שלום לכולם,
בשעה טובה עברתי לבישול AG וביום שישי האחרון בישלתי את ה- IPA הראשון שלי.
בנתי מאש טאן מצידנית ומניפולד מנחושת וצ'ילר טבול.
כדי לחסוך במים קניתי משאבה כדי לסרקל את המים עבור הקירור.
מלאתי צידנית עם מים ושמתי קרח כדי להוריד את הטמפרטורה.
הכל עבד יפה מאוד אד שהמים בצידנית התחילו להתחמם, כל הקרח נמס ונאלצתי להחליף את המים בצידנית תוך כדי תנועה.
כבר שנים לא עשיתי חישובי טרמודינמיקה בהסעת חום אבל ברור שצריך יותר קרח או נוזל קירור אחר שהוא לא מים.
למישהו יש רעיון?
עכשיו, לפני שהמהנדסים פה נופלים עלי ושולחים אותי לבצע חישובים של כמה מים/טמפרטורה צריך כדי לקרר 22 ליטר תירוש, שתדעו שאני יכול לבצע את זה רק שאני מעדיף להשתמש בנוזל אחר לקירור - יעיל יותר ממים ועל זו השאלה.
תודה מראש
תומר