האם מישהו לפני הכנת בירה עושה סטרטר שמרים עם שמרים יבשים,
דהיינו משרה יום קודם א השמרים ברכז מחוטא לצורך שיפור ביצועי התסיסה?
אודה על תשובות והאם זה כדאי באמת לבטצים של 30 ליטר
האם מישהו לפני הכנת בירה עושה סטרטר שמרים עם שמרים יבשים,
דהיינו משרה יום קודם א השמרים ברכז מחוטא לצורך שיפור ביצועי התסיסה?
אודה על תשובות והאם זה כדאי באמת לבטצים של 30 ליטר
לא עושים סטארטר משמרים יבשים.
שמרים יבשים מרטיבים במים מחוטאים שעה לפני ההגשה.
תשובה קצרה. רוצה יותר פרטים תעשה חיפוש בפורום. הנושא זכה לדיון מפורט מאוד.
לבץ של שלושים ליטר כדאי
או להשתמש בשתי שקיות או שקית וחצי מורטבות
סטרטר
תירוש מחוטא ב35-40 נקודות מעל סטירפלייט
אחרי 24 שעות להגיש או להעביר למקרר
במידה ומעבירים למקרר להוציא בתחילת הבישול ולשפוך את רוב הבירה מלמעלה
שחר אתה מבלבל אותו. כדאי להדגיש שסטארטר מתייחס רק לשמרים נוזליים.
שמרים יבשים הם במצב אוטימלי לתסיסה מבחינת רזרוות הגלקוגן שלהם. סטארטר רק יגרום להם להתרבות ולהשתמש ברזרוות האלו לפני הזמן. linky
בנוסף, ספירת התאים המוצהרת של שמרים יבשים היא 20 ביליון לגרם , ז"א ששקית של 11 גרם אמורה להכיל 22 בליון תאים.
זה די והותר לבטצ' סטנדרטי של 20-25 ליטר בגרביטי של כ 1.050.
לכמות יותר גדולה או גרביטי יותר גבוה יש להשתמש ביותר שמרים (ולא לעשות סטארטר).
אם היתה לי רק שקית אחת לבץ של שלושים ליטר - הייתי עושה סטרטר
זה עדיף על בירה מתוקה עם טעמי אלכוהול "חם"