חלב מרוכז ("סגושונקה") כתחליף ללקטוז?

10 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

Ariel
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/23/2011

אהלן,

חפצה נפשי לבשל Sweet Stout כאשר המרכיב החשוב בסגנון הזה הוא הלקטוז.

אבל נראה שיותר קל להשיג בארץ פיל מאשר לקטוז.

 

אז נזכרתי בטעם ילדות רוסי ישן - חלב מרוכז או "סגושונקה"

מדובר ברכז חלב שבא בצורת פחית שימורים עם כמות נכבדת של סוכר ששומרת אותו לחיי מדף של כשנה.

 

מישהו ניסה?

מה דעתכם?

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 03/04/2010

אין לי מושג לגבי "חלב מרוכז"

אבל בערך כל חובב ציון שני (וגם אני נכנס פנימה בקטגוריה הזאת) רצה לבשל מתישהו sweet stout ונתקל במחסום ביבוא לקטוז.

 

לפי מה שאני זוכר מנושאי עבר אפשר לקנות באיזה כמות של 100/500 קילו או משו.

לא הצליחו להתארגן עוד כל חובבי ציון לקניה מאורגנת אחת? זה אפשרי בכלל?

Location

Ariel
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/23/2011

כן, סיפור מוכר.

הבעיה שעל 100 קילו אתה צריך 100-150 איש....

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לי יש לקטוז וניסיתי וחבל על הזמן. סתם שטות. 

Location

Ariel
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/23/2011

אומנם לא יצא לי להריח או לטעום את החומר, אבל לפי הנחתי לא מדובר בחומר תבלין מרוכז במיוחד.

ככה שחייב להסכים שהכמות שמוסיפים מעוררת גיחוך.

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

חלב מרוכז אינו תחליף ללקטוז. לקטוז הוא סוכר שמקורו בחלב ואילו חלב מרוכזמכיל את כל מרכיבי החלב הנוספים שיפגעו בבירה (שומנים וחלבון חלב)

יואב

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

לוקחים פחית של חלב מרוכז ומכניסים לסיר מים רותחים במשך 2.5 שעות (יש להוסיף מיים מפעם לפעם בגלל האידוי).

לאחר מכן, מוצאים את הפחית ונותנים לה להתקרר (לא לפתוח כשהיא חמה כי זה מסוכן מאוד)

כשקר, פותחים, מעבירים לכלי ומוסיפים כמה טיפות תמצית וניל.

==> תוצאה: אחלה ריבת חלב. בתאבון!!

נ.ב.1: ככה הייתי מבשל לי ריבת חלב לפני 20 שנה (כשלא יבואו ארצה).

נ.ב.2: בירה עם חלב מרוכז היא חלבית ומכאן שלא מתאימה לסטייקים. בקדתם חלב סויה מרוכז?

סיינט

Location

Ariel
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/23/2011

במעדניות הרוסית, ליד הפחית הכחולה של החלב המרוכז, תמצא פחית בצבע חום בהיר - ריבת חלב.
חסכתי לך עבודה!

אגב מי שלא מכיר - מאוד ממולץ להוסיף לקפה!

 

במחשבה שניה, אחי רגיש ללקטוז, אז אני אלך על הסויה.

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

איציק,

   לא חסכת לי שום עבודה. רק הוכחת שאתה לא קורא עד הסוף :-)

שיב לב ל נ.ב. 1

סיינט

Location

Ariel
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/23/2011

האמת ששמתי לב בקריאה שניה, אבל כבר הייתה תגובה נאה.

קדוש יקר, מזמן לא ראיתי אותך בצ'אט בפייסבוק. אין זמן לענייני זוטות מעין אלו?

קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

אפשר לקנות כל סוכר כאבקה ממקומות שמוכרים חומרים למעבדות

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!