מקרר או מקפיא עבור תסיסה

37 תגובות [לתגובה האחרונה]
דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

האם למישהו יש ניסיון בהפיכת מקפיא כדומגת מקפיא 7 מגירות למקרר תסיסה

לשים תרמוסטט דיגיטלי ולשמור על טמפ מ-20 עד 3 מעלות תלוי בסוג הבירה

האם המקפיא יחזיק מעמד?

אודה על תגוות ענייניות

Theres nothing like a good brew

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

שמור את המקפיא ומתקן מזיגה, עדיף...


Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מקפיא לא מתאים. לכלום. בין המגירות יש אלמנטי קרור שלא ניתן להסיר.

בעז - שלושת החתולים's picture

Location

קרית ביאליק
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/17/2011

מה בדבר מקרר קטן (בנוסך מיני בר) נגיד עם מקום למיכל תסיסה למטה ואולי מדף אחד לכבישה קרה למעלה? נישמע אידאלי

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לרובם יש ברך מעצבנת בתחתית 

שמפריעה להכניס מיכל תסיסה

 

לפני שאתה קונה בדוק שהמיכל תסיסה שלך נכנס פנימה בנוחות

קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

אני מתסיסה במקרר מיני בר קטן

מיכל תסיסה לא נכנס בגובה, לקחתי מגדי מיכל ריק של לתת נוזלי (מין ג'ריקן) והסבתי אותו למיכל תסיסה

נכנס בול בגובה עם נשם, נוח מאוד לסחיבה, קצת קשה לניקוי (אבל שווה את ההשקעה)

אפילו הצלחתי בטכניקה מוזרה מאוד לשים לו ברז למטה (לא פשוט לסגור אום פנימי במיכל שלא נכנסת בו היד.. אבל אפשרי עם הרבה מוטיבציה ומקל ארוך)

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

אולי תעלי תמונה?

סיינט

מקס's picture
Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/05/2011

+1

setup זהה אצלי. אכן קשה לניקוי ופירוק הברז אבל נוח לסחיבה ומנצל טוב יותר את נפח המקרר.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אפשר להרכיב ברז על הפקק

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

קרן, אם המקרר לא מווסת טמפ' אני מניח שאת מתסיסה בו לאגר? אני לא מכיר אייל שיואהב לבלות במקרר בזמן התסיסה.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גם לאגר לא אוהב לתסוס בטמפרטורות מקרר (4 מעלות).

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

לאגר, לאגר

גיליתי שהמקרר שלי בעוצמה הכי חלשה מגיע ל 10 מעלות בערב (אחרי יום בחשמל)

בערב אני מנתקת אותו מהחשמל ובבוקר הוא מגיע ל 12 מעלות וחוזר לחשמל, כך אני בטווח 10-12


הפכתי לווסת אנושי!!


סיינט, אתה רוצה תמונה של המקרר? או של הג'ריקן? או של הג'ריקן במקרר?

(המקרר בתוך הג'ריקן לא נראה לי ייכנס)

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא חשוב העיקר שאת תופיעי בתמונה.... P:

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מעניין אם יש תגובות כמו זאת ב-HBT

אבי ריזי's picture
Offline

Location

קרית מוצקין
גרושקביץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/23/2011

Cool like

A.R

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אבי, מה זה HBT?

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בטח שלא.

יש שם ניהול פעיל. יש מודרטור שמבטיח שלא יהיה מיש מאש של נושאים ברמות שונות באותו המקום. יש מחיקה של הודעות לא ראויות.

פה זה שדה בר. לכן כל הודעה מכל סוג ועם כל תוכן ראויה בכל מקום. פורום ישראלי תיקני.  

 

 

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

תמונה של הג'ריקן עם דגש על הברז.

סיינט

קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

 

 

 

לא שונה ממיכל רגיל.. אטימה סופית השגתי בעזרת שכבת סופר גלו מבחוץ באיזור הגומיה

 

 

 

 


קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

קרן,

הבעיה העיקרית שאני רואה במיכל שלך הוא הברז,

אני משתמש במיכלי פחמס או במיכל של סוד היין , בכל מקרה, אני תמיד מפרק את הברז לאחר סיום התסיסה בעת ניקוי המיכל. בתוך הברז מצטבר לכלוך שמאד מאד קשה לנקות בלי לפרק את הברז.

מה שכן, אני משתמש בג'ריקנים כמו שלך לטובת no-chill.

במקרה של התססה במיכל כמו ג'ריקאן, אני הייתי מוותר על הברז ועובד עם סיפון בלבד. 

או לחלופין, מחליף מיכל כל 3-4 מחזורי תסיסה.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

bar lev
or yehuda
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/16/2011

היי קרן

אפשר לקנות טיימר לשקע חשמל רגיל  80-100 ש"ח

קרן's picture
Offline

Location

השושנה
מבשרת ציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2010

TNX

קרן

מבשלת קייס

 חובבת ציון הראשונה!

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

האם מקרר משקאות  עומד (כמו זה של קוקה קולה עם זלת זכוכית) שבו 6 מדפים

יכול להוות מקרר תסיסה/שמירת בירה להבשלה לאחר בקבוק

על פני מקרר רגיל שבו יש מקפיא לא מנצל.

הרי יש שטח גדול ויחיד שמותא למשקאות ויכול להכיל 2 דליי תסיסה 25 ליטר בקלות

עלות משומש כ-1500 שח

האם יהיה כדאי

 

 

Theres nothing like a good brew

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 08/30/2010

יכול? כמובן. האם זה משתלם?

זה כבר שיקול שלך. אם יש לך 1500 ש"ח מיותרים,

אז לך על זה. אתה יכול גם למצוא פה מקררים חינם-אין-כסף.

היתרון היחידי שאני יכול לראות במקרר דיספליי זה 

באמת החיסכון במקום.


רפאל

גלעד-KornReich's picture

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/08/2011

דבר ראשון שלום לכולם, 

אני חדש פה בפורום...:)

לגבי המקרר של המשקאות - אני ממליץ בחום.

אם התקציב מאפשר כמובן. המקרר מאוד נוח, בעיקר אם מתקינים עליו ווסת טמפ' חיצוני ונוח לגישה.

ככה ניתן להתסיס את הבירה באיזה טמפ' שרוצים (מה שאומר שאפשר לבשל גם לאגרים וגם איילים, כל השנה)

ובנוסף אפשר להוציא את השמרים בסוף התסיסה ולתת לבירה לעמוד עוד כמה ימים בטמפ' יותר נמוכה על מנת לקבל צלילות גבוהה. 

 

גלעד.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גלעד, תודה על המידע. 

איך אתה מוציא את השמרים בסוף התסיסה?

גלעד-KornReich's picture

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/08/2011

כרגע יש לי מיכל תסיסה קוני עם ברז בתחתית, אז העסק דיי פשוט.

בעבר, כשהייתי משתמש במיכלי תסיסה רגילים מפלסטיק (20 ליטר עם ברז שנמצא כ-3 ס"מ מעל התחתית) הייתי פשוט משתמש בחוק הכלים השלובים על מנת לשאוב את הנוזל למיכל אחר בלי השמרים.

פעולה לא הכי סטרילית יש לציין אך לא קרה שהתקלקלה לי בירה:)

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

סוף סוף תשובה לעניין

Laughing

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

גלעד,

ברוך הבא!

אתה  יכול לפרט יותר על מיכל תסיסה הקוני שלך?

האם קנית אותו או דירדסתאותו.?

נשמח גם לתמונות

תודה,

אלון

 


גלעד-KornReich's picture

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/08/2011

המיכל הוזמן במיוחד לפי מידות של מקרר משקאות שנקנה לטובת התסיסה.

מי שעשה אותו (לא זוכר את שמו...) אמר שזאת הייתה טרחה גדולה מדי בשבילו ושהוא לא היה עושה את זה אם הוא היה יודע שזה יהיה ככה:)

המיכל עשוי כולו מאלומיניום ויכול להכיל 70 ליטר, הוא עומד על 3 רגליים עם גלגלים שיכולים להינעל. 

כשהזמנו אותו לא ממש חשבנו על המכסה ולכן הוא נאטם כל בישול עם מכסה פשוט ומסביבו כמות נדיבה של ניילון נצמד... אני יודע מה אתם חושבים אבל זה היה מזמן וזה עושה את העבודה:)

לפני הכנסת התירוש אני מנקה אותו טוב טוב עם מים וסבון, אחר כך רק עם מים ואחר כך אני משאיר בו מים עם יודופר ממש עד הכנסת התירוש הפושר.

בסוף תהליך הכנסת התירוש והוספת השמרים אנחנו מגלגלים אותו עד למקרר ואז במאמץ עילאי מרימים אותו לתוך המקרר ומכוונים את הטמפ' הרצויה.

כרגע אין תמונות, אם אני אזכור אצלם אותו בזמן הקרוב (אנחנו לא גרים ביחד, אני והמיכל...)

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מתסיס במיכל אלומיניום.......לא רעיון הכי טוב.

 

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עמנואל - יכול להפנות להתייחסות לנושא (תסיסה באלומיניום) במאמר? לא מצאתי.

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

schlenkerla  בבמברג מתסיסים באלומיניום, זה כנראה בסדר גמור.

ואני די בטוח שהמיכל של גלעד עשוי מנירוסטה, יצא לי לראות תמונות איפשהו

 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

דובל'ה, תראה,

מה מותר האדם מהבהמה?

לבהמה אין יכולות ניתוח מידע כמו שלאדם יש. לבהמה צריך לתת מידע לעוס וקצוץ דק דק. לעומתה, לאדם יכולת אינטלקטואלית קצת יותר מפותחת. אדם יכול לקבל מידע, לנתח אותו, לברור מה רלוונטי ומה לא ולהסיק מסקנות.

קראת את המאמר? יופי. אבל לא רק אתה קראת, כנראה שעוד כמה קראו. כל אחד על פי היכולות המנטליות שלו ייקח מהמאמר מה שהוא מבין ורואה לנכון. אני מאוד מתרשם מהעובדה שאתה לא למדת שום דבר חדש.

רועי, להערתך, נכון שאפשר למצא גם מיכלי תסיסה מאלומיניום, זה נדיר מאוד וגם אז המיכלים מצופים מבפנים בציפוי טפלון שלא מאפשר מגע בין הבירה החומצית והאלומיניום. בדיוק כמו שבירה ארוזה בפחיות אלומיניום שמצופים מבפנים בחומר ציפוי.

לא כתבתי שאסור להתסיס במיכלי אלומניום, ציינתי שזה לא הרעיון הכי טוב, ואת הסיבות עם מעט אינטלקט ניתן בהחלט למצא במאמר.

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

או במילים אחרות - אין קשר בין המאמר לנושא שעל הפרק.

גלעד-KornReich's picture

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/08/2011

אופס, בהיסח הדעת כתבתי אלומיניום במקום נירוסטה.

סליחה על אי ההבנה בפורום...Innocent

אילן - BeerBeer's picture

Location

צורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/23/2010

כשאתה כותב "כלים שלובים" - האם הכוונה שני מיכלי תסיסה שעומדים על אותו מפלס ומחוברים זה אל זה בגובה הברזים?
כמה תירוש הולך לאיבוד בהעברה כזו?

גלעד-KornReich's picture

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/08/2011

לא. כנראה שגם פה השימוש במונח כלים שלובים לא היה מתאים. 

הכוונה הייתה לשימוש בסיפון, בדיוק כפי שמודגם בקישור הזה.

הראש שלי לא כאן בימים האחרונים...