אני מצטט ממידעון יוני של בירדי:
מונחי בירה חדשים בעברית
בחודש שעבר הוזמנתי לישיבה באקדמיה ללשון העברית בירושלים, לקביעת מונחים בתחום הבירה. הישיבה זומנה בעקבות פנייה של מבשל בירה ביתי בבקשה לקבוע מונח לתהליך ייצור הבירה, מונח שיהיה ייחודי לבירה. לדבריו, המונח בישול הוא מונח הנפוץ יותר בהקשר לאוכל ולא לבירה.
מכיוון שהמונח מבשלה הוא ייחודי לתחום הבירה ולכן אין טעם לשנותו, הקו שהינחה את הוועדה הוא מציאת מונחים שיהיו מאותו שורש וזאת על מנת למנוע בילבול. לאחר שסקרתי בפניהם את תהליך ייצור הבירה ואת השמות באנגלית הוחלט על קביעת המונחים הבאים:
מיבשול: כלל תהליך ייצור הבירה. על מישקל מיחזור או מירכוז.
מיבשלן: האדם העוסק במיבשול. על בסיס מישפטן או מינהלן.
מיבשלה: המקום בו מתבצע המיבשול.
איזה גאווה! פניה שלי לאקדמיה לעברית!