חשבתי על ניסוי מעניין, לנסות ולהתסיס בירה מאלט רגילה מהסופר בעזרת שמרי us05 מישוהו ניסה פעם? מעניין מה יצא אם בכלל..
התססת בירה שחורה
מעניין מאוד - ספר איך יצא
הימור שלי:
או שלא תתסוס בגלל חומרים משמרים
או שבגלל כמות הסוכר האדירה שבה תתסוס למשהו אלכוהולי לא טעים
בלי לבדוק, אני מניח שיש בבירה שחורה חומר משמר. זה יהרוג לך את השמרים.
במיקרה יושבת לי פחית נשר מאלט (שחורה) על השולחן. חומרים רשומים: מים, לתת שעורה, לתת קלוי, סוכר, קרמל, כשות, CO2. לא רשום חומרים משמרים...
היה לי את אותו רעיון. שתף אותנו בתוצאה!
בעז
לא חבל על השמרים?
ונגיד תסס לך, מה אז?
אם אלה הרעיונות שלכם והסקרנות מצטמצמת להתססת בירה שחורה אני מציע לעבור לאיסוף בולים , ואם דווקא בירה מעניינת אותכם ניתן לאסוף פקקים או תויות.
הייתי הולך אישית על התססת קוואס ללא תוספת שמרים רק אולי תוספת סוכר לרמת אלכוהול
חייבים להוסיף אופציה של לייק לפורום הזה.
יש כאן רעיונות...
עדכון.
התססתי בירה שחורה עם שאריות של שקית 05 US בבקבוק עצמו עם פקק לא סגור עד הסוף ואכן הייתה תסיסה על הכיפאק (השמרים התרבו באופן יפה והיה ריח נחמד של אלכוהול.) אך כפי שצפה ידידינו המלומד הטעם היה לא משהו כלל (אולי בגלל רמת סוכרים גבוהה).
יוום בכיף