לאחרונה אני בונה אב טיפוס לשדרוג מערך המאש:
לצידנית שלי (כתר 35 ליטר) שמשמשת למאש הוספתי:
-קופסת בקרה חיצונית עם בקר PID עם רגש PT100-ויציאה לגופי חימום+שקעים להפעלת משאבת מים
שני גופי חימום 2500W+1000W לחימום המים ושמירה על טמפ מאש או לחילופין למאש בטמ משתנה
-משאבת מים מגנטית 34W של מכונת כביסה לסחרור המאש
-כניסת המים חזרה למאש באיזור גף החיומם ליצירת סחרור פנימי מניעת איזורים חמים
המטרה:
ליצור תהליך מאש מדויק ויציב עם אפשרות למאש בטמפ שונות.
ליצור נוחות עבודה. במקום לחמם מים בסיר ולהעביר למאש טאן אפשר לחמם את המים ישירות במאש טאן ולחסוך עבודה מיותרת
אחרי הרתיחה להשתמש בצידנית כמקור הזרמת מים קרי םלתוך סליל הקירור ובכך לחסוך במים ולקצר את זמן הקירור.
אחרי שהמערכת תעבוד, נמיר אותה למערכת מסודרת ונחליף את הצידנית בסיר מבודד.
החיסרון היחידי הוא שגופי החימום נמצאים במיכל עם הגרעינים ובכך צריך להזהר שלא יתחממו מידי ויוציאו טעמי לוואי מהגרעינים
אני מאמין שהבר והחיישן מספיק רגישים וגופי החימום מספיק חזקים בכדי לייצב את הטמפ מבלי ליצור OVERSHOOT עצבני של הטמפ.
ביצועי המערכת יפורסמו בהמשך.