האם למישהו יש ניסיון בהפיכת מקפיא כדומגת מקפיא 7 מגירות למקרר תסיסה
לשים תרמוסטט דיגיטלי ולשמור על טמפ מ-20 עד 3 מעלות תלוי בסוג הבירה
האם המקפיא יחזיק מעמד?
אודה על תגוות ענייניות
האם למישהו יש ניסיון בהפיכת מקפיא כדומגת מקפיא 7 מגירות למקרר תסיסה
לשים תרמוסטט דיגיטלי ולשמור על טמפ מ-20 עד 3 מעלות תלוי בסוג הבירה
האם המקפיא יחזיק מעמד?
אודה על תגוות ענייניות
שמור את המקפיא ומתקן מזיגה, עדיף...
מקפיא לא מתאים. לכלום. בין המגירות יש אלמנטי קרור שלא ניתן להסיר.
מה בדבר מקרר קטן (בנוסך מיני בר) נגיד עם מקום למיכל תסיסה למטה ואולי מדף אחד לכבישה קרה למעלה? נישמע אידאלי
לרובם יש ברך מעצבנת בתחתית
שמפריעה להכניס מיכל תסיסה
לפני שאתה קונה בדוק שהמיכל תסיסה שלך נכנס פנימה בנוחות
אני מתסיסה במקרר מיני בר קטן
מיכל תסיסה לא נכנס בגובה, לקחתי מגדי מיכל ריק של לתת נוזלי (מין ג'ריקן) והסבתי אותו למיכל תסיסה
נכנס בול בגובה עם נשם, נוח מאוד לסחיבה, קצת קשה לניקוי (אבל שווה את ההשקעה)
אפילו הצלחתי בטכניקה מוזרה מאוד לשים לו ברז למטה (לא פשוט לסגור אום פנימי במיכל שלא נכנסת בו היד.. אבל אפשרי עם הרבה מוטיבציה ומקל ארוך)
אולי תעלי תמונה?
סיינט
+1
setup זהה אצלי. אכן קשה לניקוי ופירוק הברז אבל נוח לסחיבה ומנצל טוב יותר את נפח המקרר.
אפשר להרכיב ברז על הפקק
קרן, אם המקרר לא מווסת טמפ' אני מניח שאת מתסיסה בו לאגר? אני לא מכיר אייל שיואהב לבלות במקרר בזמן התסיסה.
גם לאגר לא אוהב לתסוס בטמפרטורות מקרר (4 מעלות).
לאגר, לאגר
גיליתי שהמקרר שלי בעוצמה הכי חלשה מגיע ל 10 מעלות בערב (אחרי יום בחשמל)
בערב אני מנתקת אותו מהחשמל ובבוקר הוא מגיע ל 12 מעלות וחוזר לחשמל, כך אני בטווח 10-12
הפכתי לווסת אנושי!!
סיינט, אתה רוצה תמונה של המקרר? או של הג'ריקן? או של הג'ריקן במקרר?
(המקרר בתוך הג'ריקן לא נראה לי ייכנס)
לא חשוב העיקר שאת תופיעי בתמונה.... P:
מעניין אם יש תגובות כמו זאת ב-HBT
like
אבי, מה זה HBT?
בטח שלא.
יש שם ניהול פעיל. יש מודרטור שמבטיח שלא יהיה מיש מאש של נושאים ברמות שונות באותו המקום. יש מחיקה של הודעות לא ראויות.
פה זה שדה בר. לכן כל הודעה מכל סוג ועם כל תוכן ראויה בכל מקום. פורום ישראלי תיקני.
תמונה של הג'ריקן עם דגש על הברז.
סיינט
לא שונה ממיכל רגיל.. אטימה סופית השגתי בעזרת שכבת סופר גלו מבחוץ באיזור הגומיה
קרן,
הבעיה העיקרית שאני רואה במיכל שלך הוא הברז,
אני משתמש במיכלי פחמס או במיכל של סוד היין , בכל מקרה, אני תמיד מפרק את הברז לאחר סיום התסיסה בעת ניקוי המיכל. בתוך הברז מצטבר לכלוך שמאד מאד קשה לנקות בלי לפרק את הברז.
מה שכן, אני משתמש בג'ריקנים כמו שלך לטובת no-chill.
במקרה של התססה במיכל כמו ג'ריקאן, אני הייתי מוותר על הברז ועובד עם סיפון בלבד.
או לחלופין, מחליף מיכל כל 3-4 מחזורי תסיסה.
היי קרן
אפשר לקנות טיימר לשקע חשמל רגיל 80-100 ש"ח
TNX
האם מקרר משקאות עומד (כמו זה של קוקה קולה עם זלת זכוכית) שבו 6 מדפים
יכול להוות מקרר תסיסה/שמירת בירה להבשלה לאחר בקבוק
על פני מקרר רגיל שבו יש מקפיא לא מנצל.
הרי יש שטח גדול ויחיד שמותא למשקאות ויכול להכיל 2 דליי תסיסה 25 ליטר בקלות
עלות משומש כ-1500 שח
האם יהיה כדאי
יכול? כמובן. האם זה משתלם?
זה כבר שיקול שלך. אם יש לך 1500 ש"ח מיותרים,
אז לך על זה. אתה יכול גם למצוא פה מקררים חינם-אין-כסף.
היתרון היחידי שאני יכול לראות במקרר דיספליי זה
באמת החיסכון במקום.
דבר ראשון שלום לכולם,
אני חדש פה בפורום...:)
לגבי המקרר של המשקאות - אני ממליץ בחום.
אם התקציב מאפשר כמובן. המקרר מאוד נוח, בעיקר אם מתקינים עליו ווסת טמפ' חיצוני ונוח לגישה.
ככה ניתן להתסיס את הבירה באיזה טמפ' שרוצים (מה שאומר שאפשר לבשל גם לאגרים וגם איילים, כל השנה)
ובנוסף אפשר להוציא את השמרים בסוף התסיסה ולתת לבירה לעמוד עוד כמה ימים בטמפ' יותר נמוכה על מנת לקבל צלילות גבוהה.
גלעד.
גלעד, תודה על המידע.
איך אתה מוציא את השמרים בסוף התסיסה?
כרגע יש לי מיכל תסיסה קוני עם ברז בתחתית, אז העסק דיי פשוט.
בעבר, כשהייתי משתמש במיכלי תסיסה רגילים מפלסטיק (20 ליטר עם ברז שנמצא כ-3 ס"מ מעל התחתית) הייתי פשוט משתמש בחוק הכלים השלובים על מנת לשאוב את הנוזל למיכל אחר בלי השמרים.
פעולה לא הכי סטרילית יש לציין אך לא קרה שהתקלקלה לי בירה:)
סוף סוף תשובה לעניין
גלעד,
ברוך הבא!
אתה יכול לפרט יותר על מיכל תסיסה הקוני שלך?
האם קנית אותו או דירדסתאותו.?
נשמח גם לתמונות
תודה,
אלון
המיכל הוזמן במיוחד לפי מידות של מקרר משקאות שנקנה לטובת התסיסה.
מי שעשה אותו (לא זוכר את שמו...) אמר שזאת הייתה טרחה גדולה מדי בשבילו ושהוא לא היה עושה את זה אם הוא היה יודע שזה יהיה ככה:)
המיכל עשוי כולו מאלומיניום ויכול להכיל 70 ליטר, הוא עומד על 3 רגליים עם גלגלים שיכולים להינעל.
כשהזמנו אותו לא ממש חשבנו על המכסה ולכן הוא נאטם כל בישול עם מכסה פשוט ומסביבו כמות נדיבה של ניילון נצמד... אני יודע מה אתם חושבים אבל זה היה מזמן וזה עושה את העבודה:)
לפני הכנסת התירוש אני מנקה אותו טוב טוב עם מים וסבון, אחר כך רק עם מים ואחר כך אני משאיר בו מים עם יודופר ממש עד הכנסת התירוש הפושר.
בסוף תהליך הכנסת התירוש והוספת השמרים אנחנו מגלגלים אותו עד למקרר ואז במאמץ עילאי מרימים אותו לתוך המקרר ומכוונים את הטמפ' הרצויה.
כרגע אין תמונות, אם אני אזכור אצלם אותו בזמן הקרוב (אנחנו לא גרים ביחד, אני והמיכל...)
עמנואל - יכול להפנות להתייחסות לנושא (תסיסה באלומיניום) במאמר? לא מצאתי.
schlenkerla בבמברג מתסיסים באלומיניום, זה כנראה בסדר גמור.
ואני די בטוח שהמיכל של גלעד עשוי מנירוסטה, יצא לי לראות תמונות איפשהו
דובל'ה, תראה,
מה מותר האדם מהבהמה?
לבהמה אין יכולות ניתוח מידע כמו שלאדם יש. לבהמה צריך לתת מידע לעוס וקצוץ דק דק. לעומתה, לאדם יכולת אינטלקטואלית קצת יותר מפותחת. אדם יכול לקבל מידע, לנתח אותו, לברור מה רלוונטי ומה לא ולהסיק מסקנות.
קראת את המאמר? יופי. אבל לא רק אתה קראת, כנראה שעוד כמה קראו. כל אחד על פי היכולות המנטליות שלו ייקח מהמאמר מה שהוא מבין ורואה לנכון. אני מאוד מתרשם מהעובדה שאתה לא למדת שום דבר חדש.
רועי, להערתך, נכון שאפשר למצא גם מיכלי תסיסה מאלומיניום, זה נדיר מאוד וגם אז המיכלים מצופים מבפנים בציפוי טפלון שלא מאפשר מגע בין הבירה החומצית והאלומיניום. בדיוק כמו שבירה ארוזה בפחיות אלומיניום שמצופים מבפנים בחומר ציפוי.
לא כתבתי שאסור להתסיס במיכלי אלומניום, ציינתי שזה לא הרעיון הכי טוב, ואת הסיבות עם מעט אינטלקט ניתן בהחלט למצא במאמר.
או במילים אחרות - אין קשר בין המאמר לנושא שעל הפרק.
אופס, בהיסח הדעת כתבתי אלומיניום במקום נירוסטה.
סליחה על אי ההבנה בפורום...
כשאתה כותב "כלים שלובים" - האם הכוונה שני מיכלי תסיסה שעומדים על אותו מפלס ומחוברים זה אל זה בגובה הברזים?
כמה תירוש הולך לאיבוד בהעברה כזו?
לא. כנראה שגם פה השימוש במונח כלים שלובים לא היה מתאים.
הכוונה הייתה לשימוש בסיפון, בדיוק כפי שמודגם בקישור הזה.
הראש שלי לא כאן בימים האחרונים...