יש לי מטחנת קפה מקצועית בבית ..
אני יודע שאפשר לגרוס גם בצורה גסה.
ניסתי לחפש מפרט מדויק של מילימטריים, לא מצאתי מידע על כך.
מישהו אולי יודע אם זה יכול להיות מתאים לטחון לתת ?
יש לי מטחנת קפה מקצועית בבית ..
אני יודע שאפשר לגרוס גם בצורה גסה.
ניסתי לחפש מפרט מדויק של מילימטריים, לא מצאתי מידע על כך.
מישהו אולי יודע אם זה יכול להיות מתאים לטחון לתת ?
לא מתאים
מטחנת תבלינים קוצצת
מטחנת לתת מועכת
סמוראי, אתה חבר בפורום כבר יותר משנה וחצי, אני מניח שאתה מבשל בירה אפילו קצת יותר זמן מזה, איך יתכן שאתה שואל שאלה כזאת? איך יתכן שאתה עדין לא יודע למה ואיך אנחנו טוחנים את הגרעינים ומה ההשפעה של כליפות הגרעין על הבירה? איך יתכן שעדין לא פתחת את הספר של פלמר?, כי אחרת היתה יודע שמטחנת קפה לא מתאימה.
המסקנה היחידה שאפשר להגיע אליה היא שבמשך שנה וחצי שאתה קורא בפורום בעצם לא למדת הרבה. אולי אתה לא אשם והבעיה בפורום?
הימור שלי?
הוא ידע את התשובה ובכל זאת בחר לשאול. חביבי, תקשיב להגיון הבריא שלך.
מטחנת קפה כשמה כן היא. לקפה. ה"מטחנה" של הלתת היא בכלל מגרסה או קראשר וכל תפקידה זה לשבור את הגרעין ולהפרידו מהקליפה.
אם תטחן שעורה במטחנת קפה תוכל לעשות אולי קמח. וגם זה בקושי.
מעניין לעשות אספרסו מקראפה 2
איזי , אני מבשל בירה כבר בערך 3 שנים .
יוצאות לי בירות טובות אבל כל פעם אני מנסה להשתדרג בנקודה אחרת .
אין לי ניסיון,ידע על מטחנות לתת ...
יודע מה החשיבות של קליפת הגרעין.
עכשיו אני מתעניין בקניית מטחנה ובמקרה יש לי בבית מטחנת קפה שהתעסקתי איתה מספר פעמים וראיתי שאני יכול לטחון את הקפה ממש ממש גס(גושים גדולים)
חיפשתי באינטרנט עד איזה עובי אפשר לטחון.
לא מצאתי ושאלתי פה...
לגבי הספר אני עדיין קורא אותו .. נהנה מכל רגע, כבר בחצי שלו .
אני לומד המון מהפורום !
סתם רעיון שעלה לי לראש וחשבתי לשתף אותכם, אולי מישהו ניסה ? אולי זה ידוע ואני לא מכיר?
בשביל זה קיים גם הפורום , אם לא הייתי שואל והרעיון הזה טיפשי או לא היה נשאר אצלי גם לא הייתי לומד ואולי לא הייתי מעלה פה משהו נחמד ששווה לדבר עליו, אחרי הכל יש מסביבינו המון דברים שיכולים לחסוך לכולנו כסף וזמן,
לכן אני לא מתבייש לשאול שאלות כאלו.
זה מזכיר לי בדיחה שנגמרת ב:
"אם לא תשאל - איך תדע"
פעם היו משתמשמים בגיליוטינות. זה היה מכשיר נחמד מאוד. היו משכיבים אנשים כך שהצוואר מתחת לסכין הגיליוטינה ומשחררים. התוצאה הייתה נקייה: הגוף מצד אחד, הראש בצד השני. הבגדים בדרך כלל לא ניזוקו (חוץ מכתמים אדומים).
מטחנת קפה היא לא דווקא גיליוטינה. כשהסכין תכה את הגרעינים היא תעשה את זה בזוויות שונות ויש סיכוי רב שהתוצאה תהיה יותר מכה מאשר חיתוך נקי.
מכאן שיש סיכוי (לא רב) שטחינה גסה תיתן תוצאה מספיק סבירה.
האם הפתרון טוב? לא ממש. בקראשר הגרעינים מטופלים על ידי הגלילים ונופלים לדלי. ניתן לטחון באופן רציף ובלי לדאוג לאובר-טחינה. במטחנת קפה, הכמות מוגדרת מראש ויש להזהר לא להגזים. יתכן מאוד שהטחינה לא תהיה אחידה.
סמוראי,
פשוט תנסה! תלוש בידיים, תרגיש את התוצאה. אם אתה מעוניין בחוות דעת, צלם ופרסם תוצאות בפורום. זה יקח לך הרבה פחות זמן מכל ויכוח מיותר.
ותזכור, הדמגוגיה אף פעם לא פרצה שום גבול. פשוט תנסה ותהנה מהדרך. אחר-כך תדווח.
סיינט
סיינט, מסתבר שגם אתה עוד לא למדת. זה מדהים.
אז אני אומר בקצרה, כשאנחנו "טוחנים" את הגרעינים המטרה לשבור את הגרעין, להפריד אותו מהקליפה ולא לפצוע את הקליפה עד כמה שהדבר אפשרי. להשאיר את הקליפה עד כמה שאפשר שלמה. קליפה פצועה משחררת טעמי לוואי (טאנינים) לא רצויים לבירה. יש כאלה שאפילו מרטיבים את הגרעינים טרם הטחינה כדי לשמור את הקליפות שלמות יותר. לכן אנחנו שוברים את הגרעינים בין גלילים ולא על ידי סכינים מסתובבות או בשיטה אחרת.
זה היה הסבר מאוד שיטחי לבשלנים הותיקים שלא עצרו לרגע כדי להבין מה הם בעצם עושים כבר שנים.
לדעתי חבל על המטחנה והזמן שלך, אבל מעניין לראות את התוצאה. טחן כמות קטנה ותעלה תמונה.
לא אמרתי שאני לא הולך לנסות ..
אין לי גרעינים בבית .
ואני צריך ללכת לקנות , בגלל חוסר זמן כניראה שזה יקח קצת זמן .. אז רשמתי את זה כבר בפורום.
יש לי מכונת פסטה. זה יעבוד?
אכן, זה יעשה פסטה מצויינת.
אבל אני תוהה... מה מצפה לנו מהעתיד כשאפילו המאמינים ההדוקים ביותר נהיים גם ציניים? האם סמוראי לא התכוון לטוב וציפה לתשובה רצינית?
סיינט
אני הסבתי מכונת פסטה למטחנת גרעינים!
ראשית פרקתי את המכונה וחרצתי את הגלילים, לאחר מכן חברתי מחדש וחיזקתי את מנגנון קביעת הרווח (המנגנון של מכונת הפסטה חלשולא עומדבעומס).
תהליך הטחינה דורש זמן רב יותר אבל הטחינה עצמה יוצאת בסדר.
עדיין יש לי הרגשה שזה לא יקח זמן רב עד שהמכונה תשבוק חיים.
אני אנסה להעלות תמונות כשאהיה בבית.