בחירת סוג הכשות המתאים לblonde ale

14 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 03/23/2011

אני רוצה לעשות מתכון לבירה בהירה, קלה,יבשה ומרעננת שתהיה בהירה ועדינה יותר מפייל אייל, עם פרופיל לתת שמזכיר ללאגר פילסנר אבל עם אופי יותר "איילי" מכושת ופירותי (אך עדיין יחסית עדין ביחס לאייל). מהאינרנט למדתי שיש דבר כזה וקוראים לזה Kolsch, אם כי מכיוון שמעולם לא שתיתי בירה מהסגנון הזה נראה לי רעיון רע לנסות לבשל סגנון שמעולם לא טעמתי ולכן אנסה לעשות משהו קצת יותר custom made מרכיבים שיש לי נסיון איתם ואני מכיר את טעמיהם היטב. אני מניח שהדבר הזה עונה להגדרה המאוד כללית של Blonde Ale, מה שזה לא אומר.

הרעיון הכללי הוא כזה (מאש חלקי):

לתת (הכל וויירמן): 2 ק"ג פילסנר, 0.5 ק"ג מינכן סוג 1, 350 גרם לתת חיטה, 250 גרם קארא-פילס (שבכל זאת יהיה קצת גוף), 150 גרם קארא-הל או קארא-רד.

מאש בטמפרטורה נמוכה: 66 מעלות.

כשות (מסוג שעוד לא בחרתי):

6AAU ל45 דקות, 20 גרם כשות ל10 דקות, 10 גרם כשות ל2 דקות.

שמרים: US-05.

המועמדים העיקרים הם (60 גרם מכל אחד, בכל אופן): קסקייד, ונגארד, סטרלינג או הלרטאו. אפשרות נוספת היא לעשות מיקס של שני סוגים 30 גרם מכל סוג אבל אני לא יודע אם זה רעיון טוב.

בגלל שהבירה עצמה צפויה להיות בעלת טעמים מאוד עדינים, אני מפחד שקסקייד ישתלט (למרות שאני חושב שהטעם שלו מאוד מתאים והוא החבר הכי טוב של US-05). לכן האם כדאי "לדלל" אותו עם הלרטאו או משהו דומה? או שבכלל כדאי להשתמש רק בכשות noble?

בקיצור, מה אתם אומרים? 100% קסקייד? 100% ונגארד? 100% סטרלינג? 50% קסקייד + 50% הלרטאו? אופציה אחרת שאפילו לא חשבתי עליה?

חשוב לי לציין שלא איכפת לי לענות על הגדרה של קטגוריה מסוימת. אני רוצה אייל קל, עדין כמו פילסנר אבל עשיר בטעמי פירותיות איילית עדינה וטעמי כשות מעניינים.

לעונים נכונה יוגרלו פרסים. או שלא. בכל אופן תודה מראש על הייעוץ.

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 03/23/2011

אוי שכחתי, תוסיפו לכל זה 1 ק"ג של munton's extra light DME.

חוץ מזה הIBU צריך להיות באזור ה30.

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

לא הבנתי, אתה רוצה לשים 180 גרם כשות? מה זה 60 גרם מכל סוג? זה המון.

לפי דעתי זה תלוי באיזו בירה אתה רוצה להכין, אם אתה רוצה קולש אז לך על כשות גרמנית, אם אתה רוצה משהו יותר כללי לך לפי הטעם שלך, טטנגר, הלרטאו, ופרלה למשל יתנו פחות או יותר אותם טעמים, וקסקייד או גולדינגס טעמים אחרים.

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 03/23/2011

אוי לא, התכוונתי ל2 מנות של 30 גרם. סה"כ 60.

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

לבלונד שלי התשמשתי בכשות סטריאן גולדינגס ובשמרי S-33,

רמת מרירות בסביבות 15 IBU

מקווה שזה עוזר

Theres nothing like a good brew

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

קולש היא ממש לא בלונד אייל, מציע שתסתכל בהגדרות ה-BJCP. כמו כן ללא שמרים מיוחדים לקולש לא תוכל לבשל את הבירה הזו (הם מה שעושים את ההבדל), אם אתה ממש רוצה אולי לרועי נשארו כאלה.

לגבי הלתת, תוותר על הקארא רד לחלוטין. לגבי הכשות זה תלוי בכיוון שאתה רוצה לקחת את הבירה- משהו בסגנון דובל (בלגי), משהו בסגנון גולדן פרייד של פולרס (אנגלי), בכל מקרה אני לא הייתי מכניס קסקייד...

יואב

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אין לי כרגע.

 
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני מסכים עם יואב לגבי הקארא-הל או קארא-רד. לא ממש צריך.

אני חושב גם שאם יש במתכון ק"ג של DME, אתה לא צריך גם את ה קארא-פילס.

אני הייתי הולך על כשות גרמני כלשהו. 

אם אתה רוצה משהו שהוא לכיוון לאגר, אתה יכול לנסות להתסיס עם שמרי אייל בטמפ' נמוכה יחסית. 13-15 מעלות.


בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

ולגבי השמרים, כמובן שאופי הבירה שאתה רוצה תשפיע על הבחירה. US05 נותנים פרופיל די נקי, מסכים עם נועם לגבי משטר טמפרטורת התסיסה.

יואב

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 03/23/2011

חברים תודה רבה על העצות והתגובות אבל לא שאלתי לגבי טמפרטורת התסיסה ולא לגבי סוג השמרים. בסה"כ שאלתי מה אתם חושבים: האם 60 גרם של קסקייד בשביל אייל עדין שכזה יהיה גס מדי והאם מיקס של 30 גרם קסקייד + 30 גרם של כשות noble עדינה יותר ירכך את האופי האגרסיבי יחסית של הקסקייד וישתלב באופן כללי. בקיצור: האם קסקייד+הלרטאו=great success?

בכל אופן, תודה על ההתייחסות.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שאני אבין, אתה יותר עומר או יותר גל?

קוואזימודו's picture

Location

פתח תיקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/20/2010

בישלתי כמה פעמים מתכון דומה מאוד. תמיד במיקס של שני סוגי כשות. שני צמדים מומלצים הם הרלטאו ופוגל. או סטירינג וסאאז. שני הצמדים לטעמי עדינים ומחמאים לבלונד, ובשני הצמדים כל סוג משלים את השני
מקווה שעזרתי

מבשלת קוואזימודו - בירה פתח תיקוואית משובחת

Location

Ariel
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/23/2011

עשינו נסיון עם "פילסנר אייל", כאשר ניסינו להגיע לBohemian Pilsner הצ'כי שכמובן מתאפיין בשימוש בSaaz.
אז הלכנו על 100% סאז.

כרגע לא מול המתכונים, אבל לדעתנו תרומה ניכרת שהייתה חשובה היא Dry Hopping שנותנת את הניחוחות הירוקים של הסאז.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

במפגש טעימות בירות SMASH בפברואר, טעמנו בירה שבושלה עם 100% כשות סאאז.

האסוציאציה של כמה וכמה מהטועמים היו "קרלסברג!".

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

Ariel
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/23/2011

שמעתי על קרלסברג...

קשה לי למצוא דמיון, אבל אני אטעם שוב, מעניין מה שאתה אומר.