם הצדיקים

אני סה"כ רוצה להפריד בין השמרים לבירה אם אפשר לקרא לה כבר ..

מדובר במיכל Always full בעל מכסה אטימה צף עם אטם מתנפח כמו פנימית של אפניים

מה שבעצם משמש בתעשיית היין ועובד די יפה בכל הקשור להפרדת אוויר חיצוני ומה שבמיכל

וכולל נשם לשיחרור לחצים במכסה  

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מוטי,

גובה שכבת השמרים תלויה (מן הסתם) בנפח הבישול. אם אתה מתכוון לבשל בטצ'ים של חמישים ליטר או יותר, נראה שמפלס השמרים יהיה גבוה מהברז הקיים, אם פחות מזה, נראה לי שהברז הקיים יספיק.

בכל אופן לא תדע עד שתנסה, וחבל לקדוח לפני שאתה בטוח.

אפשרות נוספת היא להנדס איזה "ברך" בצד הפנימי של הקדח הקיים, קח תוכל להזרים בירה החוצה מעל גובה הקדח/הברז הקיים.

 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
מוטי - pepo's picture
Offline

Location

התאנה
צלפון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/26/2011

Laughing כןןןן כבר זממתי על הפטנט הזה הטולרנס של הברך כבר ילקח גם בחשבון grasias

 

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

סיינט, המיכל הקוני נועד למה שאמרת+לנקז את השמרים ולהצליל את הבירה, המיכלים האלו נקראים uni-tanks בגלל שהם יכולים לשמש כמיכל לתסיסה ויישון כאחד.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מי גאון של אמא? מי?

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

היתרון של מיכל עם קונוס הוא שניתן בעזרת פתח הניקוז,

להוציא את כל משקעי השמרים ולהמשיך ליישן את הבירה מבלי חשש לאוטולוזיס.

במידה ותיקח את המיכל בתמונה תמיד ישארו משקעי שמרים.
במקום להוסיף ברז, היתי מוסיף לפנים המיכל, תחתית משופעת שתרותך למיכל ותחתיתה תסתיים בגובה הברז הקיים.

בכך ניתן להפוך את המיכל, למיכל תסיסה קוני עם כל היתרונות שבו.

החיסרון היחידי הוא שמאבדים מנפח המיכל.

דבר נוסף שניתן לעשות זה הוספת ברז בתחתית המיכל ולהשתמש בברז הצידי לניקוז הבירה לבקבוק או מילוי קגים.

 

Theres nothing like a good brew

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

תומר,

   מדובר בפלטה אובלית + ריתוך קשה ויקר במיוחד.

סיינט

 

פפו,

איפה קנית את המיכל? יש בנפח 15 ו 30 ליטר? כמה זה עולה?

תודה,

סיינט

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לחן שמואל יש כאלה מיכלים במחירים אטרקטיביים מאוד.

הריתוך עצמו זה שטויות, הבעיה לחתוך את הפלטה נכון. בעיה קשה מאוד.

לגבי הריתוך, אני מבצע הלחמות נירוסטה בקלות וברמת נקיון גבוה מאוד. על זה אפתח פוסט נפרד.

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אם כבר ריתוכים אז קונוס כמו שצריך מחצי עיגול.

האפקטיביות של תחתית משופעת בניקוז המשקע מוגבלת מאד.

 
מוטי - pepo's picture
Offline

Location

התאנה
צלפון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/26/2011

חברים יקרים .. לידיעתכם ריתוך והלחמה לא אחד הם , ריתוך במקרה דנן הינו בקשת חשמלית בסיכוך ארגון

הלחמה כדוגמת הלחמת כסף שמבצעים במכשירים שונים דוגמת מ"ע קרור או הלחמת בדיל באלקטרוניקה

ע"י חימום והמסת גורם מקשר בין החלקים המחוברים ולא את החלקים עצמם לא מתאים לעבודה בנירוסטה כמובן שלא עומד בתקן למזון 

מיכלים מסוג זה מרותכים ע"י מכונה ומבוצעים מחומר בעובי 0.6 -0.7 לא יכולים לעמוד בריתוך תחתית קונית

בשל עובי החומר ובעיקר בשל כך שעבודות מסוג זה יש לבצע ע"י מ"ע ריתוך יעודית המתאימה מראש לריתוך מיכלים מסוג זה

באופן אוטומטי מה שעושה מפעל המיצר כאלו בסרט נע של מאות י"ח בחודש ולכן מחירם זול יחסית

בדקתי את הנושא ולכן אני עדיין חושב שכדאי להוסיף ברז נוסף מעט למעלה מהפתח הקיים ולנקז משקעים מהתחתון

עד למצב שמהברז העליון יצא נוזל צלול וללא משקעים , כמובן שאת המשקעים בלי קשר נוכל להעביר כלאחר כבוד למשכן חדש

בתסיסה נוספת   

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

פפו, תודה על ההרצאה המעלפת. אתה צריך להתעדכן, יש חדשות בתחום. כבר מזמן הבדיל עם עופרת אסור לשימוש, את העופרת החליף הכסף , התוצאה הלחמה חזקה יותר וללא חומרים רעילים. מערכות מי שתיה מולחמות בבדיל בכל מערכות המים אצל הספונסרית שלנו (ארה"ב).

 

מוטי - pepo's picture
Offline

Location

התאנה
צלפון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/26/2011

אם ההרצאה אכן מעלפת כפי שכתבת הייתה צריך להבחין שכתבתי שהעופרת רעילה . אם אתה חושב שטוב להלחים נירוסטה בעזרת הלחמת כסף

לך על זה , אוליי בדרך תצליח לשכנע תעשיה שלמה שעדיין מתאמצת ומרתכת נירוסטה ע"פ הכללים ולא מלחימה

שזה חזק יותר Yell , ובריא לא פחות , וד"א מערכות מיים המחוברות בהלחמת כסף אז כך הביצוע נעשה כאשר הצנרת מושחלת בקצוות

האחת לשניה כמו שרוול טלסקופי , ההלחמה מתבצעת מבחוץ בהיקף הצינור כאשר לנוזל העובר בצינור אין מגע עם הלחמת הכסף

צא ובדוק הכסף רעיל ולא מומלץ לשימוש , שים לב גם בדרגת ניקיון גבוה הוא נוטה להתחמצן במהרה ומשחיר כמובן שגם במגע עם נוזלי הבישול

שיקבלו בירושה לא מעט ממנו , עכשיו אני מבין מהיכן מגיע כל הטמפרמנט הקוטל מההלחמות Wink לבריאות    

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הלחמות כסף מוגדרות בפירוש כבטוחות למזון.

לתעשית המזון זה  לא מספיק טוב, לנו זה מצויין.

 
דני's picture
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הלחמות כסף אינן בטוחות למגע עם מזון. הלחם בדרך כלל מכיל קדמיום, מתכת רעילה ביותר. להלחמת נירוסטה מומלץ לחם בתקן BAg-7 או BAg-5. הראשון עובד ב-650 מעלות ויותר מתאים. גם הלחמה רכה עם בדיל בתוסף כסף לא חייבת להיות בטוחה למזון. התקן של הבדיל בדרך כלל מאושר לשימוש באירופה הוא עבור שימוש באלקטרוניקה.

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הברז הנוכחי שלך נמצא סמ או יותר מעל התחתית, תשאר עם משקע גדול מאד מתחת לברז.

ובכל מקרה אי אפשר לנקז משקעים מברז צידי, הנוזל יזרום דרך השמרים ותשאר עם 99% מהמשקע אפילו אם הוא גבוה מהברז.

 

לפי חזי מחן שמואל הוא מכיר כאלה שריתכו תחתית קונית למיכל דומה.

 
מוטי - pepo's picture
Offline

Location

התאנה
צלפון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/26/2011

כנראה שלא הבנת אותי נכון

ניקוז יבוצע מברז קיים ברז נוסף יותקן בא נאמר 60 מ"מ מעל , אני מנקז מהברז התחתון שמרים עד למצב שמהברז החדש

אני מקבל נוזל ללא שמרים פתרנו את הבעיה לא

לגבי ההבטחות של חן שמואל תעזוב אותך , אני לא ראיתי עד היום מישהו שהצליח לרתך למיכלים מן הסוג הזה שידרוג שנראה נורמאלי

אפילו המפעל שמייצר אותם ברגע שיש לו פגם ביצור באחד המיכלים המאלץ אותם לבצע תיקון ידני בתפר המיכל נאלך למכור אותם

כסוג ב' בשל עיוות שנגרם בזמן הריתוך הידני  ואני קניתי לא מעט מהם , להזכירך עובי דופן 0.6-0.7 מ"מ דק ביותר  

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

פפו,

  איך אתה מתכוון לקרר את המיכל? זה יהיה במקרר?

יש מצב שיש לך מקום לאכסן אותו בהטעייה של 20 מעלות בערך? אם כן, קל לבנות מתקן ולהוסיף דווקא ברז מלמטה.

סיינט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

רעיון יפה שמקטין את הקיבולת של המיכל

 

אם זה היה תוכנה הייתי אומר שאת החלק התחתון יש להציב ב-20 מעלות הטיה ואת החלק העליון להשאיר ללא הטיה

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זה אפשרי. עם פטיש טוב אפשר לעשות הטיה למטה.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אפשר גם לעשות קונוס פנימי זה מקל על עבודת ההלחמה (ומקטין את קיבולת המיכל)

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עלית פה על משהו.

מספיק להניח קונוס בתוך המיכל ללא הלחמה או חיבור מלבד לפתח בתחתית המיכל.

השמרים והtrub יצללו לתחתית הקונוס וינוקזו מפתח תחתון ,את הבירה לנקז מהצד נמוך ככל האפשר

ללא איבוד נפח , החלק מתחת לקונוס יהיה מלא בנוזל .

קפיש?

 
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בדיוק חשבתי על אותו הדבר.

אפשר לעשות נסיון זול יחסית בתוך דלי לבן.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

אם אני זוכר נכון, דגן כבר ניסה את זה, לא?

יואב

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני לא חושב שדגן ניסה את זה. הוא קיבל לנסיון מיכל פלסטיק קוני שתלוי על 2 אזניים. למיטב זכרוני הוא לא עשה בזה שימוש.

חשבתי על ניסוי כזה:

כאשר המיכל הוא דלי לבן, בדופן יש ברז כרגיל ועוד ברז יותקן בקרקעית הדלי.

את הדלי מעמידים על רגליים (כמו משהו שמיועד לעציצים).

השאלה היא רק ממה לאלתר את הקונוס (שכאמור, אינו מחובר לדלי, הוא רק יושב בתוכו) ?

 

 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

משפך?

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
 
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

טריקי.

   קוטר המשפך שתקנו בחן שמואל לא יתאים לקוטר הדלי + זוית הפתיחה לא בדיוק 60 מעלות.

לא ברור לגמרי מה קורה בנפח שבין המשפך לרצפת הדלי. תהיה שם תסיסה? תהיה זהה לתסיסה למעלה? יכנסו לשם מספיק שמרים.

גם האטימה בדופן התחתונה לא ברורה מאליו.

 

אם אנחנו רוצים שמרים אז אולי כדאי להתמקד בשיטות איכסון וגידול של שמרים. זה החלק החשוב כי בנפחים שאנחנו מבשלים מספיק לנו TOP CROPPING (בניגוד לסילוס של 20000 ליטר שבו הTOP CROPPING בלתי אפשרי).

אם אנחנו רוצים בירה בהירה, אז COLD CRASH או שבוע נוסף. עדיין לא מסכים עם הרעיון שפפו מעלה.

 

סיינט

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יותר זול:

http://www.wine4u.co.il/show-product.asp?product=183

http://www.cs-chemicals.co.il/heb/page_wine.php?instance_id=17&actions=show&id=1320

 

אה, וכמובן שפרננדו צודק. למטרתינו (וגם בבישולים של 100 ו200 ליטר) קצירת שמרים ב TOP CROPPING הרבה יותר יעילה ונוחה.

שעשועי הקונוס הם לשם התרגיל.

 

 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

חשבתי שאנחנו עושים את זה כדי להמנע ממעבר לסקונדרי/מיכל ביקבוק

 
Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הבנתי אותך מצויין גם בפעם הראשונה, אין שום הצדקה ל ברז בגובה 8 סמ מעל הקרקעית ( משהו כמו 8 ליטר dead space )

מה לדעתך גובה המשקע בסיום התסיסה, לדעתי 2 סמ מקסימום.

מה גובה הברז התחתון ? 2 ס"מ פלוס מינוס? איזה משקע אתה מצפה לנקז בגובה כזה

 

גם אם הברז התחתון היה בגובה אפס בצד המיכל לא היית יכול לנקז את המשקע. הנוזל יפלס נתיב דרך המשקע.

 

אכסון בשיפוע כמו שסיינט הציע ישפר את המצב.

 
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

פפו,

   אני מסכים עם רועי לגבי זה. בדרך כלל המשקע הוא לא מטרד ולא מתעסקים איתו. אם תבצע COLD CRASH הוא יהיה כל כל קשה שהתירוש יצא נקי ללא צורך בניקוז השמרים.

סיינט

מוטי - pepo's picture
Offline

Location

התאנה
צלפון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/26/2011

כל המיכלים נכנסים לחדר קירור ע"ג סטנד עם גלגלים חשבתי על הנושא של יצור סטנד שאוכל בעזרתו

לתת הטיה למיכל לפי רצוני עד לסיום התסיסה וניקוז השמרים ואז לישר אותו חזרה יש עם זה מספר בעיות

של יציבות כמובן אל תשכח שמדובר במיכלים גדולים יחסית כאן מאה ליטר וישנם גדולים יותר , של ניצול קיבולת המיכל

ושל התנהגות המכסה הצף שאוטם את המיכל במצב זה

מה שנרא לי אני הולך לבצע ניסוי עם הברזים ואעדכן בהמשך על ההתקדמות , לא ילך עם זה אין לי בעיה

ללכת עד הסוף ולנסות גם להכין קונוס לסיפור הזה

ועל זאת יאמר נחיה ונראה Laughing     

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

פפו,

   כמה שאלות:

* אתה מבשל ביתי -או- יש לך מבשלה? כמה ליטרים אתה מבשל כל ביץ'?

* מאיפה כל הידע במטלורגיה?

* קנית את המיכלים מחן שמואל -או- מקום אחר?

סיינט

 

מוטי - pepo's picture
Offline

Location

התאנה
צלפון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/26/2011

אני כתבתי בפרופיל שלי שיש לי יקב פעיל אצלי במשק אני מבשל מזה כשנה מגרעינים

עד עכשיו 60 ליטר בבישול כרגע אני משדרג סיר של 200 ליטר מצרף תמונות ראשוניות

המיכל מבודד ויקבל מ"ע חימום חשמלית מבוקרת אעדכן בהמשך בעניין השידרוג

את הידע ממתכות החיים לימדו אותי מעצם העיסוק שלי והתחביבים המרובים , אני מרתך בארגון

MIG ןגם TIG ויש לי לא מעט ניסיון וגם בית מלאכה , החייםברמה הפרקטית יכולים ללמד הרבה יותר טוב מכל לימוד עיוני מסתבר 

את המיכלים לא קניתי מחן שמואל אלא מיין לביא יש לי קשרים טובים איתו המיכלים שלו לא זולים כמו של חן שמואל

אבל הם יותר טובים בכל אופן עבור יין , לבירה זה פחות משמעותי 

חן שמואל דיבר איתי על 500 + מע"מ על מיכל של 100 ליטר בסיגנון של מה שמופיע בתמונה די זול

אצל יין לביא משמעותית יותר יקר , מה שכן שוב לקחתי ממנו סוג ב' בעלות של 700 כולל הוא חייב לי מעט כסף חחח...

אז זה סידור טוב

 

 

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

מגניב ביותר!

ברוך הבא!

סיינט

רון_ב - ronstar's picture

Location

עמק זבולון 35
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/06/2010

יפה, יפה, אם כך אז אתה יכול לבנות קונוס מנרוסטה ולרתך/להלחים אותו בתחתית המיכל מבחוץ. לאחר מכן הוצא את תחתית המיכל והוסף ברז בתחתית הקונוס.

כך רק תגדיל את קיבולת המיכל.

בהצלחה

מוטי - pepo's picture
Offline

Location

התאנה
צלפון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/26/2011

לא כל כך פשוט , בדקתי שוב לא ניתן לרתך קונוס למיכל כזה בעובי חומר של 0.7 מ"מ

מבלי שהוא יתעקם מהריתוך כל המיכלים הסטנדרטים והזולים יחסית הם מעובי זה

אם יש למישהו מיכל בעובי של 1.2 מ"מ זה אפשרי ואפשר לשדרג את המיכל

בינתים לי אין ... מנסה להשיג ועד אז אני אשחק עם ברזים Wink

riftin's picture
Offline

Location

מורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני מתסיס במיכל כזה בנפח 300 ליטר (קוטר 63 ס"מ \ גובה 100 ס"מ).

החלק התחתון של היציאה אצלי הוא 3 ס"מ מהתחתית ואין בעיה לנקז את הבירה.

אם הפרופרציות של המיכל שלך זהה למיכל שלי אז לא צריכה להיות לך בעיה.

בעניין הריתוך (או הלחמה או איך שתרצה לקרוא לזה)- איש הנירוסטה שבנה לי את המבשלה אמר שריתוך פח נירוסטה כזה דק הוא לא טרוויאלי.

מכיוון שיש לי מיכל כזה שמשמש גם כ - HLT והייתי צריך מספר ריתוכים אז המיכל הועבר לבעל מקצוע נוסף שידע לרתך נירוסטה דקה.

תודיע לי אם אתה צריך מידע על בעל מקצוע שמרתך פח נירוסטה.

טיפים נוספים שנכונים למיכל "תמיד מלא" (כאיש יין סביר שאתה מודע לטיפים האלה):

1. אם הפנימית המתנפחת שמחזיקה את המכסה מתרוקנת במקרה - המכסה צונח לתוך המיכל

   ולכן מומלץ לקשור אותו בדרך כל שהיא.

2. הסיבה העיקרית שהפנימית מתרוקנת מאויר היא שצינורית האויר ממשאבת הניפוח מתנתקת לפעמים - ודא שהיא מחוזקת עם בנד.

3. האיר לוקר שמגיע עם המיכל בעיני הוא בעייתי - אני עובד על פתרון.

בהצלחה

 
מוטי - pepo's picture
Offline

Location

התאנה
צלפון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/26/2011

אני מחזיק כמה נפחים ממיכלים אלו עד 600 ליטר

בכל אופן אני מודע לעניין המכסה והאטם המתנפח סה"כ אין לי בעיות קשות עם זה

לגבי ריתוכים כמובן כל עוד מדובר בחיבור ניפל או אביזר קטן אין בעיה לרתך

הבעיה מתעוררת כאשר למשל תרצה לחבר קונוס בתחתית המיכל ולאחר שתוסר התחתית הישרה

ויחובר הקונוס המיכל לא יעמוד בעומס הטרמי של הריתוך ויראה די מצ'וקמק מעצם הדפורמציה שתיתקבל

אני גם בדעה שניתן להיסתדר אתם כמות שהם מקסימום להוסיף עוד ברז מעל

מה שכן אני מכין להם סטנדים על גלגלים לשינוע נח ולאלו של הבירה גבוהים במיוחד לצרכי ניקוז משקעים

דבר נוסף: הנשם איתו מגיעים המיכלים די עלוב עדיף להחליף אותו באטם סיליקון כמו של חבית יין

לקדוח בו קדח ולהכניס נשם רגיל עם מים , הנשם המקורי סוחב ים של ברחשים ומספק להם מקום מיסתור

טוב בחלל הפנימי שלו , מקור טוב לצרות בהמשך