שאלה על וירפול

14 תגובות [לתגובה האחרונה]
קוואזימודו's picture

Location

פתח תיקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/20/2010

שלום חברים

אני במסגרת שיפוץ מערכת הקירור שלי. כרגע יש לי צ'ילר טבול שהכנתי מעשר מטר צינור נחושת 8\3 דרכו אני מזרים מים קרים מדלי פלסטיק שאליהם אני מוסיף קרח וזורק גם אני קרחומים הכי גדולים שמצאתי.

קראתי שרבים ממליצים גם על וירפול - סחרור התירוש בסיר בזמן הקירור.

שאלותיי: איך מומלץ לעשות זאת? האם משאבה טבולה פשוטה כמו ששמים באקווריום תעשה את העבודה, ולא תימס מהחום? האם סחרור התירוש לא עלול לגרום לחימצון לא רצוי לפני שהשמרים מוכנסים?
ובנושא דומה, כיצד כדאי לסחרר את המים גם במאש-טון מבלי שהגרעינים יגמרו על המשאבה?

 

 

מבשלת קוואזימודו - בירה פתח תיקוואית משובחת

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

קווזימודו, יש כבר גיל 18? אתה בגיר?

יש לי הרגשה שבינוקא עסקינן.

קוואזימודו's picture

Location

פתח תיקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/20/2010

סליחה, הייתי כמובן צריך להתחיל את הפוסט שלי כך:

רק עמנואל יודע איך לבשל בירה! הוא המלך! הוא התורה! כולנו רק חקיינים ואפר לרגליו!

ועכשיו לעניין....

שאלתי שאלה, לטעמי לגיטימית. אם אתה לא יכול להמנע מתקיפות אישיות, אודה לך אם תואיל להפנות את ההתקפות הללו לפרטי. את הפוסט אם לא איכפת לך, בא נשאיר בתחום המקצועי.

מבשלת קוואזימודו - בירה פתח תיקוואית משובחת

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני? רק שאלתי שאלה....

קוואזימודו's picture

Location

פתח תיקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/20/2010

גם אני...

מבשלת קוואזימודו - בירה פתח תיקוואית משובחת

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

שלום חברים (אני נחשב חבר שלך???)

אני במסגרת שיפוץ מערכת הקירור שלי (איך שיפוץ אם אתמול עשית  נוצ'יל שהחמיץ לך את הבירה?). כרגע יש לי צ'ילר טבול שהכנתי מעשר מטר צינור נחושת 8\3 דרכו אני מזרים מים קרים מדלי פלסטיק שאליהם אני מוסיף קרח וזורק גם אני קרחומים הכי גדולים שמצאתי.(סיכוי נמוך שיעבוד. הצ'ילר ארוך מידי ונפח מי הקרור מוגבל. ללא סיחרור לא תצליח לקרר את כל הבץ')

קראתי שרבים ממליצים גם על וירפול - סחרור התירוש בסיר בזמן הקירור. (הסיחרור אחרי הקרור בשיטתך. לקרור תוך כדי סיחרור צריך צ'ילר זרימה נגדית)

שאלותיי: איך מומלץ לעשות זאת? האם משאבה טבולה (איך המשאבה קשורה פה בכלל? המשאבה טבולה בתירוש? במי הקרור?) פשוטה כמו ששמים באקווריום תעשה את העבודה, ולא תימס מהחום? האם סחרור התירוש לא עלול לגרום לחימצון לא רצוי לפני שהשמרים מוכנסים? (החימצון לא רצוי???? רצוי ועוד איך בשלב זה. אבל איך יהיה חימצון אם אתה מסחרר מי קרור? או בעצם אתה מסחרר תירוש? או מים ? או תירוש? ......)
ובנושא דומה, כיצד כדאי לסחרר את המים גם במאש-טון מבלי שהגרעינים יגמרו על המשאבה? (במאש טאן יש מים????? איך יגמרו אם משתמשים בסינון?)

בקיצור, אוסף השטויות שכתבת עורר אצלי חשד שלא גמרת עדין תיכון. אולי אני טועה....

כל הטעויות שלך היו נחסכות אם הית טורח לחפש תשובות בפורום. המון ניכתב על כל נקודה שהעלית.

ולגבי השאלה שלך, כל מה שכתבת נכון.

 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

DNFTT

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שחר, היה נחמד אם רק אפשר היה להבין למי אתה מתכוון.

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

קוואזימודו,

   בוא נעבור על התיאור של המערכת שלך כדי לוודא שהבנו אותה.

אתה מקרר באמצעות IMMERSION CHILLER. במקום להזרים מי ברז אתה מזרים מים מקוררים על ידי קרח וקרחנים. את הלחץ כנראה אתה יוצר עם משאבה קטנה שטבולה בדלי ומחברת לסליל נחושת. עד פה זה נכון?

מה אתה עושה עם המים הקרים אחרי שהתחממו? זורק או מחזיר לדלי להתקררות נוספת?

בנוסף, אם הבנתי נכון, אתה שואל האם ווירפול של התירוש הוא רצוי ואם כן, באיזה משאבה להשתמש.

התשובה היא שאכן הוא רצוי כי משפר מאוד את המעבר חום בין הצילר והתירוש. לא משתמשים במשאבות טבולות בתירוש אלה במשאבות מיוחדות שמיועדות למזון. חפש בפורום MARCH 911 למרות שלא תמיד החיפוש עובד.

סיינט

קוואזימודו's picture

Location

פתח תיקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/20/2010

או, הקדוש הבין בדיוק מה רציתי לשאול.
את המים החמים אני לא מחזיר, כי זה כבר לא יעיל. במקום זה אני מזרים מי ברז לדלי הפלסטיק, שבו טבולה המשאבה שמזרימה מים קרים לסליל הנחושת

מבשלת קוואזימודו - בירה פתח תיקוואית משובחת

מקס's picture
Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/05/2011

כמו שהקדוש כתב, וירפול אכן יעזור לך בשלב הזה. אבל אם אתה רק בצ'ילר הראון שלך, גם לערבב את התירוש עם הצ'ילר הטבול בזמן בקירור יעשה את העבודה.

MARCH PUMP יעלה לך קרוב ל-800 שקל ולא בטוח שנחוץ לך בשלב הזה.

אם בכל זאת אתה קונה, אתה יכול עם סינון פשוט (מניפולד או רשת) למנוע כניסת גרעינים למשאבה בזמן סירקולציה של המאש. קצת גרעינים לא יעשו לה כלום.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
קוואזימודו's picture

Location

פתח תיקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/20/2010

תודה שחר.

רק מעדכן שרכשתי משאבה טבולה מגנטית בספיקה של 200LPH והיא עשתה את העבודה כמו גדולה, הזרמתי 20 ליטר מי קרח בצ'ילר וקיררתי באצ' תוך פחות מחצי שעה.

ולגבי ווירפול, אחפש משאבה של מכונת כביסה במחיר סביר. אני מבין שמשאבה טבולה לא תתאים לשימוש כזה.

מבשלת קוואזימודו - בירה פתח תיקוואית משובחת

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

חצי שעה....

צריך 2 משאבות כדי לקרר בץ'? אממממממ....

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

היי קוואזימודו, אני מקרר עם צ'ילר טבול בו עוברים מי ברז ובאצ רגיל לוקח לי כ-15 דק', ודאבל לוקח כחצי שעה. מי הברז הם כ-20 מעלות.

את הוירפול אני עושה עם הכף בישול (ריכוז המשקעים למרכז הסיר ובכך צמצומם במיכל התסיסה), אם כי פעמים רבות אני זורק למיכל תסיסה הכל, כולל כשות. איוורור חשוב (אויר לשמרים).

דרך נוספת לשמירה על המשאבה, היא שימוש במסנן\פילטר קו.