אני רוצה לעשות מתכון לבירה בהירה, קלה,יבשה ומרעננת שתהיה בהירה ועדינה יותר מפייל אייל, עם פרופיל לתת שמזכיר ללאגר פילסנר אבל עם אופי יותר "איילי" מכושת ופירותי (אך עדיין יחסית עדין ביחס לאייל). מהאינרנט למדתי שיש דבר כזה וקוראים לזה Kolsch, אם כי מכיוון שמעולם לא שתיתי בירה מהסגנון הזה נראה לי רעיון רע לנסות לבשל סגנון שמעולם לא טעמתי ולכן אנסה לעשות משהו קצת יותר custom made מרכיבים שיש לי נסיון איתם ואני מכיר את טעמיהם היטב. אני מניח שהדבר הזה עונה להגדרה המאוד כללית של Blonde Ale, מה שזה לא אומר.
הרעיון הכללי הוא כזה (מאש חלקי):
לתת (הכל וויירמן): 2 ק"ג פילסנר, 0.5 ק"ג מינכן סוג 1, 350 גרם לתת חיטה, 250 גרם קארא-פילס (שבכל זאת יהיה קצת גוף), 150 גרם קארא-הל או קארא-רד.
מאש בטמפרטורה נמוכה: 66 מעלות.
כשות (מסוג שעוד לא בחרתי):
6AAU ל45 דקות, 20 גרם כשות ל10 דקות, 10 גרם כשות ל2 דקות.
שמרים: US-05.
המועמדים העיקרים הם (60 גרם מכל אחד, בכל אופן): קסקייד, ונגארד, סטרלינג או הלרטאו. אפשרות נוספת היא לעשות מיקס של שני סוגים 30 גרם מכל סוג אבל אני לא יודע אם זה רעיון טוב.
בגלל שהבירה עצמה צפויה להיות בעלת טעמים מאוד עדינים, אני מפחד שקסקייד ישתלט (למרות שאני חושב שהטעם שלו מאוד מתאים והוא החבר הכי טוב של US-05). לכן האם כדאי "לדלל" אותו עם הלרטאו או משהו דומה? או שבכלל כדאי להשתמש רק בכשות noble?
בקיצור, מה אתם אומרים? 100% קסקייד? 100% ונגארד? 100% סטרלינג? 50% קסקייד + 50% הלרטאו? אופציה אחרת שאפילו לא חשבתי עליה?
חשוב לי לציין שלא איכפת לי לענות על הגדרה של קטגוריה מסוימת. אני רוצה אייל קל, עדין כמו פילסנר אבל עשיר בטעמי פירותיות איילית עדינה וטעמי כשות מעניינים.
לעונים נכונה יוגרלו פרסים. או שלא. בכל אופן תודה מראש על הייעוץ.