נתקלתי בלתת דבש במתכון ל dunkel.
מי מכיר ?
מי יודע אם ניתן להשיג בארץ הקודש או מכיר משהו תחליפי ?
ארז.
נתקלתי בלתת דבש במתכון ל dunkel.
מי מכיר ?
מי יודע אם ניתן להשיג בארץ הקודש או מכיר משהו תחליפי ?
ארז.
לא בטוח שיש בארץ. מה שאני כן יודע זה שהלתת הקרוב ביותר הוא מלנואיד. וזה אמור להיות אצל גדי.
אני מאוד לא אוהב תחליפים אבל זה מה יש בארץ הקודש.
תראה כאן:
http://www.thebrewingnetwork.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=11223
וכאן:
http://www.aussiehomebrewer.com/forum/index.php?showtopic=26652
זה מה שמצאתי ברשת. אותי זה לא ממש שיכנע, בטח גם לא אותך.
דיברתי עם גדי ביום שישי. הוא כרגע בחוסרים גדולים של כל סוגי הלתת והוא ממתין שהמכס ישחרר לו סחורה שממתינה בנמל.
הוא אמר לי מפורשות שיש לו שם Melanoidin והצפי שזה יגיע בימים הקרובים.
אני גם מתכוון להשתמש בו כתחליף ל - Honey Malt למרות שיש לו ארומה יותר של ביסקוויטים מאשר לדבש.
כן גם אני מחכה לשיחרור המכולה הזו
וללתת מסוג Melanoidin (מחכה בסבלות עוד מלפני החג)
לפי BJCP בדונקל, מעבר ללתת הבסיס, יש מינכן או ויינה, אז אולי כדאי לשקול איזה מינכן.
לתת המלנויידין מהווה תחליף לדקוקשן שנותן לדונקל "גוף מבלי להטיל מתיקות"(BJCP)
אי אפשר להשיג בישראל לתת דבש, שהוא מעולה לדעתי דרך אגב.
התחליף הכי קרוב הוא מלנוידין וביסקיט חצי חצי, כבר ניסתי כמה פעמים.
נ.ב מישהו רוצה להזמין ביחד שק מקנדה?
הי,
אתמול ביקרתי ביריד "מבשלים" בגני התערוכה .
לבירדי יש שם דוכן ,שאלתי את גדי לגבי לתת דבש ולדבריו Melanoidin ולתת דבש זהים לחלוטין וההבדל הוא בשמות המסחריים וביצרנים,
הוא היה מאד בטוח בדבריו ,מה דעתכם???
ארז.
חיפוש קצר ברשת מביא תוצאות המחזקות את טענתו של גדי
הם אולי דומים אבל לא זהים.
ה-melanoidin נותן טעם יותר "חלק" ויבש בעוד שה-honey malt נותן טעם יותר "אגוזי" ומתוק.
לי אישית honey malt מזכיר יותר biscuit malt מאשר melanoidin.