שלום לכולם
כידוע קניתי בדובין תרמוסטט דיגיטלי למקרר ב-150 ש"ח.
קניתי בהמלצת מבשלים רבים AQUARIUM DEIGITAL THERMOSTAT
מ-EBAY בעלות 15$ כולל משלוח שזה בערך 52 שח
ההבדל בין התרמוסטטים הוא זה:
הבקר מדובין מדויק עד כדי 0.1 מעלות כלומר עם מכוונים לטמפ של 5 מעלות, המקרר מפסיק לעבוד ב-4.9 מעלות ומתחיל לעבוד ב-5.1 מעלות דהיינו הפרש של 0.2 מעלות
הבקר הזול מחול מציין טמפ בהפרשים של 0.1 מעלות אך מפעיל את המקרר בהפרש מינימלי של 0.3 מעלות כלומר אם מכוונים לטמפ של 5 מעלות במקרר מפסיק פעולה ב-4.7 מעלות ומתחיל לעבוד ב-5.3 מעלות דהיינו הפרש של 0.6 מעלות
הבקר הישראלי מכוון לרמת דיוק של 0.5 מעלות והבקר מחול לרמת דיוק של 1 מעלה.
לכל אלה שחשוב הדיוק ויציבות הטמפ עדיף להשקיע ולקנות טרמוסטט "יקר" עם ביצועים טובים מהארץ על פני בקר זו מחול, בסה"כ קונים אחד או שיים אז ההשקעה לא כזו רבה.
למקרר תסיסה אני מחזיק בקר מדוייק ואת הבקר הזול אחבר למקרר היישון שלי ששם הפר של מעלה לא משנה כלום לאף אחד.
לסיכומו של עניין זול לא תמיד שווה כדאי, לפעמים עדיף להשקיע עוד טיפה, או להתאחד לקניה מרוכזת להורדת מחיר של רכיבים איכותיים.
איזי בשבילך-תוצרת סין טובה אך נותנת ביצועים נחותים, בקנית ציוד לבישול עדיף ללכת על פריטים יקרים ואיכותיים שייתנו בסופו של התהליך בירה טובה עם אפשרות חזרה על התוצאות ונוחות עבודה שלנו המבשלים.
בקניה של פריטים נחותים וזולים אנחנו עובדים קשה לשפר את הביצועים ע"י "משחק" בתכנות הרכייבים.