שלום לבשלני הבירה בפורום,
זה מה שעשיתי מחבית בירה למיכל תסיסה
1. הורדתי את החיבורשל הכניסה והיציאה של הבירה
2. התאמתי את גודל הפתח לפי המיכסה של הסיר לחץ וכך נוצר לי מיכל תסיסה
3. על אותו עיקרון אפשר להפוך חבית כזו לחבית קורנליוס
שלום לבשלני הבירה בפורום,
זה מה שעשיתי מחבית בירה למיכל תסיסה
1. הורדתי את החיבורשל הכניסה והיציאה של הבירה
2. התאמתי את גודל הפתח לפי המיכסה של הסיר לחץ וכך נוצר לי מיכל תסיסה
3. על אותו עיקרון אפשר להפוך חבית כזו לחבית קורנליוס
מעניין. מציע שתוסיף ברז תחתי...
תספר איך הלכה התסיסה אחרי שתבשל
רעיון מצויין. 50 ליטר?
בעיה קטנה שתהיה לך ותצטרך לפתור אותה .
החיתוך של הראש לא שלם ולכן כאשר תגיע למצב שתצטרך לנקות את הסיר תמיד ישארו לך מים בתוך החבית כי
החלק העליון לא ייתן להם לצאת החוצה .
מה שאני עשיתי ואני ממליץ לך זה לקדוח בתחתית הסיר חור של 1/2 צול לריקון המים .
ג'י ג'י שלום
החלק העליון בנוי כמו חצי כדור לכן כשנהפוך את החבית אחרי הרחיצה יצאו כל הנוזלים,
בכל מיקרה אני עושה קדח נוסף בתחתית דופן החבית של חצי צול.
לתחתית יש מעין קונוס קטן שם ישארו המשקעים.
יפה מאד.
שימושי לתסיסה ועוד יותר שימושי לבישול.
לשימוש לתסיסה אין שום צורך לנסר את ראש המיכל, מספיק לפרק את הפוסט המרכזי שבתוך החבית ולהלביש אטם גומי מבחוץ (כפי שרועי עשה)
לא הייתי מנסה ל"ייצר" חבית קורניליוס. נשמע לי כמו הרפתקה מסוקנת.
אשי, עבודה יפה מאוד, אחלה רעיון.
אגב, תוסיף גוף חימום, ויש לך גם אחלה סיר לבישול.
לדעתי להשתמש בחבית כמיכל תסיסה זה מיותר לגמרי. בטח כאשר מחיר מיכל תסיסה מעולה (פחמ"ס) עולה 60 ש"ח. ביחס לעבודה הרבה ולקושי הרב בהסגת אטימות נראה לי שהיחס בין העלות לתועלת הוא מוגזם. גם בצד הפרקטי אני רואה חסרונות רבים, בינהם ניתן לציין את המשקל הרב יחסים לפחמ"ס ועוד. אני לא רואה דרך בטוחה לפתוח את מיכל התסיסה וסגירה חזרה ללא חשש לזיהום הבירה.
מה שכן מעניין זה איך הברקת את הנירוסטה?
עמנואל,
שאלה לגבי פחמס-
גם אני מתסיס בפחמס 30 ליטר. יופי של מיכל. אבל,
אחרי ניקוי וקרצוף (אני משתמש באבקת כלים המיועדת למדיח כלים) אני עדיין מזהה "אבנית" על דופן המיכל. האם נתקלת בתופעה זו?
ושאלה נוספת:
ידוע כי החסרון של פלסטיק לעומת זכוכית בשימוש כמיכל תסיסה היא השריטות הזעירות על הדופן שעלולות לשמש מקום גידול לבקטריות. מהו הזמן המקסימלי לדעתך לשימושים חוזרים בחבית פחמס מסויימת?
נועם,
אני משתמש במיכל פלסטיק גם, לא פחמ"ס.
אני לא מקרצף ולא משתמש בחומרי ניקוי אגרסיביים, מה גם שאבקה למדיח רגילה היא ממש לא בריאה, וזה על מנת למנוע שריטות.
אני משתמש במטלית עדינה - קונים בסופר- קצת נוזל כלים ומיים, רצוי חמים, וזהוא. חשוב כמובן לנקות מיד לאחר שימוש.
לפני הניקוי אני תמיד מפרק ברז מהמיכל ומנקה גם אותו רק במים ומאחסן גם מפורק.
אבנית בדופן המיכל לא צריכה להפריע אבל שימוש בקצת חומץ הכי פשות יסדר גם את זה.
אגב, אותו חומץ יכול לשמש כחומר ניקוי מצויין.
לגבי השריטות - ברגע שהתחלת עם הקירצופים יצרת המון שריטות מיקרוסקופיות ששם מצטבר ליכלוך שהוא חומר אורגני ומהווה מצא לחיידקים ובקטריות ואת זה כבר חייבים לקרצף
מה שנקרא - קירצוף גורר קירצוף
למנוע את זה פשוט - לא לקרצף מלכתחילה
אשי, עבודה יפה. נירוסטה זה תמיד טוב וגם לתסיסה - חוטוי במים רותחים וזהוא.
אלון
בעשרה שקלים למיכל יורו 25 אפשר להחליף מיכל תסיסה כל 5-6 בישולים
לא כל אחד יכול לקנות במקום שאתה (אני) קונה בלי לבזבז זמן רב ודלק
נועם,
פחמס לא מקרצפים. ה"אבנית" שאתה רואה בצורת אבקה לבנה זה פלסטיק, התפוררות הדופן בגלל הקירצוף.
אני מידי 2-3 התססות מכניס אקונומיקה עם מים ונותן לעסק לעמוד יום יומים ואח"כ שוטף טוב.
מסכים. לא שווה את המשקל...
אבל אין ספק שזה עובר בגדול את מבחן המגניבות :)
נראה מצוין
איפה אפשר להשיג מיכלים כאלה של 50 ליטר
אני מחפש בנרות - של 30 ליטר כבר מצאתי
אסף
בנרות לא תמצא.
מי אתה בכלל?