קירור עם צ'ילר טבול ומשאבה

19 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

Ben Gurion 99
Azor
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/20/2011

שלום לכולם,

בשעה טובה עברתי לבישול AG וביום שישי האחרון בישלתי את ה- IPA הראשון שלי.

בנתי מאש טאן מצידנית ומניפולד מנחושת וצ'ילר טבול.

כדי לחסוך במים קניתי משאבה כדי לסרקל את המים עבור הקירור.

מלאתי צידנית עם מים ושמתי קרח כדי להוריד את הטמפרטורה.

הכל עבד יפה מאוד אד שהמים בצידנית התחילו להתחמם, כל הקרח נמס ונאלצתי להחליף את המים בצידנית תוך כדי תנועה.

כבר שנים לא עשיתי חישובי טרמודינמיקה בהסעת חום אבל ברור שצריך יותר קרח או נוזל קירור אחר שהוא לא מים.

למישהו יש רעיון?

עכשיו, לפני שהמהנדסים פה נופלים עלי ושולחים אותי לבצע חישובים של כמה מים/טמפרטורה צריך כדי לקרר 22 ליטר תירוש, שתדעו שאני יכול לבצע את זה רק שאני מעדיף להשתמש בנוזל אחר לקירור - יעיל יותר ממים ועל זו השאלה.

 

תודה מראש

תומר

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זו פוונקציה של כמות הקרח שאתה משתמש ולא סוג הנוזל שתזרים בצ'ילר.

כדי להשתמש בפחות קרח , תגיע ל 70 מעלות בלי לסרקל, תשתמש במים החמים מהצ'ילר לניקוי הציוד.

 
מקס's picture
Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/05/2011

אופציה נוספת היא לעשות סירקולציה (וירפול) של התירוש בתוך הסיר ע"י משאבה נוספת תוך כדי קירור.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אתה באמת רוצה לסחרר גליקול דרך התירוש שלך?

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

Ben Gurion 99
Azor
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/20/2011

חברים תודה על התשובות.

נועם, למה לא? הולא לא בא איתו במגע.

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אתה בטוח ב 100%  שלא יטפטף לתוך התירוש? כנ"ל לגבי מי מלח שבנוסף יזיקו לנחושת.

כמו שאמרתי זה לא יקטין את כמות הקרח שתצטרך.

 

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

אמוניה גם טוב, מקסימום לבירה יהיה ריח של שתן :)

יואב

אילן - BeerBeer's picture

Location

צורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/23/2010

חשבת להוסיף למערכת מאוורר?

במערכת הקירור של המכונית המים (למעשה נוזל הקירור) זורמים במעגל סגור
ויש שימוש במאוורר כדי לצנן אותם

אפשר להעביר את הצינור מול מאוורר אחרי הסיר ולפני שהוא חוזר לצידנית
משהו כזה:
http://www.erlendaakre.com/homemade-airconditioner.html

קוואזימודו's picture

Location

פתח תיקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/20/2010

טוב. זה מגניב.

מבשלת קוואזימודו - בירה פתח תיקוואית משובחת

עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

+1

עודד
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 08/30/2010

מגניב? כן.

עובד? לא כל כך Cool

רפאל

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

חברים,

   חברינו לא יתלונן על קצב הקירור או על היעילות שלו. הוא מתלונן על כך שהמערכת שלו מגיע לשיווי משקל בטמפרטורה גבוהה מדי ומהנקודה הזאת הוא יכול לסרקל מיים יום ולילה ושום דבר לא יקרה (חוץ מאשר הקירור הטבעי בקונבקציה לסביבה).

 

תומר,

  לא דרוש שום ידע בתרמודינמיקה. מדובר בממוצע משוכלל פשוט בהנחה שאתה מזניח 2 תופעות (חום לטנטי במעבר ממוצק למים ואיבוד חום לסביבה). התופעות האלו לא זניחות אך לצרכים שלך בכיף אתה יכול להזניח. מותר לך להניח מקדם CP קבוע עבור המים (כמות החום הנדרשת להעלאת/הורדת ליטר מים במעלה אחת בלחץ קבוע)

חשוב ביותר שתדע (אולי זה ברור אבל פגשתי אנשים שהתווכחו איתי על כך) שקרח שיוצא מהפריזר הוא לא ב0 מעלות אלה בטמפרטורת הפריזר (כל עוד הוא שכב מספיק זמן).

מכאן שהטמפרטורה הסופית (שיווי משקל) הינה:

Tf = (mH20*TH20+ mIce*TIce + mWort*TWort) / (mH20+TH20+TWort) ssss

(שי המנכ"ל, זה גם חוק שימור האנרגיה - הוא בכל מקום!)

M זה מסה (משקל) ו T הוא הטמפרטורה ההתחלתית. מותר לך בקירוב טוב להחליף מסה ונפח (ליטרים)

כמובן שזה לא מבטיח קירור מהיר. כאן נכנסים שיקולים של יעילות ושל הנדסה, אבל זה שירשור אחר...

סיינט

 

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

[J/Kg]

333600

 

בחישוב שלך הזנחת את אנרגית המסת הקרח

להלן חישוב נכון בהזנחת איבודי חום:

 

 

E=

אנרגית המסת קרח

[J*Kg/C]

2100

Cp=

קרח

[J*Kg/C]

4200

Cp=

מים/תירוש

[Kg]

25

M=

מים תירוש

[Kg]

15.5

M2=

קרח

[C]

0

T=

קרח סופי

[C]

-6

T0=

קרח התחלתית

[C]

100

T1=

טמ"פ התחלתי תירוש

[C]

20

T2=

טמ"פ מי קירור

[C]

30

T3=

טמ"פ סופי תירוש

       
       

[J]

7350000

Q=M*Cp*dT

אנרגית התירוש

       

[J]

195300

Q=M2*Cp*(T-T0)

חום הבאת קרח ל-0 מעלות

[J]

5170800

Q=E*M2

חום המסת קרח

       

[C]

48.894286

T=T1-(E+Q)/(M*Cp)

טמ"פ תירוש לאחר המסת הקרח

       

[C]

30.181658

T1*M1+T2*M2/(M1+M2)

טמ"פ תירוש סופית לאחר חימום מי הקרח שהופשרו

       
 

[Kg]

16.45330368

כמות קרח

 

Theres nothing like a good brew

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

נכין. זה מה שקראתי חום לטנטי.

הוא לא ממש זניח אבל לצרכים של תומר ניתן לשכוח אותו לרגע ולפשט את המשוואות למינימום הדרוש.

בכל אופן, לא הייתי הולך על הרעיון הזה בכלל כי הוא חוסף מעט מיים ומבזבז חשמל וחצי מהפריזר. במיוחד כאשר הקדושים מלמדים אותנו שמסוגלים לקרר באמצעות אוויר (בלי טיפת מים), בפחות זמן ובלי להסתבך.

אבל זה כבר שירשור אחר...

סיינט

 

Location

Ben Gurion 99
Azor
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/20/2011

חברים תודה לכולכם

מזמן לא נהנתי כל כך (חוץ מבבישול בירה עצמו)

החישובים יפים אך אני חושב שבאמת בהסתכלות נוספת לא מדובר בהרבה מים ואני יכול להשקות עם זה את הגינה.

מה שכן זה יכול לזרז את קירור התירוש.

בכל מקרה אם נחזור לבישול עצמו

כשאתמקצע קצת - מבטחי להזמין לטעימות.

 

תומר

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

יש טעות TIPO במכנה. שימו לב שהכל אמור להיות מסות, לא טמפרטורות.

 

Tf = (mH20*TH20+ mIce*TIce + mWort*TWort) / (mH20+mH20+mWort) updated

 

סיינט

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

בכדי לקרר 20 ליטר בירה ב-100 מעלות ל-30 מעלות אתה זקוק בערך ל-15 קג קרח.

עדיף להקפיא כ-8 בקבוקי ליטר וחצי וזה משום שלרח בגושים גדולים לוקח יותר זמן להפשיר

והיעילות שלהם גדולה,

לא חייבים לשים את המים הקרים בצידנית, אפשר גם בפח פלזטיק גדול כי בכל מקרה התהליך אמור לקחת כ-20 דקות.

יש לזכור כי זרימת המים החמים חזרה למיכל הקרח תיעשה דרך דוש כך המים יתפזרו ויתקררו מהר יותר.

מקווה שזה עוזר.

אפשר גם להזרים מי ברז דרך סליל קירור במי קרח ואז דרך סליל נוסף שבבירה ואין את הבעיה הזו כי אתה מקרר מי ברז מ-25 מעלות ל-10 מעלות ואז מכניס לבירה הרותחת ומוציא החוצה

Theres nothing like a good brew

תאריך הצטרפות לפורום: 02/13/2011

מסכים עם דניאל פה.. אני לא רואה את הטעם להכנס לחישובים אלא פשוט להקפיא כמות נדרשת של בקבוקי ליטר וחצי ולתת להם לקרר את מי הברז שמיכל פלסטיק ..

 

כי אין כמו בבית

מוטי - pepo's picture
Offline

Location

התאנה
צלפון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/26/2011

חברים יקרים !

הניתוח הצליח אך החולה מת

במה עסקינן בבישול בירה או בתורת הקוואנטים , שמא אבדה לכם הדרך

או שזמן פנוי רב בידכם , אם כך לכו לבשל

תומר אם אתה רוצה להיות אפקטיבי אני בטוח שעם תיכנון נכון של משטרי ההשקיה של עציצי ואדניות הבית

תוכל לעשות שימוש מושכל במיים החמימים של הצילר הצמחים לא יתנגדו , עדיין מדובר בכמות של לא יותר מ 50 ליטר מים ,

 בסופו של דבר ברמת ההשקעה העלות וכילוי אנרגיות חלופיות אחרות הפטנט הישן ישמש פיתרון הולם ,

אני מניח שאתה לא מבשל 3 בישולים בכל יום ?

אם כן עדכן אותי שנבא לשתות .

בבורסה קוראים לזה להריץ מניה, או נושא בפורום   

 

 

 

Location

Ben Gurion 99
Azor
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/20/2011

אני איתך

פרשתי כרגע מנסיון לשפר את מערכת הקירור.