Unmalted weat

7 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מתכונים לבירת וויט בלגית מבקשים חיטה לא מולתת.

מה זה? סתם חיטה רגילה? צריך לעשות איתה משהוא לפני הטחינה? היא מאוד קשה.

לא זכור לי שראיתי אצל בירדי חיטה לא מולתת. יש רעיונות?

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

השגתי בעבר מדרור (sparrow), אני חושב שהוא קנה מגדי או מאחד הספקים האחרים.

למיטב ידיעתי זאת אכן חיטה רגילה, רק שבתעשיית הבירה נוטים להשתמש בסוג מסויים של חיטה שאמור להיות יותר איכותי  ובעל פרופיל מסויים (קציר של עונה מסויימת או משהו כזה)

יש לטחון אותה כרגיל, מומלץ לא יותר מ50% מכלל הגרעינים..בגלל המחסור בקליפה וסכנת המאש התקוע.

למרות שחיטה כזאת אמורה להוסיף חלבונים וגוף לבירה, הנסיון שלי איתה הניב צפיפות התחלתית דומה לשל לתת חיטה, והתסיסה ירדה נמוך (OG-1.050   FG-1.012) ככה שנראה שתרומת הסוכרים היא גבוהה,בבירה הזאת השתמשתי ב50% חיטה לא מולתתת ו50% לתת שעורה.

יש שטוענים כי  flaked wheat או rolled wheat תניב תוצאה דומה..(אלו בעצם סוגי חיטה לא מולתתים)

שווה להרים טלפון לגדי ולשאול על זמינות.

רק אציין, כי אכלתי כמה גרעינים מהחיטה הנ"ל ולא היה להם טעם דומה לשל החיטה שבחמין.....אלא היה להם טעם מתוק ומלא יותר.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

http://zion.e-snif.com/content/מתכון-witbier-שהשתתף-בתחרות-templebeer-2010-מדליית-כסף

עמנואל, למה אתה מבזבז את זמננו בנושאים שכבר נידונו בפורום? (-:)
עודד, אין ספק שיש לבצע רביזיה באופן סידור התוכן הקיים בפורום. חבל, כל כך הרבה תוכן מצויין שקשה מאד לאתר.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

torrified wheat יכול להוות תחליף לחיטה לא מולתתת.

התהליך שריפטין מתאר מאריך מאד את זמן הבישול, ניסיתי פעם אחת ולא אחזור שנית

 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

It's called tags

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אחד מקשקש בהנדסית והשני באנגלית, בפעם הבאה אני חוזר ללטינית וזה יהיה קשה!

JiJi's picture
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/26/2010

Torrified Wheat has been heat treated to break the cellular structure, allowing more rapid hydration and malt enzymes to more completely attack the starches and protein. Torrified Wheat can be used in place of raw wheat when making Belgian-style White and Wit beers. Advantages over raw wheat include normal conversion time and higher yield. Add to the mash along with the malt. Mash as usual.

 

Google עמנואל . . .

 

 

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 08/30/2010

זה בהחלט נראה כמו חיטה רגילה, הייתי הולך ומחפש בחנויות טבע גדולות (עדן טבע מרקט או ניצת הדובדבן )

כי המבחר והאיכות בוודאי יהיו גדולים יותר מאשר בסופר רגיל.

 

ספר לנו איך יצא :)

רפאל