Cold Crash באמצע התסיסה

3 תגובות [לתגובה האחרונה]
עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אוקיי, הסיפור הוא כזה.

יש לי מקרר שבו מתבצעת תסיסה ל 2 בצ'ים שונים. 

מכיוון שמדובר ב2 בירות שונות התפשרתי מ2 הצדדים והטמפרטורה מכוונת ל 19 מעלות (במקום 22 לחיטה ו 17 לבלגית)

אבל 2 הבירות לא בושלו באותו זמן ובירת החיטה מתקרבת לביקבוק. אני נוהג להוריד את הטמ' ל 4 מעלות ליום-יומיים לפני הביקבוק (cold crash) כדי להצליל את הבירה כמה שניתן. אבל בד"כ יש לי בץ' אחד במקרר או 2 בצ'ים שסיימו תסיסה.

הבלגית נמצאת במקרר יום אחד.

מה לעשות?

 

עודד
Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אל תקרר את הבלגית.

או שתוציא את הבלגית לטמפ החדר או לוותר על ה COLD CRASH

הייתי הולך על האופציה השנייה, חיטה בכל זאת.

 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לחיטה לא צריך קולד קראש.

ושלא תעשה כלום עם הבירה הזאת ללא התייעצות עם הצוות!

בטח שלא תעשה קולדקראש לבלגית כי תגמור אותה. השמרים ישקעו והתסיסה תפסק מוקדם מידי.

Offline

Location

פתח תקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/11/2011

אני קורא עכשיו את Brewing classic styles של JZ ושל Palmer. הטענה שלהם היא שלמרות כל ההמלצות, כדאי להתסיס בירת חיטה ב 17 מעלות, ואז מקבלים איזון בין ניחוחות הבננה והציפורן שמתקבלים מהשמרים.

אם היה לי מקרר, הייתי מנסה...