מתכונים לבירת וויט בלגית מבקשים חיטה לא מולתת.
מה זה? סתם חיטה רגילה? צריך לעשות איתה משהוא לפני הטחינה? היא מאוד קשה.
לא זכור לי שראיתי אצל בירדי חיטה לא מולתת. יש רעיונות?
מתכונים לבירת וויט בלגית מבקשים חיטה לא מולתת.
מה זה? סתם חיטה רגילה? צריך לעשות איתה משהוא לפני הטחינה? היא מאוד קשה.
לא זכור לי שראיתי אצל בירדי חיטה לא מולתת. יש רעיונות?
השגתי בעבר מדרור (sparrow), אני חושב שהוא קנה מגדי או מאחד הספקים האחרים.
למיטב ידיעתי זאת אכן חיטה רגילה, רק שבתעשיית הבירה נוטים להשתמש בסוג מסויים של חיטה שאמור להיות יותר איכותי ובעל פרופיל מסויים (קציר של עונה מסויימת או משהו כזה)
יש לטחון אותה כרגיל, מומלץ לא יותר מ50% מכלל הגרעינים..בגלל המחסור בקליפה וסכנת המאש התקוע.
למרות שחיטה כזאת אמורה להוסיף חלבונים וגוף לבירה, הנסיון שלי איתה הניב צפיפות התחלתית דומה לשל לתת חיטה, והתסיסה ירדה נמוך (OG-1.050 FG-1.012) ככה שנראה שתרומת הסוכרים היא גבוהה,בבירה הזאת השתמשתי ב50% חיטה לא מולתתת ו50% לתת שעורה.
יש שטוענים כי flaked wheat או rolled wheat תניב תוצאה דומה..(אלו בעצם סוגי חיטה לא מולתתים)
שווה להרים טלפון לגדי ולשאול על זמינות.
רק אציין, כי אכלתי כמה גרעינים מהחיטה הנ"ל ולא היה להם טעם דומה לשל החיטה שבחמין.....אלא היה להם טעם מתוק ומלא יותר.
http://zion.e-snif.com/content/מתכון-witbier-שהשתתף-בתחרות-templebeer-2010-מדליית-כסף
עמנואל, למה אתה מבזבז את זמננו בנושאים שכבר נידונו בפורום? (-:)
עודד, אין ספק שיש לבצע רביזיה באופן סידור התוכן הקיים בפורום. חבל, כל כך הרבה תוכן מצויין שקשה מאד לאתר.
torrified wheat יכול להוות תחליף לחיטה לא מולתתת.
התהליך שריפטין מתאר מאריך מאד את זמן הבישול, ניסיתי פעם אחת ולא אחזור שנית
It's called tags
אחד מקשקש בהנדסית והשני באנגלית, בפעם הבאה אני חוזר ללטינית וזה יהיה קשה!
Google עמנואל . . .
זה בהחלט נראה כמו חיטה רגילה, הייתי הולך ומחפש בחנויות טבע גדולות (עדן טבע מרקט או ניצת הדובדבן )
כי המבחר והאיכות בוודאי יהיו גדולים יותר מאשר בסופר רגיל.
ספר לנו איך יצא :)