Lemon Grass Ale

14 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

אורנית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/29/2010

הגיע הזמן לנצל את הלמונגראס, שגדל בגינה.

החלטתי לבשל מעין בירת Blonde Ale (ולא בירת חיטה כמו מתכוני למונגראס רבים), תוך שימוש בכשות Sorachi Ace.

חשבתי להוסיף כ- 30 גרם למונגראס ב- Flameout (אין סכנת זיהום?).

ראיתי גם המלצה מעניינת להכין מעין תה למונגראס ולמהול אותו בתירוש לאחר שהחל להתקרר (או לפני).

מתי לדעתכם (וכמה) כדאי להוסיף את הלמונגראס?

 

אמיר

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

למונגראס = לימונית  ?

 

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

למונגראס = לימונית

 

לא מנסיון, הייתי מהמר על הוספה ב5-2 דקות אחרונות בבישול, 15 גרם אולי 20 מקסימום, יותר מזה נשמע הרבה-הנסיון שלי הוא עם תה.

 

Offline

Location

אורנית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/29/2010

למונגראס = לימונית (למרות שיש כאלו שקוראים ללואיזה לימונית). גם הניסיון שלי הוא רק בתה.

 

קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

למונגראס=למונגראס. מליסה=לימונית.

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

אילן - BeerBeer's picture

Location

צורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/23/2010

זו הפעם הראשונה שאני נתקל בפרשנות הזו...
לרוב אני שומע שלואיזה = לימונית.

רק כדי שנוריד את עיניין השמות העבריים מהפרק (הרי זה לא נושא הדיון), כשאני כותב "לימונית" אני מתכוון לצמח שניראה כמו דשא גבוה ויש לו ריח של מסטיק "עלמה" המקורי

http://www.uni-graz.at/~katzer/engl/Cymb_cit.html

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A2%D7%A9%D7%91_%D7%9C%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%9F

 

 

Offline

Location

אורנית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/29/2010

זה בדיוק הצמח - למונגראס עם עלים ארוכים. לבירה השתמשתי בעלים הירוקים, אבל לבישול תאילנדי (למי שמתעניין) משתמשים בחלק הבשרני שקרוב לשורש.

אגב יש "לואיזה לימונית", אבל למונגראס הוא "לימונית ריחנית" או "עשב לימון"

 

אמיר

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

אין לי ניסיון עם לימונית, אך אדבר מהגיון,

 

1. ניסיון של התא מספיק טוב להתחיל איתו:

תעשה חליתה של לימונית במשקל זהה לכוס מיים וגם נניח חצי ליטר או ליטר - תרגיש אם יש הבדל ואז לחשב את המשקל בהתאם

גם את זמן הבישול אפשר לבדוק בצורה כזו, אך לפי דעתי בסוף הבישול - יותר טוב

2. לצורך חישוב המשקל או השוואה מול כשות צריך לקחת בחשבון אם העלים יבשים או טריים

3. בתה אין לנו מרכיבי טעם כמו מאלטיות כשות ושמרים שהם ביחד מרכיבים דומיננטיים כאשר לימונית עצמה היא לא כל כך (לפי דעתי) לכן אולי צריך לעשות "תיקון" במשקל

תנסה אולי לעשות חליתה של ליממונית וכשות ביחד (משקל בהתאם) ולראות מה יצא (מטורף....)

 

שני גרוש שלי,

אלון

 


מקס's picture
Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/05/2011

זו התגובה הכי פרודוקטיבית שקראתי פה בשבועות באחרונים :) קבל ח"ח!

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

מניסיון של בירת תבלינים, כדאי להוסיף את התבלינים באמת ב5 דק' אחרונות (ומטה) משתי סיבות:

1. מיצוי טעמים.

2. החשוב יותר - חיטוי (או יותר נכון פיסטור).

 

כמות של 30 גרם לנפח באטצ' היא מתאימה. שווה לנסות את הניסוי שהציע אלון, אך הגידול בכמות הוא לא ממש לינארי לרוב.

טעם של למון גראס אגב, ניתן להוציא ממספר זני כשות, בהם 'ברואר גולד', 'נורתרן ברואר' וגם מ'קנת גולדינג' שיתן יותר טעם עשבי (גראסי) מלימוני

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

זה גם תלוי מה רוצים, טעם\ריח\שניהם, ובאיזו עצמה.

יותר לקראת סוף הבישול תהיה יותר ארומה, קצת לפני מומלץ לטעם ולשילוב גם וגם.

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

בדיוק כמו כשות, תבלין שמבושל זמן ארוך יחסית יוסיף מרירות (בצמחי תבלין 15 דק' ברתיחה יוציאו מרירות). 5 דק' עד FLAME OUT זה זמן מתאים.

FLAME OUT ייתן יותר ריח (בנוסף לטעם), צריך לזכור שריחות רבים עוזבים את המיכל במהלך התסיסה, כך שאם רוצים להעצים ריח שווה לעשות דריי הופינג - (לא לשכוח חיטוי).

 

Offline

Location

אורנית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/29/2010

תודה על התגובות,

אתמול בושלה הבירה. הוספתי 24 גר' עלי לימונית טריה ב- 5 דקות אחרונות.

הכשות שבחרתי אמורה לתת ארומה של לימונית אף היא.

אגב ראיתי באינטרנט מישהו שטען שלאחר שהוסיף לימונית למשך 15 דק' - נוצרה לו עפיצות (בגלל טאנינים), כך שהבירה לא היתה drinkable (שתיה?) לתקופה ארוכה.

 

אם אני מבצע Dry Hopping עם הלימונית - איך מומלץ לחטא?

 

אמיר

אילן - BeerBeer's picture

Location

צורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/23/2010

אני מכין בירה עם עלי לימונית, ואכן מוסיף ל  -5 הדקות האחרונות  של הרתיחה (חיטוי וארומה).

אני מוסיף כ - 15 עלים, לא שקלתי כמה גרם זה.
כמה עלים הוספת?

באיזו כשות השתמשת?
בדר"כ עם לימונית אני משתמש בגולדינגס, אבל בבישול האחרון גיוונתי בקסקייד. הבירה מהבישול הזה עדיין בהבשלה.

Offline

Location

אורנית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/29/2010

האמת שלא ספרתי כמה עלים - פשוט גזמתי לפי הרגש ואח"כ שקלתי.

השתמשתי בכשות Sorachi Ace.